Facebook Pixel Sportdog.gr | "Καθάρισε" τους Τούρκους κι έκανε βήμα πρόκρισης το Περιστέρι
| 2019-12-11 21:15:00

"Καθάρισε" τους Τούρκους κι έκανε βήμα πρόκρισης το Περιστέρι

Sportdog Team
"Καθάρισε" τους Τούρκους κι έκανε βήμα πρόκρισης το Περιστέρι

Μεγάλη νίκη με 87-79!

Την πέμπτη του νίκη στο BCL πήρε το Περιστέρι, κερδίζοντας με σκορ 87-79 την Γκαζιαντέπ στο κλειστό “Ανδρέας Παπανδρέου”, και πλέον έχει ρεκόρ 5-3 στον όμιλο. Οι παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου είχαν από την αρχή τα ηνία του αγώνα, και με βασική απειλή το πολύ καλό μακρινό τους σουτ αλλά και την πολύ καλή τους άμυνα έφτασαν στην νίκη.

Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα για τους γηπεδούχους που με όπλο την πολύ καλή τους άμυνα έτρεξαν ένα επιμέρους 12-5 στο πρώτο τετράλεπτο του αγώνα, με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο να έχει 8 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα. Οι παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και κατάφεραν να πάρουν διψήφια διαφορά (23-12) με καλάθι του Μορέιρα 3 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου, το οποίο έληξε με σκορ 30-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τις δύο ομάδες να βρίσκουν δύσκολα το δρόμο προς το καλάθι με του φιλοξενούμενους να μειώνουν στους 4 (32-28) με τρίποντο του Χατσίγιεβα και κάρφωμα του Ριτς, αναγκάζοντας τον Παπανικολόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Το Περιστέρι βρήκε λύσεις και με το δεύτερο εύστοχο τρίποντο του Μόουζες έκανε το 39-32 με τον Γκρέι να είναι εύστοχος από την γραμμή των βολών πηγαίνοντας την διαφορά και πάλι στους 9 (41-32), τρία λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου, το σκορ του οποίου ήταν 48-40.

Το Περιστέρι ξεκίνησε πολύ καλά το δεύτερο μέρος και με ένα γρήγορο σερί 6-0 πήγε την διαφορά στους 14 πόντους (54-40). Οι παίκτες του Παπανικολόπουλου δεν κατάφεραν να τελειώσουν το παιχνίδι καθώς οι φιλοξενούμενοι μάζεψαν την διαφορά και πάλι σε μονοψήφια επίπεδα με τον Τσίνκο να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων για το 59-52 στο 27’. Η τουρκική ομάδα μείωσε ακόμα περισσότερο την διαφορά στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου το οποίο βρίσκει τους γηπεδούχους μπροστά με 5 πόντους (69-64).

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου η διαφορά έμεινε στα ίδια επίπεδα με το Περιστέρι να παίζει καλή άμυνα στο ζωγραφιστό και ένα σερί 5-0 πήρε και πάλι διψήφια διαφορά για το 78-67 έξι λεπτά πριν το φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν μεν αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να επανέλθουν στην διεκδίκηση της νίκης με την ελληνική ομάδα να παίρνει την νίκη με το τελικό 87-79.

Τα δεκάλεπτα: 30-21, 48-40, 69-64, 87-79

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags