Facebook Pixel Sportdog.gr | Ηγετικές δηλώσεις Παπαντωνίου για τη Λάρισα - Αποθέωσε Μαυροκεφαλίδη - Respect!
| 2019-10-27 13:07:00

Ηγετικές δηλώσεις Παπαντωνίου για τη Λάρισα - Αποθέωσε Μαυροκεφαλίδη - Respect!

Sportdog Team
Ηγετικές δηλώσεις Παπαντωνίου για τη Λάρισα - Αποθέωσε Μαυροκεφαλίδη - Respect!

Πολλά συγχαρητήρια για την ωριμότητα.

Την αυτοκριτική για την εκτός έδρας ήττα της Λάρισας κόντρα στον Ιωνικό έκανε μέσω δηλώσεων του στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ο αρχηγός της Θεσσαλικής ομάδας Νώντας Παπαντωνίου.

Ο 29χρονος πόιντ γκαρντ σχολίασε την μεγάλη ευθύνη που έχει την φετινή σεζόν και την προσπάθεια του να βοηθήσει τους νέους σε ηλικία παίκτες, ενώ τόνισε ότι το σημαντικό για αυτόν και τους συναθλητές του είναι να γλιτώσει ο σύλλογος τον υποβιβασμό.

Τέλος, δεν παρέλειψε να εκθειάσει τον Ιωνικό για το πλήρες ρόστερ του, τις ποιοτικές και επικίνδυνες μονάδες που διαθέτει, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μπασκετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι των Νικαιωτών στο «Σοφία Μπεφόν».

Αναλυτικά ο Νώντας Παπαντωνίου μίλησε στον Χρήστο Κατριμουστάκη:



Για το ματς κόντρα στον Ιωνικό: «Ελέγξαμε πολύ καλά το παιχνίδι απέναντι στον Ιωνικό, καθώς ακολουθήσαμε τις οδηγίες και το πλάνο μας, όπως ακριβώς όπως έπρεπε. Δυστυχώς στα τελευταία λεπτά δεν ήμασταν τόσο ικανοί να “κλέψουμε” αυτό το ματς που θα ήταν πολύ σημαντικό για εμάς».

Για τις ήττες «εντός προγράμματος»: «Το πρόγραμμά μας τις πρώτες πέντε αγωνιστικές δεν ήταν εύκολο και η μόνη “κακή” ήττα που έχουμε κάνει ήταν με τον Ηρακλή στο γήπεδο μας. Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις στις οποίες ηττηθήκαμε ήταν “εντός προγράμματος”. Ακόμα και κόντρα στον Ιωνικό περιμέναμε να συναντήσουμε μεγάλη αντίσταση, αφού είναι μια ομάδα με πλήρες ρόστερ».

Για την «επόμενη μέρα» στην Λάρισα: «Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, έχουμε την Τετάρτη (30/10) υποχρεώσεις για το Κύπελλο που θα μας δώσουν την δυνατότητα να προχωρήσουμε στα προημιτελικά του θεσμού. Πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά αφού η σεζόν τελειώνει 15 Απριλίου και όχι στα τέλη Οκτώβρη. Συνεχίζουμε, είναι μεγάλη η χρονιά όπως ξαναείπα, το θέμα είναι να μείνουμε υγιείς και να καταφέρουμε να μην υποβιβαστεί η ομάδα».

Για την προσωπική του απόδοση: «Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα, κάθε φορά θα ξεχωρίζει και κάποιος αγωνιστικά. Έχουμε καλούς παίκτες, Έλληνες και ξένους, όμως εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να βοηθήσω και τα νέα παιδιά που έπαιζαν Α2 τόσα χρόνια. Δυστυχώς μας λείπει η εμπειρία και το ελληνικό στοιχείο. Φέτος έχω διαφορετικό ρόλο, είμαι αρχηγός, έχω μεγαλύτερη ευθύνη. Μπασκετικά νιώθω καλά και αν και είχα κάποια προβλήματα στα δυο προηγούμενα παιχνίδια, αυτή την βδομάδα προσπάθησα πάρα πολύ με το τεχνικό επιτελείο και τους φυσιοθεραπευτές οι οποίοι με βοήθησαν πολύ για να ξανά είμαι σε καλή κατάσταση».

Για τα δυνατά σημεία των Νικαιωτών: «Ο Μπαρτ, ο Μαυροκεφαλίδης και ο Τζόουνς ξεχώρισαν από τον Ιωνικό. Ξέραμε από την αρχή για αυτούς τους επικίνδυνους παίκτες, όμως το θέμα είναι ότι δεν βγάλαμε την κρίσιμη άμυνα που χρειαζόμασταν στο τέλος. Οι διαιτητές σφύριζαν πολύ εύκολα. Καλώς ή κακός στην έδρα της η κάθε ομάδα είναι πιο δυνατή. Η ομάδα της Νίκαιας διαθέτει έμπειρα παιδιά που μπορούν να κερδίσουν τα φάουλ όπως ο Λουκάς (Μαυροκεφαλίδης), ο οποίος καθάρισε τις δύσκολες φάσεις και πήρε πάνω του το παιχνίδι αλλάζοντας τον ρυθμό σε ένα καθοριστικό σημείο».

Για τους φίλους του Ιωνικού και την «συνεισφορά» τους στο ματς: «Ο κόσμος του Ιωνικού δίνει πολύ δύναμη στα εντός έδρας παιχνίδια. Ενδεικτικό είναι ότι αγωνίζονται στο «Σοφία Μπεφόν» και όχι στην φυσική τους έδρα στην Νίκαια. Πολύ ωραία μπασκετική ατμόσφαιρα και μακάρι να είναι έτσι όλα τα γήπεδα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags