Facebook Pixel Sportdog.gr | "Πάρτι" για Παναθηναϊκό - Ο Προμηθέας πλήρωσε τα... σπασμένα για Βιλερμπάν!
Μπάσκετ
| 2019-10-13 20:49:00

"Πάρτι" για Παναθηναϊκό - Ο Προμηθέας πλήρωσε τα... σπασμένα για Βιλερμπάν!

Sportdog Team
"Πάρτι" για Παναθηναϊκό - Ο Προμηθέας πλήρωσε τα... σπασμένα για Βιλερμπάν!

Σαρωτικοί οι Πράσινοι, νίκησαν 99-68.

Μετά την ήττα από την Βιλερμπάν, οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν σοβαροί και διαβασμένοι, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον Προμηθέα και έκαναν το 3 στα 3 στην Basket League με διαφορά 31 πόντων επί των Πατρινών για το 99-68. Πρώτοι σκόρερς για τους «πράσινους» ήταν οι Τόμας και Μήτογλου που είχαν από 15 πόντους με τον δεύτερο να κατεβάζει και 9 ριμπάουντ, τα επτά εκ των οποίων επιθετικά.

Οι Ουάιλι με 12, και οι Παπαγιάννης και Φριντέτ που είχαν από 11, συμπλήρωσαν την πεντάδα των κορυφαίων. Οι «πράσινοι» καθάρισαν το ματς στην δεύτερη περίοδο με το επιμέρους 26-8 να φέρνει το ματς στο +25. Από τους Πατρινούς διασώθηκαν οι Έλις με 15 και Κατσίβελης με 13, φάντασμα ο Μπαμπ που έμεινε άποντος.

Το ματς

O Προμηθέας με τον Φίλερ να ξεκινά πολύ ζεστός με οκτώ από τους δώδεκα πρώτους πόντους της ομάδας του, κάνει το 9-12 στο 5’, αλλά με τον Τόμας να δημιουργεί συνεχώς φθορά, οι «πράσινοι» θα απαντήσουν άμεσα και αφού θα φορτώσουν και με τρία φάουλ τον Φίλερ, θ’ αρχίσουν να χτίζουν μια πρώτη καλή διαφορά, για το 24-17 του πρώτου δεκαλέπτου, με το τελευταίο 1.5 λεπτό να μην έχει ούτε πόντο από τις δύο ομάδες.

Ο ΠΑΟ ΟΠΑΠ έφτασε την διαφορά και στο +11 αφού άφησε τον Προμηθέα συνολικά για περίπου 5:30 χωρίς καλάθι. Οι Πατρινοί θα καταφέρνουν για λίγο να σταθεροποιηθούν για λίγο στους εννέα με έντεκα πίσω με καλάθια του Έλις. Κάπου εκεί όμως ήρθε το ξέσπασμα του «τριφυλλιού» με κάποιες καταπληκτικές φάσεις του Καλάθη με τον Παπαγιάννη και ένα καλάθι του Φριντέτ που πέρασε την μπάλα μέσα από τα πόδια του Αγραβάνη και τελείωσε με λέι-απ με σπάσιμο της μέσης ανάμεσα σε πολλούς αντιπάλους. Αυτές οι φάσεις οδήγησαν σε ένα 18-2 στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους που έφερε τον ΠΑΟ ΟΠΑΠ στο +25, έχοντας μεταξύ άλλων και 12 επιθετικά ριμπάουντ.

Στην 3η περίοδο το παιχνίδι άνοιξε για τα καλά, καθώς η έκβαση του αγώνα είχε ήδη κριθεί. Οι «πράσινοι» εκτόξευσαν την διαφορά πάνω από τους 30 πόντους, με ένα αρχικό 9-3 με κάρφωμα του Ουάιλι μετά από ασίστ του Καλάθη. Ο Προμηθέας έδωσε κάποια σημάδια ζωής με ένα σερί 7-0 που έφερε το ματς στο 59-35 στο 24’, αλλά πέραν τούτου, τίποτε άλλο. Ο ΠΑΟ ΟΠΑΠ ξανάβαλε το πόδι στο γκάζι, ο Μήτογλου είχε τρελά κέφια κυριαρχώντας και στις δύο άκρες του παρκέ. Ο Τζόνσον στο 28’ με τρίποντο θα φέρει την διαφορά στους 33 για το 71-38, ενώ το φινάλε της 3ης περιόδου, θα κλείσει με τρίποντο του Μήτογλου, για το 76-48.

Στην τελευταία περίοδο, τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήραν οι Ουάιλι, αλλά και ο νεαρός Κώστας Παπαδάκης για να στείλουν την διαφορά με ένα επιμέρους 11-2, στο 92-60 στα 4:11 πριν τη λήξη. Ο Παναθηναϊκός είχε και τον Μπράουν σκόρερ του τελευταίου καλαθιού για να επικρατήσει με το 99-68 και όλους τους παίκτες να έχουν σκοράρει.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 50-25, 76-48, 99-68

ΠΗΓΗ: sport-fm,.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags