Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ρικ Πιτίνο: Η συνέντευξη που θα διαβάσεις μόνο στο sportdog!
| 2020-01-16 11:30:00

"Γίγαντας Παπαγιάννης, δεν είναι μάγος ο Ράουτινς - Στέρεψε το πηγάδι" - Ατάκα-"φωτιά" για Πιτίνο!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Γίγαντας Παπαγιάννης, δεν είναι μάγος ο Ράουτινς - Στέρεψε το πηγάδι" - Ατάκα-"φωτιά" για Πιτίνο!

Ειδικός σχολιάζει στο Sportdog τη διαβολοβδομάδα των "αιωνίων".

Παναθηναϊκός - Ρικ Πιτίνο: Το παιχνίδι με την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ ήταν από αυτά, που απαγορευόταν να χάσει ο Παναθηναϊκός.

Ειδικά μετά την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνου ο αγώνας με τους Γερμανούς έπρεπε να περάσει χωρίς απώλειες, σε μία αναμέτρηση που έλαμψε το άστρο του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος όπως επισημάνθηκε και στη στήλη, Pick & Roll του Sportdog, έκανε την διαφορά, κυριάρχησε στις δύο ρακέτες με 8 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 κοψίματα και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του, στον δρόμο της επιστροφής σε φάιναλ-φορ.

«Ήταν σε ωραίο φεγγάρι! Μια χαρά ήταν ο γίγαντας. Ήταν εξαιρετικός. Εντάξει ήταν καλός και ο Παναθηναϊκός. Σιγά σιγά αυτά τα παιδιά αρχίζουν να βελτιώνονται. Όσο περνάει ο καιρός και όσο μαθαίνει ο ένας τον άλλον, νομίζω, ότι θα έχουμε παρόμοιες τέτοιες εικόνες. Έχουν εμπιστοσύνη οι παίκτες στην προσωπικότητα του Πιτίνο. Τον ακούνε και αυτό βγαίνει στο παρκέ», ήταν το πρώτο σχόλιο του Ντίνου Καλαμπάκου για τον Έλληνα σέντερ.

Ο έμπειρος τεχνικός κλήθηκε να σχολιάσει το ντεμπούτο του Ράουτινς. Δεν ήθελε όμως να εξάγει βιαστικά συμπεράσματα. «Για πρώτο παιχνίδι κανείς δεν μπορεί να τον κρίνει. Αυτόν θα τον κρίνουμε σε έναν μήνα, μόλις θα έχει παίξει 10 παιχνίδια. Όποιος κάνει κριτική για ένα παιδί σε ένα παιχνίδι μάλλον μάγος είναι και όχι προπονητής», υπογραμμίζει ο κόουτς.

Κληθείς να σχολιάσει την ανάγκη απόκτησης αθλητικού ψηλού, τόνισε «πάντα σε αυτές τις ομάδες θα λείπουν κάτι. Δεν είχαμε εκεί πριν από λίγο καιρό τώρα θέλουμε άλλον έναν. Τώρα που ο Παπαγιάνης είναι καλός θέλουμε κάτι άλλο. Όταν θα βρούμε το κάτι άλλο θα θέλουμε κάτι τρίτο. Πάντα ψαχνόμαστε. Δυστυχώς δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πια τόσα λεφτά που να μπορείς να κρύψεις και να μπαλώσεις όσες τρύπες θέλεις. Πρέπει κάποια πράγματα να τα καλύψεις εκ των έσω και με πολύ μεγάλη δουλειά, εφόσον δεν έχεις τα λεφτά της ΤΣΣΚΑ, της Μπαρτσελόνα και να παίρνεις όποιον θέλεις και να κοστίζει όσο να είναι.

Όταν τα λεφτά τελειώνουν και στεγνώνει το πηγάδι πρέπει από μόνος σου και όλη η ομάδα να καλύψει κάποια πράγματα ή εκεί που υπάρχει κενό ή εκεί που νομίζεις, ότι υπάρχει κενό. Μέσα από ομαδική δουλειά θα βγει. Νομίζω όμως, ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από την εικόνα του Παναθηναϊκού. Έχει σκαμπανεβάσματα, έχει τα πάνω κάτω, αλλά αυτά νομίζω, ότι είναι φυσιολογικά.  

Πάμε για το επόμενο. Αυτό το παιχνίδι το περνάς, το ξεχνάς, ό,τι έγινε έγινε και πας μπροστά. Γιατί δεν έχουν πολύ χρόνο να προετοιμαστούν και να μιλήσουν».  

Στο τέλος ο Ντίνος Καλαμπάκος αναφέρθηκε στις συνέπειες της ήττας του Ολυμπιακού από την Άλμπα. «Δεν έγινε και τίποτα.Θέλει υπομονή αυτή η ιστορία και γερά νεύρα. Είναι 7-8 μεγάλες ομάδες που κάποια στιγμή θα μένουν απέξω. Μία η τύχη, μία η ικανότητα, μία το ρόστερ, μία τα λεφτά, κάποιος θα μείνει θα απέξω. Ήταν πολλά χρόνια η Ιταλία απέξω και εμφανίστηκαν ομάδες τα τελευταία 4 χρόνια. Εδώ και χρόνια είχε μείνει έξω από τα κόλπα η Μακάμπι, η οποία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παρότι ξόδευε λεφτά. Και αυτή είναι μία κακιά στιγμή του Ολυμπιακού. Θα το διαχειριστεί. Την επόμενη χρονιά θα βγει πιο έτοιμος και πιο σοφός», κατέληξε. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ τρελό σενάριο για NBAer θρύλο - Μιλάει με ΠΑΟ - Θα κάνει το "μπαμ" ο Γιαννακόπουλος;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags