Facebook Pixel "Αιχμές" Αυγενάκη κατά... Βασιλακόπουλου και ΕΟΚ για το Μουντομπάσκετ
| 2019-09-12 18:17:00

"Αιχμές" Αυγενάκη κατά... Βασιλακόπουλου και ΕΟΚ για το Μουντομπάσκετ

Sportdog Team
"Αιχμές" Αυγενάκη κατά... Βασιλακόπουλου και ΕΟΚ για το Μουντομπάσκετ

Ατάκες που θα συζητηθούν για το ελληνικό μπάσκετ και όχι μόνο.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, προέβη σε δηλώσεις και σχολίασε μεταξύ άλλων την κατάσταση στις τάξεις των εθνικών ομάδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Αναφορικά με την Εθνική του μπάσκετ και την μέτρια πορεία της στο Μουντομπάσκετ, ο Λευτέρης Αυγενάκης άφησε αιχμές για την ΕΟΚ, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην Ομοσπονδία, αφού η εικόνα της ομάδας δεν ήταν αυτή που περιμέναμε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η εικόνα της χώρας μας σε αυτές τις διοργανώσεις είναι η Εθνική Ελλάδας είτε είναι ποδόσφαιρο είτε είναι μπάσκετ είτε είναι άλλα αγωνίσματα λιγότερο δημοφιλή, τα οποία και στηρίζουμε και αγαπάμε και ως υπουργείο Αθλητισμού σεβόμαστε και συνομιλούμε με τους εκπροσώπους όλων των αθλημάτων».

Στη συνέχεια έγινε συγκεκριμένος, τονίζοντας ότι: «Ειδικά στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ η εικόνα δεν ήταν αυτή που θέλαμε. Να ξεκινήσω από το μπάσκετ που είχαμε περισσότερες ελπίδες, πολλές ελπίδες, ένα δυναμικό, ίσως το καλύτερο δυναμικό από την εποχή Γκάλη, Γιαννάκη, Φασούλα, είναι η περίοδος αυτή. Θεωρώ ότι είναι ώρα να ξεκινήσει μια σοβαρή, ειλικρινής συζήτηση σε ό,τι αφορά τη διοικητική ανανέωση που χρειάζεται να έχουν τα κεντρικά όργανα, έτσι ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος και φυσικά να μη χάσουμε την ευκαιρία που έχουμε και αναφέρομαι στο δυναμικό, στο σύνολο των παικτών, που ομολογουμένως έχουν πολλά να δώσουν, έχουν ψυχή, έχουν πάθος, και το πιο σημαντικό είναι καλοί χαρακτήρες, μια καλή, δεμένη ομάδα, όχι ο καθένας το δικό του. Δεν πρέπει να πάει χαμένο αυτό».

Σε ερώτηση που του έγινε για την ανανέωση στην ηγεσία της ΕΟΚ, απάντησε πως: «Η διαδικασία εκλογής γίνεται εσωτερικά, εμείς δεν έχουμε συμμετοχή, εμείς έχουμε την υποχρέωση να βάλουμε το πλαίσιο, να στηρίξουμε σε πολιτικό επίπεδο τις πρωτοβουλίες, να ενισχύσουμε οικονομικά στο βαθμό που έχουμε τη δυνατότητα και με όποιο τρόπο να ενισχύσουμε την πρωτοβουλία. Είναι παραδεκτό ότι έχει γίνει μια καλή πορεία και ο καθένας έχει προσφέρει από το δικό του μετερίζι, ας μην πούμε ονόματα, ωστόσο έφτασε η ώρα να υπάρξει μια ανανέωση, διότι η ανανέωση είναι μια πηγή υγείας, αν θέλετε, και δυναμικής. Δοκιμάζονται και άλλες συνθήκες, άλλες στρατηγικές, το χρειαζόμαστε τώρα, και σε αυτή την κατεύθυνση και εγώ ως αρμόδιος για το χαρτοφυλάκιο αυτό, που μου εμπιστεύθηκε ο Πρωθυπουργός της χώρας, θα κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό στα όρια και στο μέτρο που μου επιτρέπεται»

Τέλος, αναφερόμενος στα επεισόδια και τη βία στα γήπεδα, επεσήμανε πως: «Είναι ένα πρόβλημα που έχει κοινωνικές προεκτάσεις. Υπάρχει βούληση να το αντιμετωπίσουμε καθαρά και ξεκάθαρα. Υπάρχει το δόγμα μηδενικής ανοχής, το οποίο το υπηρετούμε σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags