Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Αυτοί δεν θα ξαναπαίξουν - Πιτίνο όπως Γιαννάκης - Θα φέρει παικταρά ο Σκάιλς"
| 2019-11-15 12:47:00

"Αυτοί δεν θα ξαναπαίξουν στον ΠΑΟ - Πιτίνο όπως Γιαννάκης - Φέρνει παικταρά NBA ο Σκάιλς"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αυτοί δεν θα ξαναπαίξουν στον ΠΑΟ - Πιτίνο όπως Γιαννάκης - Φέρνει παικταρά NBA ο Σκάιλς"

Σούπερ ανάλυση και... αποκαλύψεις Ν. Λινάρδου στο sportdog.

Τους παράγοντες που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην ήττα από την Άλμπα ανέλυσε ο Νίκος Λινάρδος.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο sportdog για το απροσδόκητο αποτέλεσμα, το οποίο παρομοίασε ως ηχηρό χαστούκι, μετά τον αποκλεισμό από τον Προμηθέα στο Κύπελλο Ελλάδας.

Παράλληλα, σχολίασε τα σενάρια προπονητολογίας, υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ηλεκτροσόκ και εξέφρασε την άποψή του για το χτίσιμο του ρόστερ.

Πώς σχολιάζετε την ήττα του Παναθηναϊκού από την Άλμπα;

"Ο Παναθηναϊκός στο ματς με την Άλμπα έπρεπε να οπωσδήποτε να έπαιρνε τη νίκη, γιατί το κλίμα μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Προμηθέα ήταν βαρύ. Ήταν ηχηρό χαστούκι. Γι' αυτό στον αγώνα με τους Γερμανούς η νίκη ήταν αναγκαία και για την Ευρωλίγκα και να ξεχαστεί ο αποκλεισμός από την ομάδα της Πάτρας. Ο Παναθηναϊκός με την Άλμπα ξεκίνησε με ένα αρνητικό δεδομένο, με την απουσία του καλού του σουτέρ, του Φριντέτ, που του αφαίρεσε δυναμική από τον επιθετικό του πλουραλισμό. Από την άλλη μεριά, όμως, είχε να κερδίσει την Άλμπα που είχε μία νίκη (και τις διπλασίασε με Παναθηναϊκό) και εμφανίστηκε επίσης με σοβαρές απουσίες (Πέιτον Σίβα, Τάιλερ Κάβανο).

Δεν νομίζω να την υποτίμησε γι' αυτούς τους λόγους. Γιατί σε αυτό το επίπεδο της Ευρωλίγκας υπάρχουν μέρες που γίνονται εκπλήξεις. Ο Παναθηναϊκός για να φύγει νικητής από αυτό το παιχνίδι, δεν μπορούσε να βασιστεί μόνο στην επίθεσή του πράγμα που έκανε την Πέμπτη. Έπρεπε να βασιστεί στην άμυνα. Δυστυχώς όμως η άμυνα πήγε περίπατο. Οι ομάδες του Αργύρη Πεδουλάκη πάντα διακρινόντουσταν για τη σκληράδα τους, τον ευφυή τρόπο αντιμετώπισης των καλών παικτών και την άμυνα στα όρια του... ξύλου. Αυτό δεν το είδαμε με την Άλμπα. Ο Παναθηναϊκός πήγε στο μία σου και μία μου, ένα καλάθι η Άλμπα, ένα η ελληνική ομάδα. Το να τρως 58 πόντους εντός έδρας στο πρώτο ημίχρονο είναι, αν όχι ανεπίτρεπτο, το χειρότερο που μπορεί να κάνει μία ομάδα αν θέλει να φύγει νικήτρια από το γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο εμφανίστηκε άνευρος, χωρίς αλληλοκαλύψεις στην άμυνα, με πολλά χαμένα επιθετικά ριμπάουντ, τα οποία είτε γινόντουσταν τρίποντα είτε δεύτερες προσπάθειες από τους παίκτες της Άλμπα. Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε αλλαγές. Δηλαδή δεν έψαξε πολύ βαθιά στον πάγκο του. Αυτό ήταν ένα χαρακτηριστικό που μέτρησε για το δεύτερο ημίχρονο και τις παρατάσεις. Γιατί κρατήθηκε ένα σχήμα, το οποίο μπορεί να έφερνε αποτελέσματα επιθετικά, αλλά στην άμυνα πελαγοδρομούσε".

"Πήραν το μήνυμα ότι δεν θα παίξουν στον Παναθηναϊκό"

Το κλίμα είναι βαρύ για κάποιους παίκτες όπως ο Ράις, ο Μπέντιλ και ο Μπράουν που φαίνεται ότι περνούν δύσκολες ώρες. Ποια είναι η άποψή σας γι' αυτούς τους παίκτες;

"Θα ήθελα να σταθώ σε αυτό. Η μη χρησιμοποίηση κάποιων παικτών με την Άλμπα ήταν ένα μήνυμα ότι μάλλον είναι ανεπαρκείς για τον Παναθηναϊκό. Βέβαια αυτό το μήνυμα προσπάθησε να το περάσει ο Αργύρης στους παίκτες αυτούς, αλλά το μήνυμα ήρθε από τον κόουτς που βγήκε ηττημένος. Άρα το κακό είναι διπλό. Από τη μεριά χάθηκε το παιχνίδι και από την άλλη δεν έπαιξαν αυτοί οι παίκτες, παίρνοντας το μήνυμα ότι δεν θα παίξουν στον Παναθηναϊκό. Το ότι έπαιξε με πολύ μικρό ρόστερ ήταν κακό για την ομάδα. Διότι στο σύγχρονο μπάσκετ με το συνεχή τρέξιμο, τις δυνατές άμυνες, το τρανζίσιον game και όχι τόσο το κοντρόλ μπάσκετ νομίζω ότι βασικοί παίκτες χρειάζονται ανάσα.

Ο Παπαπέτρου έκανε ονειρική βραδιά. Θεωρητικά και αυτός στην άμυνα δεν ήταν καλός αλλά στην επίθεση τράβηξε όλο το κουπί, είτε με τρίποντα, δίποντα είτε με επιθετικά ριμπάουντ. Ήταν χάρμα οφθαλμών. Κουράστηκε όμως και αυτό φάνηκε στις δύο παρατάσεις. Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε το ματς από την επίθεση αλλά από την άμυνα. Οπότε δεν μπορούμε να ούμε, αν έπαιξε ή όχι ο Ράις.

Θεωρώ άδικο για την προσπάθεια που κάνει αυτή η ομάδα να τρώει τόσους πολλούς πόντους από μία ομάδα που ήρθε στο ΟΑΚΑ που δεν είχε να χάσει τίποτα. Ήταν χωρίς άγχος για τους Γερμανούς. Ο Παναθηναϊκός δεν διαχειρίστηκε το ρόστερ σωστά. Δεν έβαλε τον κόσμο στην εξίσωση του ματς. Ο Καλάθης έχει και αυτός τα πάνω και τα κάτω του. Δεν είναι μηχανή. Είναι ενθαρρυντικό ότι ο Παππάς επανήλθε. Κάλυψε το κενό του Φριντέτ εν μέρει. Αλλά ο Παναθηναϊκός πελαγοδρομούσε".

"Έφυγε ο Γιαννάκης από την Εθνική λόγω Ολυμπιακού"

Ο Πεδουλάκης είναι υπ' ατμόν. Διακαής πόθος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου φέρεται πως είναι ο Πιτίνο, ενώ ακούστηκε και το όνομα του Σκάιλς. Ποια είναι η άποψή σας για τους πιθανούς αντικαταστάτες;

"Εγώ από την αρχή στηρίζω τον Έλληνα προπονητή, γιατί οι μεγάλες επιτυχίες στο ελληνικό μπάσκετ έχουν γίνει με Έλληνες προπονητές. Σίγουρα ο Ομπράντοβιτς είχε προπονητική παρουσία στον Παναθηναϊκό. Η περσινή έλευση του Πιτίνο σημάδεψε το Τριφύλλι. Είναι η μοναδική λύση, αν δεν θέλει να ρισκάρει. Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να συνδυαστεί η παρουσία του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού και της Εθνικής. Γιατί όπως γνωρίζετε, ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχασε τη δουλειά του στην Εθνική, επειδή πήγε προπονητής στον Ολυμπιακό.

Δεν νομίζω ότι ένας ομοσπονδιακός προπονητής να κάθεται στον πάγκο ομάδας που κάνει δυνατό πρωταθλητισμό. Θα ταράξει τις ισορροπίες στο πάσχον ελληνικό μπάσκετ. Ο Σκάιλς είναι λύση-πασπαρτού. Ακούστηκε για τον Ολυμπιακό μετά την απομάκρυνση του Μπλατ. Δεν ευοδώθηκε για Ολυμπιακό, μπορεί να τον δούμε στον Παναθηναϊκό. Είναι οι λεγόμενες... τράμπες προπονητών. Θέλει ένα ηλεκτροσόκ ο Παναθηναϊκός. Αυτό έρχεται είτε διώχνοντας πολλούς παίκτες και στηρίζοντας τον προπονητή είτε διώχνοντας τον τεχνικό. Το δεύτερο σενάριο είναι πιθανότερο. Ποιοι άλλοι προπονητές είναι ελεύθεροι από Ευρωλίγκα; Ρέπεσα, Πασκουάλ, Τόμιτς, Μπλατ, Μπαρτζώκας, Πιανιτζιάνι, Σπάχια. Σίγουρα από αυτούς κάποιοι δεν γίνεται να έρθουν για ευνόητους λόγους".

"Μπορεί να φέρει παίκτη από το NBA ο Σκάιλς"

Πόσο θα στοιχίσει στον Παναθηναϊκό η τρίτη ήττα εκτός προγράμματος;

"Κάνοντας τέτοιες ήττες απομακρύνεται από την 8άδα. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολα να δούμε ελληνική εκπροσώπηση στους 8. Μιλάω δηλαδή και για τον Ολυμπιακό. Πραγματικά αν το ελληνικό μπάσκετ δεν δει πρόκριση στους 8 πάλι θα λέμε για αποτυχημένη χρονιά. Ξέρουμε ότι το μπάτζετ είναι περιορισμένο, αλλά Final8 χωρίς ελληνική ομάδα θα είναι ό,τι χειρότερο".

Ποια είναι η γνώμη σας για την ενίσχυση;

"Σίγουρα υπάρχουν παίκτες που έχουν κοπεί από NBA. Οι σκάουτερς προτείνουν διάφορους παίκτες. Θα παίξει ρόλο και ποιος θα είναι προπονητής. Αν είναι Αμερικάνος, όπως ο Σκάιλς, σίγουρα θα ξέρει περισσότερο την αγορά και θα μπορούσε να φέρει κάποιες δυνατές επιλογές. Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερο να φέρει 2-3 παίκτες καλούς πάρα μέτριους. Μπορεί να κάνει εξοικονόμηση στο μπάτζετ ή στον αριθμό των παικτών για να δώσει ευκαιρία και σε Έλληνες παίκτες να παίζουν. Με Άλμπα για παράδειγμα είδαμε ελάχιστα Μήτογλου και Παπαγιάννη. Είναι παίκτες που μπορούν να παίξουν. Αν μειωθεί το σύνολο των ξένων παικτών φέρνοντας πολύ καλούς ξένους μπορεί να δημιουργηθεί κάτι καλό. Μπορεί να έρθει κάποιος παίκτης σταρ που μπορεί να έρθει αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, όπως ο Πιτίνο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δεν υπάρχει αυτό που έγινε στο ΟΑΚΑ για Πεδουλάκη πριν το ματς και στο ημίχρονο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags