05/11/19 - 14:31

Ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ - "Τελειώνει" άμεσα ο Βασιλακόπουλος

Τι συνέβη; 

Sportdog Team
Ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ - "Τελειώνει" άμεσα ο Βασιλακόπουλος
2.412views 0shares

Την Πέμπτη αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, της Βουλής, το σχέδιο Νόμου "Κύρωση της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηγκε στο Magglingen/Maocolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με την χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις",  που κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο.

Έπειτα αναμένεται να πάρει τον δρόμο προς την Ολομέλεια για να ψηφιστεί και να γίνει νόμος του κράτους μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του Σχεδίου Νόμου, "δεν επιτρέπεται το ίδιο πρόσωπο να εκλεγεί πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από τρεις συνολικά φορές και σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από δύο συνεχόμενες φορές, πλήρους η μερικής θητείας.

Το παραπάνω όριο θητειών ως προς τον πρόεδρο δύναται να επεκταθεί για μία επιπλέον θητεία, εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί το 70ο έτος της ηλικίας του. Πρόσωπο που έχει υπηρετήσει επί δύο συνεχόμενες θητείες ως εκτελεστικό μέλος διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας, δύναται να επανεκλεγεί σε τέτοια θέση εφόσον μεσολαβήσει χρονική περίοδος είσαι με μία πλήρη θητεία. Μετά τη συμπλήρωση του παραπάνω ορίου ηλικίας που δύναται να εκλεγεί εκ νέου σε οποιαδήποτε θέση του διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας".

Αυτό σημαίνει ότι ο Γιώργος Βασικαλόπουλος "τελειώνει" άμεσα από την θέση του προέδρου της ελληνικής ομοσπονδίας μπάσκετ, καθώς έχει υπερβεί τον αριθμό των συνολικών θητείων.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ