Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Έτσι κερδίσαμε, μπορούσαμε πιο εύκολα - Χαρούμενος για Πιτίνο"
| 2019-12-16 12:49:00

"Έτσι κερδίσαμε τον ΠΑΟ, μπορούσαμε πιο εύκολα - Χαρούμενος για Πιτίνο, έδειξε ο Παπαδάκης"

του Γιώργου Κτενά
"Έτσι κερδίσαμε τον ΠΑΟ, μπορούσαμε πιο εύκολα - Χαρούμενος για Πιτίνο, έδειξε ο Παπαδάκης"

Φοβερός Β. Ξανθόπουλος στο sportdog. "Εξαιρετικός Παπαπέτρου".

Στα σημεία που αξιοποίησε το Περιστέρι για να πετύχει τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο sportdog ο Βασίλης Ξανθόπουλος, λίγες ώρες μετά από τη μεγάλη επιτυχία επί των Πράσινων.

Ο πεπειραμένος άσος, που είχε θητεία στο Τριφύλλι, σχολίασε τον περιορισμό στην επίθεση των Πράσινων, ομάδα που φέτος διαθέτει περισσότερο επιθετικό ταλέντο από κάθε άλλη χρονιά. 

Ακόμα, μίλησε για την παρουσία τού Πιτίνο στην άκρη του πάγκου, τη σταθερή αξία του Καλάθη, τον Παπαδάκη που ξεχώρισε, αλλά και τον Παπαπέτρου που είναι μόνιμα ανεβασμένος εδώ και έναν μήνα.

"Έτσι κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό - Θα μπορούσαμε ευκολότερα τη νίκη"

"Πέσαμε πάνω σε μια ομάδα που προερχόταν από δύσκολο αγώνα δύο μέρες πριν. Ο μόνος τρόπος για να κερδίζαμε ήταν με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δηλαδή να εκμεταλλευόμασταν την κούραση από την υπερπροσπάθεια του Παναθηναϊκού δύο μέρες πριν, το μεγάλο ταξίδι που έκανε μετά και, φυσικά, να βρεθούμε και σε αρκετά καλή ημέρα επιθετικά. Τηρήσαμε κατά γράμμα αυτά που είπαμε στην προπόνηση και βγήκαν σχεδόν όλα", σχολίασε στην αρχική του τοποθέτηση στο sportdog ο Β. Ξανθόπουλος.

Τι ήταν αυτό που κάνατε καλά εσείς χθες και δεν το έκανε καλά ο Παναθηναϊκός;

"Πρωτίστως έπρεπε να σταματήσουμε την επίθεση του Παναθηναϊκού που βάζει πολλούς πόντους σε κάθε παιχνίδι της Α1. Μας έβαλε μόνο 78 πόντους, οπότε κατεβάσαμε πάρα πολύ την επίθεσή του. Το μεγάλο στοίχημα που καταφέραμε ήταν ότι επιθετικά δεν έπρεπε να κάνουμε λάθη γιατί θα δίναμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό του Παναθηναϊκού. Γνωρίζαμε ότι το 30% των πόντων που παίρνει ο Παναθηναϊκός στα παιχνίδια του είναι από αιφνιδιασμούς. Οπότε όσο πιο σωστοί ήμασταν επιθετικά, τόσο θα μας βοηθούσε και αμυντικά. Βοήθησε φυσικά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε ταξίδι και δύσκολο ματς με την Μπαρτσελόνα, ήταν κουρασμένος. Εμείς βγάλαμε ενέργεια και εκ των υστέρων μπορώ να πω ότι θα μπορούσε να είχε έρθει ευκολότερα η νίκη μας".



"Χαρούμενος για τον Πιτίνο - Σε εξαιρετική κατάσταση ο Παπαπέτρου"

Ποια είναι η άποψη που έχετε για τον Πιτίνο;

"Τον έχω αντιμετωπίσει ξανά, είναι σημαντικό να υπάρχουν προπονητές τέτοιου επιπέδου στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για τον χθεσινό αγώνα δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο, γενικά όμως είμαστε όλοι χαρούμενοι που έρχονται τέτοιοι προπονητές στην Ελλάδα. Και εύχομαι ο Παναθηναϊκός μαζί του να έχει καλή συνέχεια στην Ευρωλίγκα και να μην αντιμετωπίσει τραυματισμούς".

Ξεχώρισε κάποιος από τον Παναθηναϊκό με την απόδοσή του χθες; 

"Ποιον να ξεχωρίσω από τον Παναθηναϊκό, όταν η συγκεκριμένη ομάδα έχει το περισσότερο ταλέντο από κάθε άλλη χρονιά, επιθετικά είναι τρομερός. Ο Καλάθης σίγουρα είναι μια σταθερά για τον Παναθηναϊκό πολύ σημαντική. Βοήθησε βέβαια ότι δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο. Παρόλα αυτά όλοι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό. Ο Παπαδάκης διακρίθηκε και έδειξε ότι σε τέτοια ματς μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του. Ο Παπαπέτρου, επίσης, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο μήνα, το έχει αποδείξει και στην Ευρωλίγκα αλλά και στην Α1".

Τέλος, να κλείσουμε με δύο λόγια για το Περιστέρι που και φέτος δείχνει ότι στέκεται πολύ καλά στα πόδια του.

"Είναι σημαντικό αυτό που συμβαίνει στο Περιστέρι, είναι σωματείο που κάνει κάποια βήματα ανοδικά τα τελευταία χρόνια, αργά αλλά σταθερά. Είναι οργανωμένο κλαμπ και είναι μπασκετικό σωματείο. Όλο αυτό βοηθάει για να πηγαίνει καλά η ομάδα. Στόχος είναι να παίζουμε καλό μπάσκετ και, γιατί όχι, να περάσουμε στην επόμενη φάση στην Ευρώπη. Και στο Κύπελλο είμαστε μέσα, με έναν καλό αγώνα στον Προμηθέα, στον ημιτελικό της διοργάνωσης, ίσως παίξουμε στον τελικό του Κυπέλλου. Αλλά πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται αυτό, για να διατηρηθούμε σε καλή κατάσταση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμφώνησαν Πιτίνο - Γιαννακόπουλος! Σκάει το... μπαμ, αυτόν θέλουν να φέρουν στον ΠΑΟ

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags