Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Ποια Βιλερμπάν τώρα; - Τι βολές ήταν αυτές! - Θα την κερδίσει 10 φορές"
| 2019-10-11 15:27:00

"Ποια Βιλερμπάν τώρα; - Τι βολές ήταν αυτές! - Θα την κερδίσει 10 φορές - Τον Καλάθη βρήκατε;"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ποια Βιλερμπάν τώρα; - Τι βολές ήταν αυτές! - Θα την κερδίσει 10 φορές - Τον Καλάθη βρήκατε;"

Φοβερός Βασίλης Φραγκιάς στο sportdog. Έτσι... τιμωρεί ο Πεδουλάκης!

Τα αίτια της ήττας του Παναθηναϊκού από τη Βιλερμπάν εξηγήσε ο Βασίλης Φραγκιάς. Ο προπονητής της Λάρισας μίλησε στο sportdog για την εμφάνιση των "πράσινων" στη Γαλλία και απέδωσε ό,τι συνέβη στην έλλειψη χημείας μεταξύ των παικτών και στον εφησυχασμό που προήλθε με το +13 στην τελευταία περίοδο.

Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στις χαμένες βολές και τους πολλούς πόντους δέχτηκε το Τριφύλλι στο τέταρτο δεκάλεπτο. "Είναι πολλοί για ομάδα προπονητή με τόσο καλή αμυντική φιλοσοφία", είπε και αστειεύτηκε λέγοντας, ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης θα βάλει τους παίκτες... τιμωρία στην προπόνηση.

Πώς σχολιάζετε την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βιλερμπάν

"Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι η ήταν λίγο απρόσμενη, όσο και να λες, ότι στο μπάσκετ τα πάντα γίνονται. Η γενικότερη εικόνα του παιχνιδιού έδειχνε, ότι ο Παναθηναϊκός θα το έπαιρνε. Η ομάδα κουβαλάει κάτι από την περσινή και την προπέρσινη σεζόν με τη δυσκολία που αντιμετώπιζε στα εκτός έδρας ματς. Ο Παναθηναϊκός ήλεγχε το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα. Είναι πάρα πολλοί οι 29 πόντοι που έφαγε στην τελευταία περίοδο για μία ομάδα με προπονητή με πολύ καλή αμυντική φιλοσοφία. Πήγε το ματς στον πόντο και εκεί δικαιώνεσαι ή όχι εκ του αποτελέσματος. Δυστυχώς ο Καλάθης έχασε το λέι απ. Στην ουσία ήταν πολύ καλή η άμυνα της Βιλερμπάν στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού. Είναι πάρα πολύ νωρίς για να κρίνουμε αν θα του στοιχίσει η ήττα. Η Βιλερμπάν παρότι έχει κερδίσει και τις δύο ελληνικές ομάδες δεν νομίζω, ότι θα μπορέσει να κάνει πολλές ζημιές στην Ευρωλίγκα. Αυτήν την αίσθηση έχω".

Πού αποδίδετε την ήττα;

"Αν θέλουμε να σταθούμε στο τι έφταιξε, δύο ήταν οι παράγοντες. Είχε τραγικό ποσοστό σε βολές. 52% είναι πολύ χαμηλό σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Επίσης στα ριμπάουντ νικήθηκε κατά κράτος από τους Γάλλους, ειδικά στην τελευταία περίοδο που μπήκαν κάποια μεγάλα σουτ. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Οι ομάδες μόλις μπήκαν στη μάχη της Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παλέψει και να βελτιωθεί πολύ σε αυτούς τους τομείς. Οι βολές είναι θέμα ψυχολογίας περισσότερο παρά ικανότητας. Όλα τα παιδιά είναι επαγγελματίες, ξέρουν τι να κάνουν. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βελτιωθεί για να διεκδικήσει τον πρώτο στόχο που είναι η είσοδος στην 8άδα που φαντάζει δυσκολότερος φέτος. Προστέθηκαν δύο ομάδες που σημαίνει ότι θα υπάρξουν περισσότερα παιχνίδια και εξαιτίας του γεγονότος ότι πάρα πολλές ομάδες ακόμα και μικρότερης δυναμικότητας είναι πολύ ισχυρές. Είδαμε για παράδειγμα τον Ερυθρό Αστέρα να κερδίζει τη Φενέρ. Είδαμε τη Μακάμπι, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που έχει κάνει σούπερ δουλειά, να χάνει στον πόντο από τη Ρεάλ. Αναμένονται συναρπαστικές μάχες και θέλουν πολύ υπομονή και προσήλωση στον στόχο".

Πώς δικαιολογούνται τα 16 λάθη που έκανε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι;

"Δείχνουν ότι πρέπει να βρεθούν οι παίκτες μεταξύ τους. Ο Παναθηναϊκός έχει πάρα πολλά καινούργια πρόσωπα. Σαφέστατα χρειάζεται χρόνος, συν το γεγονός ότι όσο περνούσε η ώρα, η άμυνα της Βιλερμπάν γινόταν περισσότερο πιεστική. Έγιναν παιδαριώδη λάθη, αλλά δεν είναι κάτι καινούριο που βλέπουν οι προπονητές. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθούν οι παίκτες μεταξύ τους. Όλες οι ομάδες στην αρχή χρειάζονται υπομονή. Κάποιες είναι πιο ανέτοιμες. Έτσι και αλλιώς ποτέ κανείς δεν κατέκτησε κάτι τον Οκτώβριο. Όλα κρίνονται πιο μετά όπου θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ καλύτερος".

Θεωρείτε ότι το ζήτημα χημείας έπαιξε ρόλο για το μπλακ άουτ στο τέταρτο δεκάλεπτο;

"Αυτό είναι σίγουρο. Ο Καλάθης με τον Ράις παίζουν πρώτη φορά μαζί. Συν το γεγονός ότι όταν μπαίνεις με το μαξιλαράκι ασφαλείας των +13 αυτό μερικές φορές σε χαλαρώνει. Από εκεί και μετά όμως οι Γάλλοι έβαλαν μεγάλα σουτ. Όταν μπαίνεις μετά για τα καλά στο παιχνίδι, εκεί μετρά ο ενθουσιασμός και η έδρα. Φυσικά αν έβαζε το καλάθι ο Καλάθης θα σχολιάζαμε διαφορετικά τα πράγματα. Στην ουσία ο Παναθηναϊκός έχασε ένα παιχνίδι από μία ομάδα που 10 φορές να ξαναπαίξει, θα την κερδίσει".

Ο Καλάθης πόσο μερίδιο ευθύνης φέρει για την απώλεια της τελευταίας επίθεσης;

"Ο Καλάθης είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού. Είναι θέμα προσωπικότητας. Πήρε αυτός την τελευταία προσπάθεια. Καλά έκανε και την πήρε. Ήταν πολύ καλή η αμυντική συμπεριφορά των Γάλλων. Δεν μπήκε το καλάθι. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί δύο εκατομμύρια φορές. Μπορεί να βάλεις το σουτ ή να το χάσεις. Δεν μπορείς να ρίξεις το ανάθεμα στον Καλάθη. Αν το έβαζε θα ήταν ο ήρωας. Μετά Χριστόν προφήτες γινόμαστε όλοι. Προχωράς στο επόμενο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κοιτάξει τη συνέχεια. Όπως είπαμε, η Ευρωλίγκα φέτος θα είναι ακόμα μεγαλύτερος Μαραθώνιος απ' ότι πέρσι. Μαθαίνει από τα λάθη. Από εκεί και πέρα ο Αργύρης θα τους βάζει να βαρούν βολές όλη την ημέρα. Αυτό είναι άλλο κομμάτι. Για επαγγελματίες παίκτες, επειδή το έχω βιώσει ως προπονητής, στις ελεύθερες βολές δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Τι να πεις στον παίκτη; Βάλε τη βολή; Είναι μία ρουτίνα της προπόνησης. Από εκεί και πέρα κοιτάζεις να βελτιώσεις τις αδυναμίες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στα... κάγκελα ο Γιαννακόπουλος μετά τη Βιλερμπάν - Αποφάσεις-φωτιά - Τι θα γίνει με Πεδουλάκη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags