Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Τρομερή αποκάλυψη του Γιαννούλη για Σκάιλς: "Μείναμε όλοι άναυδοι όταν..."
| 2019-10-09 14:45:00

Απίστευτη αποκάλυψη Γιαννούλη για Σκάιλς - "Μείναμε άναυδοι όταν..." - "Ό,τι καλύτερο ήρθε Ευρώπη"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Απίστευτη αποκάλυψη Γιαννούλη για Σκάιλς - "Μείναμε άναυδοι όταν..." - "Ό,τι καλύτερο ήρθε Ευρώπη"!

"Δεν είχε παπούτσια - Μακάρι στον Ολυμπιακό - Mπροστά απ' όλους".

Μετά το διαζύγιο με τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή με το όνομα του Γιώργου Μπαρτζώκα να βρίσκεται πρώτο στη σχετική λίστα. Ένα σενάριο πολύ διαφορετικό σας μετέφερε το πρώι της Τετάρτης το sportdog.

Συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών αναφέρθηκε η περίπτωση του Σκοτ Σκάιλς, ο οποίος είναι γνωστός στην ελληνική πραγματικότητα από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ στα μέσα της δεκαετίας του '90, μετά τον τελευταίο του σταθμό ως παίκτης στο NBA, στους 76ers. Η ιστορία του Αμερικανού μάλιστα έχει αφήσει εποχή.

Ήλθε το καλοκαίρι του 1996, στη διάρκεια της σεζόν παύει να αγωνίζεται ως πλέι μέικερ και αναλαμβάνει προπονητής της ομάδας με ιδιαίτερη επιτυχία, αφού υπό την καθοδήγησή του και χωρίς τον τραυματία Στογιάκοβιτς, ο ΠΑΟΚ ανατρέπει όλα τα δεδομένα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης από 6η στην κανονική περίοδο, κερδίζει στα πλέι οφ τη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα αποκλείοντας μεταξύ άλλων τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιάννης Γιαννούλης μιλώντας στο sportdog θυμάται το πώς ήρθε στον ΠΑΟΚ, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας στη Γαλλία, μία ιστορία που είχε εκμυστηρευτεί και σε blog του στο g-point.gr.

Η διήγησή του είναι ξεκαρδιστική, γιατί ο Σκάιλς ήταν εκεί, νομίζοντας ότι θα αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία. Έλα όμως που η διοίκηση τον ήθελε για να παίξει...

"Ένα μεσημέρι και ενώ ξεκουραζόμαστε, μπαίνει στο δωμάτιο ο Ρετζιάς τρελαμένος και λέει κλείσαμε τον Σκοτ Σκάιλς. Ο Πέτζα τον αποπήρε στο στιλ, σιγά μην έρθει αυτός στην Ευρώπη, εδώ παίζει με τον Σακίλ και θα έρθει σε εμάς; «Έχουμε τον ίδιο μάνατζερ, σε 2 μέρες έρχεται εδώ στη Γαλλία με τον μάνατζέρ του», συμπληρώνει ο Ρετζιάς. Πράγματι στην απογευματινή προπόνηση υπήρχε μία βουβαμάρα γιατί το είχανε μάθανε όλοι. Ήρθε και ο Γκομέζ (σ.σ. ο προπονητής) και μας ανακοίνωσε πvς θα έρθει στην ομάδα μας ένας παίκτης που πριν από κανά δύο μήνες είχε κάνει φυλακή, γιατί κάτι κακό είχε κάνει στη γυναίκα του και τον είχαν βάλει στη φυλακή. Εμείς μείναμε άναυδοι. Δύο μέρες μετά, φτάνει και ο Σκάιλς με τον Τόμυ, τον γυμναστή του, τη στιγμή που κάναμε προπόνηση.

Με το που τελειώνει η προπόνηση, μας καλούν όλους στο κέντρο του γηπέδου για να μας τον παρουσιάσουν, και δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε ότι τον βλέπουμε μπροστά μας. Μετά το βραδινό φαγητό και καθώς επέστρεφα στο δωμάτιό μου, τον βλέπω μπροστά μου και με ρωτά αν αυτός με τα γυαλιά (σ.σ. ο Γκομέζ) ήταν ο πρώτος προπονητής της ομάδας. Όταν του απάντησα καταφατικά μου είπε «και τι ήρθα εγώ εδώ να κάνω; Να παίξω;». Εγώ μένω σύξυλος, δεν του απαντάω τίποτα. Εν ολίγοις, ο Σκαιλς, ζαλίστηκε και έσπευσε να πάρει τον μάνατζέρ του, να μάθει τι συμβαίνει. Μετά από λίγο, έρχεται ο Ρεντζιάς, λέγοντάς μου ότι ήρθε για να παίξει. Έλα όμως που ο Σκάιλς δεν είχε ούτε καν παπούτσια μαζί του για την προπόνηση, και έψαχναν όλο το χωριό για να του βρουν", αναπολεί ο Γιαννούλης και συμπληρώνει:

"Τον παρακολουθούσα πολύ. Είχαμε καλή σχέση. Ήταν έτοιμος να ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα. Ξέρει την Ευρώπη, έχει παίξει, έχει δει. Παρόλο που είναι Αμερικάνος είχαμε παίξει άμυνα ζώνη, 1-3-1, η οποία δεν εφαρμόζεται στο NBA. Καταφέραμε και σπάσαμε το πλεονέκτημα έδρας του Παναθηναϊκού και του Περιστερίου και βγήκαμε τρίτοι και πήγαμε εμείς Ευρωλίγκα από έκτοι που ήμασταν στην κανονική διάρκεια. Μακάρι να έρθει στον Ολυμπιακό".

"Πιο μπροστά απ' όλους σε ιδέες μπασκετικές"

Βοηθός του Σκάιλς στον ΠΑΟΚ εκείνη την εποχή ήταν ο Κώστας Φλεβαράκης, ο οποίος έχει την καλύτερη άποψη για τον προπονητή που φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού.

"Ο Σκάιλς είναι ό,τι καλύτερο έχει έρθει στην Ευρώπη. Το επίπεδό του είναι πολύ υψηλό. Είναι επιλογή από το ψηλότερο ράφι, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για την Αμερική. Δύσκολα θα έλεγα τόσο θετικά πράγματα για προπονητή. Μπορεί να δουλέψει όπου θέλει στο NBA. Όποιος και να μιλήσει γι' αυτόν θα πει τα καλύτερα. Είχε φέρει πολύ ουσιαστικά πράγματα από την Αμερική στον ευρωπαϊκό χώρο. Από ιδέες μπασκετικές ήταν πολύ μπροστά από πολλούς άλλους που ήρθαν στην Ευρώπη", είναι το αρχικό σχόλιο του έμπειρου τεχνικού

Μπορεί να συνυπάρξει με βεντέτες σε μία ομάδα; "Έχει το όνομα ότι είναι σκληρός προπονητής εκεί που χρειάζεται και ανάλογα με την περίσταση φιλικός. Είναι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει με πολλούς παίκτες. Ξέρει από χαρακτήρες", απαντά.

Τι πήρε από αυτόν ο Κώστας Φλεβαράκης; "Πάρα πολλά. Μου έδωσε μία ελευθερία, που μου χρειαζόταν, επειδή αισθανόμουν πολύ νέος και μαγκωμένος. Δίπλα του ένιωθα σαν πρώτος προπονητής. Νομίζω ότι με τη συνεργασία πήρα βασικές αρχές και κανόνες. Απλά πράγματα και πολύ ουσιαστικά", αναφέρει.

Στον Ολυμπιακό τι μπορεί να κάνει; "Είναι από τους ελάχιστους προπονητές που μπορούν να δώσουν τις λύσεις που χρειάζεται. Είναι ένας άνθρωπος που θέλουν να γίνονται πράγματα με συγκεκριμένο τρόπο. Εφόσον αυτά γίνουν, το αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο. Είναι λογικό νομίζω και αυτό που πρέπει να ισχύει σε κάθε περίπτωση", καταλήγει ο Κώστας Φλεβαράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αδιανόητο αυτό που πέτυχε ο Μαρινάκης - Έτσι εκτοξεύει τον Ολυμπιακό - Τινάζει την μπάνκα στον αέρα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags