Facebook Pixel ΑΕΚ - Άρης: Το πάλεψε ο Άρης αλλά η ΑΕΚ... δεν παιζόταν - Έκτη σερί νίκη στη Basket League!
Μπάσκετ
| 2019-12-13 20:53:00

Το πάλεψε ο Άρης αλλά η ΑΕΚ... δεν παιζόταν - Έκτη σερί νίκη στη Basket League!

Sportdog Team
Το πάλεψε ο Άρης αλλά η ΑΕΚ... δεν παιζόταν - Έκτη σερί νίκη στη Basket League!

Επικράτησε με 92-79 η Ένωση.

ΑΕΚ - Άρης: Εκτη σερί νίκη, 12η στα 13 τελευταία ματς και η ΑΕΚ συνεχίζει σαν... ντούρασελ να κερδίζει, βλέποντας τον «τελικό» του ομίλου με τη Χάποελ την προσεχή Τετάρτη. Εξαιρετικός ο Άρης, αντιστάθηκε ως το 35 και τελικά υπέκυψε με 92-79.

Η ΑΕΚ ήρθε από ένα πολύ απαιτητικό και επίπονο 10ήμερο με πολλά διαδοχικά ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε τον έλεγχο για 1,5 περίοδο, φέρνοντας στα δικά της δεδομένα την αναμέτρηση. Η άμυνα ήταν άκρως αποτελεσματική και με τους Σαντ Ρος, Λάνγκφορντ, Ρέι να σκοράρουν η διαφορά έφτασε ακόμ και τους 15 πόντους (32-17, 14’). 

Κάπου εκεί ο Άρης αντέδρασε. Η άμυνα της ομάδας του Καμπερίδη ανέβασε στροφές, οι Μπράουν, Γκετσεβίτσιους μπήκαν στην... εξίσωση και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι «κίτρινοι» να βάλουν δύσκολα στην ΑΕΚ, μειώνοντας σε απόσταση βολής στο ημίχρονο (40-38).

Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος συνέχισε να κάνει όλες τις... δουλειές για την ΑΕΚ, με τον Κιθ Λάνγκφορντ να ανεβάζει ρυθμό στην επίθεση. Κάπως έτσι η Ένωση βρήκε αντίδοτο στα τρίποντα του Γκετσεβίτσιους και κράτησε τον έλεγχο της κατάστασης (56-48, 26’). Η Ένωση συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και με τον Χρυσικόπουλο να γίνεται παράγοντας του αγώνα ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (71-56, 32’).

Η ΑΕΚ συνέχισε να συντηρεί το προβάδισμά της, με την άμυνα να είναι αποτελεσματική και έτσι έφτασε στην έκτη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας στο 7-4, με το πέρας 11 αγωνιστικών, την στιγμή που ο Άρης, αν και μαχητικός σε όλο το ματς, υποχώρησε στο 2-9 και παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας. Μία ανάσα από το triple double ο τρομερός Ντραγκίτσεβιτς (21π., 11ριμπ., 9ασ.).

Πλέον, η Ένωση σκέφτεται αποκλειστικά την μεγάλη «μάχη» με την Χάποελ Ιερουσαλήμ στο κλειστό του ΟΑΚΑ (18/12, 21:30), όπου στόχος είναι η νίκη για να κάνει σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου του BCL.

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags