Facebook Pixel Εθνική ομάδα: Απόφαση-φωτιά Βασιλακόπουλου - Ποιον διαλέγει για προπονητή
| 2019-09-16 14:56:00

Απόφαση-φωτιά Βασιλακόπουλου - Ποιον διαλέγει για κόουτς - Ξεχάστε το "μπαμ" - Δίδυμο-έκπληξη

του Pick n' Scroll
Απόφαση-φωτιά Βασιλακόπουλου - Ποιον διαλέγει για κόουτς - Ξεχάστε το "μπαμ" - Δίδυμο-έκπληξη

Ανατροπή δεδομένων. Δεν υπάρχουν λεφτά. Αποκάλυψη τώρα!

Πριν από μία εβδομάδα η Εθνική αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο και πήρε τον πικρό δρόμο της επιστροφής. Αυτό που ενδιαφέρει πλέον όλους είναι η επόμενη μέρα, καθώς μάλιστα σε λίγους μήνες το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει νέες υποχρεώσεις με τα "παράθυρα" για το Ευρωμπάσκετ του 2021.

Και όλο το ζουμί βέβαια είναι τι θα γίνει με το θέμα του προπονητή. Θα μείνει ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ή όχι; Ολος ο κόσμος τα έχει βάλει με τον 54χρονο προπονητή και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο που τον επέλεξε. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, πάντως, είναι ευχαριστημένος από τη γενικότερη παρουσία του "Σκουρτό". Είναι ικανοποιημένος, γιατί ο έμπειρος προπονητής οδήγησε την ομάδα στην πρόκριση στο Παγκόσμιο, ενώ ο πολύπειρος παράγοντας θεωρεί ότι στην Κίνα οι λεπτομέρειες δεν ήταν με το μέρος της Εθνικής και όχι ότι δεν έγινε καλή δουλειά.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ πολύ δύσκολα θα απομακρύνει τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Ειδικά ενόψει των "παραθύρων", που ο 54χρονος προπονητής τα έχει ζήσει και ξέρει τη διαδικασία. Όπως ξέρει και πολύ καλά την ομάδα του.

Το καλοκαίρι που μας έρχεται με το προολυμπιακό μπορεί να είναι μία άλλη υπόθεση. Πάντως και τότε θα είναι δύσκολο να αναλάβει την ομάδα άλλος προπονητής. Αν είναι ο Ιτούδης ή ο Σφαιρόπουλος, θα ρισκάρουν να πάρουν μία ομάδα που δεν την έχουν δουλέψει καθόλου και σε 20 μέρες να την οδηγήσουν στο Προολυμπιακό; Είναι πετυχημένοι προπονητές και τυχόν αποτυχία θα κοστίσει στη φήμη τους.

Υπάρχει και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος προς το παρόν είναι χωρίς ομάδα. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού περιμένει τις πρώτες απολύσεις στα κορυφαία κλαμπ, ώστε να πιάσει δουλειά. Και γι' αυτόν δεν θα είναι εύκολο να αναλάβει την Εθνική.

Συν τοις άλλοις το ταμείο της ΕΟΚ δεν είναι τόσο πλούσιο για τέτοιους προπονητές. Και επειδή λέγεται ότι η ομοσπονδία θέλει να πάρει το προολυμπιακό, που κοστίζει ακριβά, σε μία τέτοια περίπτωση σιγά μην πληρώσει η ΕΟΚ. Δεν έχει. Από αλλού θα βρεθούν, αν βρεθούν τα χρήματα.

Ένα ενδεχόμενο σε περίπτωση οριστικής παραμονής του Θανάση Σκουρτόπουλου είναι να προστεθεί κάποιος δίπλα του. Κάποιος πιο έμπειρος προπονητής, όπως π.χ. είναι ο Κώστας Μίσσας ή ο Σούλης Μαρκόπουλος. Αυτό μοιάζει πιο πιθανό σενάριο σε σχέση με το να προσληφθεί κάποιος ακριβός και λαμπερός προπονητής.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν έχει ανοίξει πάντως τα χαρτιά του και όλοι περιμένουν τις αποφάσεις του με αγωνία... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απόφαση... ΣΟΚ των Αγγελόπουλων - Τι ανακοίνωσαν για τον Ολυμπιακό - Θα τρελαθούν οι οπαδοί!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags