Facebook Pixel Τρομερές αλλαγές στο μπάσκετ - Αυτό είχε ζητήσει ο Ολυμπιακός
Μπάσκετ
| 2019-09-21 14:15:00

Τρομερές αλλαγές στο μπάσκετ - Αυτό είχε ζητήσει ο Ολυμπιακός - Τι θα κάνουν τώρα οι Αγγελόπουλοι;

Sportdog Team
Τρομερές αλλαγές στο μπάσκετ - Αυτό είχε ζητήσει ο Ολυμπιακός - Τι θα κάνουν τώρα οι Αγγελόπουλοι;

Πήραν τη "σκούπα", εξελίξεις-φωτιά και επιστροφή στην Α1 αν...

Ολυμπιακός: Σαρωτικές ήταν οι αλλαγές που έγιναν στην ΚΕΔ, καθώς χθες ο επί 20 χρόνια επικεφαλής της επιτροπής Στέλιος Συμεωνίδης παραιτήθηκε.

Μάλιστα, στην ΚΕΔ προστέθηκαν τρία νέα μέλη, τα οποία θα πλαισιώσουν τους Κώστα Κορομηλά και Κυριάκο Ταβουλαρέα.

Πρόκειται για τους Νίκο Παπαδημητρίου, Γιώργο Τανατζή και Κώστα Μητσόπουλο, με την επιτροπή της ελληνικής διαιτησίας να αλλάζει ριζικά κατά τα 3/5 της.

Οι εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ και η αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα καθιστούσαν επιτακτικές ορισμένες αλλαγές προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Άλλωστε, οι Ερυθρόλευκοι είχαν καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Α1 εάν δεν υπάρξουν αλλαγές τόσο στην ΚΕΔ, όσο και στην ΕΟΚ.

Από τη στιγμή της αποχώρησής τους στο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας είχαν εκδώσει εξώδικη απόφαση με την οποία έκαναν γνωστό τόσο στην ελληνική ομοσπονδία όσο και στην επιτροπή διαιτησίας τις θέσεις τους.

Μεταξύ άλλων ανέφεραν: "Κατόπιν των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στο πλαίσιο του χθεσινού (13/02) αγώνα, η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

Δηλώνουμε ότι, από εδώ και στο εξής, η ομάδα μας δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε οιονδήποτε αγώνα των εγχώριων διοργανώσεων εναντίον του Παναθηναϊκού, χωρίς την παρουσία αποκλειστικά ξένων διεθνών διαιτητών.

Δηλώνουμε ότι, από εδώ και στο εξής, η ομάδα μας δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε οιονδήποτε αγώνα των εγχώριων διοργανώσεων εναντίον έτερων αντιπάλων και στον οποίο είτε θα έχει οριστεί είτε θα έχει κληρωθεί οιοσδήποτε από τους διαιτητές του χθεσινού αγώνα κ.κ. Αναστόπουλο, Μάνο και Παναγιώτου".

Στην συνέλευση μάλιστα της Γενικής Γραμματείας του Αθλητισμού που έγινε με σκοπό να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα που είχε προκύψει με τον Ολυμπιακό και κατά την οποία απουσίαζε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είχε σχολιάσει:

"Σε μία τόσο σοβαρή σύσκεψη να απουσιάζει ο πρόεδρος της ΕΟΚ; Στην αξιέπαινη προσπάθεια του Υπουργού να απουσιάζει ο πρόεδρος; Δεν έρχεται ο πρόεδρος της ΕΟΚ, η δική μου εκτίμηση είναι πως πολύ δύσκολα θα βρεθεί λύση".

Το αίτημα, λοιπόν, του Ολυμπιακού για άμεσες και δραστικές αλλαγές στο ελληνικό μπάσκετ, φαίνεται πως σταδιακά αρχίζει να εφαρμόζεται .

Μετά και την αλλαγή της επιτροπής της ελληνικής διαιτησίας ενδεχομένως οι Πειραιώτες σκεφτούν ξανά το ενδεχόμενο επιστροφής τους στην Α1, καθώς τα αιτήματά τους δείχνουν να ικανοποιούνται.

Τώρα αναμένεται να φανεί ποια θα είναι η επόμενη κίνηση των Αγγελόπουλων μετά την τελευταία σημαντική εξέλιξη και αν θα επιμείνουν στη θέση τους και στη μη συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags