Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκάλυψη Μανωλόπουλου – Έτσι νίκησε ο Ήφαιστος την ΑΕΚ, τρελό σκάουτινγκ πάνω στον Λάνγκφορντ
| 2019-10-14 00:29:00

Αποκάλυψη Μανωλόπουλου – Έτσι νίκησε ο Ήφαιστος την ΑΕΚ, τρελό σκάουτινγκ πάνω στον Λάνγκφορντ

Sportdog Team
Αποκάλυψη Μανωλόπουλου – Έτσι νίκησε ο Ήφαιστος την ΑΕΚ, τρελό σκάουτινγκ πάνω στον Λάνγκφορντ

Ατάκες που θα συζητηθούν από τον προπονητή της Λήμνου.

Μέρες μεγάλης δόξας ζει η Λήμνος μετά τη μεγάλη νίκη του Ηφαίστου επί της ΑΕΚ.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος εξέφρασε την ευχαρίστηση του για την εικόνα της ομάδας, όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα. Παράλληλα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της νησιού, στην καθημερινότητά τους και τα εμπόδια που αυτές βάζουν στην στελέχωση του ρόστερ του Ηφαίστου, ενώ σχολίασε τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη και το γηπεδικό πρόβλημα.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Μπάσχετοι», με τους Χρήστο Ρομπόλη και Παναγιώτη Κεφαλά:

Για την παρουσία του στον Ήφαιστο Λήμνου: «Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από όλες τις πλευρές. Στήθηκε μια ομάδα από το μηδέν. Υπήρχε μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, οπότε εγώ με τους συνεργάτες μου κάναμε τις επιλογές. δουλέψαμε καλά και έτσι ήρθε η περσινή σεζόν. Φέτος έχει πολύ δρόμο ακόμα, θα δούμε μέχρι που θα φτάσουμε. Πέρυσι ήταν ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, φέτος θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό. Είναι καλές όλες οι ομάδες, θα δούμε πολλά δυνατά παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις».

Για το ότι φέτος υπάρχει κορμός: «Βοηθάει πάρα πολύ έναν προπονητή να φτιάξει μια ομάδα, να έχει παίκτες που ξέρουν τη φιλοσοφία του και να μπορούν να βοηθήσουν την προπόνηση. Βρίσκεται ο ρυθμός πιο γρήγορα».

Για την επιλογή των ξένων: «Τα δεδομένα στη Λήμνο δεν είναι όπως μιας ομάδας στην Αθήνα. Η επιλογή των ξένων είναι πιο δύσκολη και περιορισμένη. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να φέρεις κάποιον που έχει παιδιά γιατί δεν υπάρχουν international σχολεία. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Το εξωαγωνιστικό είναι πιο σημαντικό από το αγωνιστικό. Πέρυσι είχαμε δύο εγκυμοσύνες, δεν μπορούσαν να γεννήσουν εδώ. Δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος, αν τραυματιστεί κάποιος πρέπει να πάει στην Αθήνα. Η Λήμνος είναι ένα πανέμορφο νησί. Από κει και πέρα, για να ζουν καλύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια οι κάτοικοι πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Ο κόσμος είναι φανταστικός, πολύ φιλόξενος».

Για τις ακαδημίες: «Έχει γίνει φοβερή δουλειά. Πολλές ακαδημίες που υπάρχουν χρόνια, δεν έχουν τόσα παιδιά. Υπάρχουν 17.000 κάτοικοι σε ένα πολύ μεγάλο νησί. Έρχονται από μακριά παιδιά για να κάνουν προπόνηση. Το θέλουν πάρα πολύ»

Για τη χθεσινή νίκη απέναντι στην ΑΕΚ: «Αυτά τα παιχνίδια πάντα αποτελούν μεγάλη πρόκληση. Η ΑΕΚ είναι ομάδα με μεγάλη ιστορία, βαριά φανέλα, υψηλού επιπέδου. Αν δεν έχεις κίνητρο να παίξεις με τέτοιες ομάδες, δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό. Εμείς κάνουμε πρωταθλητισμό. Το κίνητρο ήταν πολύ μεγάλο. Δείξαμε χαρακτήρα. Το παιχνίδι στραβωσε, η ΑΕΚ ήταν μπροστά και η διαφορά έφτασε ως τους 12 πόντους. Είτε κερδίζαμε είτε χάναμε θα ήμουν ευχαριστημένος».

Για το πώς περιόρισαν τον Λάνγκφορντ: «Θα μπορούσα να ευλογήσω τα γένια μου και να πω ότι κάναμε πάρα πολύ καλή δουλειά. Κάνοντας σκάουτινγκ βλέπεις ότι είναι πολύ σημαντικός παίκτης στην επίθεση της ΑΕΚ. Πρέπει να επικεντρωθείς πάνω του. Το κάναμε. Μπορεί και να μην ήταν σε καλή μέρα, μπορεί να ήταν σε καλή μέρα και να τον περιορίσαμε… ίσως ήταν ένας συνδυασμός. Κάναμε καλή δουλειά. Τον μάρκαραν πολλοί παίκτες».

Για την προσπάθεια της ΑΕΚ: «Έχει πάρα πολύ υλικό. Είναι πολύ γεμάτη ομάδα σε όλες τις θέσεις, με παίκτες επιπέδου που διαθέτουν ταλέντο. Μου αρέσει πολύ το ρόστερ. Ο Ηλίας (σ.σ. Παπαθεοδώρου) κάνει εξαιρετική δουλειά. Θα είναι πολύ δυνατή ομάδα και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα».

Για το αν είναι εφικτός για τον Ήφαιστο ο στόχος της εξόδου στην Ευρώπη: «Δεν θέλω να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Καταρχάς, ακόμα και αν βγει η ομάδα στην Ευρώπη, για να μη γίνει σάκος του μποξ, θα πρέπει να βελτιωθεί το μεταφορικό. Οι πτήσεις είναι ελάχιστες. Δεν μπορεί μια ομάδα να παίζει στην Ευρώπη έτσι, θα πρέπει να έχει και έδρα στην Αθήνα, να πληρώσει συνεχώς ξενοδοχεία... Οι οικογένειες που βρίσκονται δίπλα στον Ήφαιστο δεν υπάρχουν αλλού. Έχει δώσει τόσα λεφτά για να φτιάξει γήπεδο -που δεν είναι δικό του- και δεν τον άφησαν τελικά να το κάνεις όπως θέλει. Αυτό είναι απαράδεκτο. Το γήπεδο αυτή τη στιγμή δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να παίξει στην Ευρώπη. Παρά τα λεφτά που έδωσε δεν τον άφησαν να το επεκτείνει για λίγα μέτρα. Αν δεν λυθεί αυτό το πρόβλημα δεν μπορούμε να συζητάμε καν για Ευρώπη. Στην ΑΕΚ κάνουν μια τεράστια προσπάθεια για το γήπεδο, πάρα πολλά χρόνια. Υπάρχει στασιμότητα. Διαβάζω πως υπάρχει φως. Μακάρι να γίνει και για άλλες ομάδες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags