Facebook Pixel Η "φτηνή" ήττα του Ολυμπιακού στη Σεβίλλη (BINTEO)
| 2014-10-17 21:30:00

Η "φτηνή" ήττα του Ολυμπιακού στη Σεβίλλη (BINTEO)

Sportdog Team
Η "φτηνή" ήττα του Ολυμπιακού στη Σεβίλλη (BINTEO)

Στις 17 Οκτωβρίου 1995 ο Ολυμπιακός βίωσε μία από τις πιο άτυχες ευρωπαϊκές βραδιές του, η οποία… εγκαινίασε την κατάρα του 90’.

Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 3ος γύρος και ο Ολυμπιακός μετά τις άνετες προκρίσεις επί της Σλάβια Σόφιας και της Μάριμπορ ονειρεύεται μία μεγάλη πορεία στην Ευρώπη.

Η ισπανική Σεβίλλη που βρέθηκε στον δρόμο του ήταν δυνατή, αλλά δεν είχε και μεγάλη σχέση τότε με την ομάδα που αργότερα πρωταγωνίστησε στην Ισπανία και κατέκτησε δύο φορές το εν λόγω τρόπαιο, γι’ αυτό και οι φιλοδοξίες των “ερυθρόλευκων” για πρόκριση ήταν δικαιολογημένες.

Έτσι αποδείχθηκε και στο γήπεδο, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο “Σάντσεθ Πιθχουάν”. Ο Ολυμπιακός έπαιξε ανοιχτά, δεν φοβήθηκε τους Σεβιγιάνους -που είχαν στην κορυφή της επίθεσης τον σπουδαίο Κροάτη, Νταβόρ Σούκερ- και το μόνο που του έλειψε για να πανηγυρίσει κάποιο γκολ ήταν η τύχη.

Στο 86’ η κεφαλιά του Καραπιάλη σταμάτησε στο δοκάρι και στο 90’ ήρθε η καταστροφή. Σε “γιόμα” του Μοασίρ ο Ράντος βγήκε προ του Χουανίτο, αλλά αντί να μπλοκάρει την μπάλα προσπάθησε να τη διώξει με τις γροθιές του. Ο Ισπανός άσος ήταν πολύ κοντά και… έκπληκτος είδε την μπάλα να κοντράρει στο στήθος του και να καταλήγει στα δίχτυα!

Με αυτό το “φτηνό” γκολ χάθηκε το παιχνίδι και, εν τέλει, η πρόκριση για τον Ολυμπιακό (αν και στον επαναληπτικό έγιναν κι άλλα για να πάρουν οι Σεβιγιάνοι το εισιτήριο). Έκτοτε είδαμε ουκ ολίγες φορές τον Ολυμπιακό να χάνει παιχνίδια ή νίκες στην Ευρώπη δεχόμενος γκολ στην εκπνοή, δίνοντας δικαίωμα στους οπαδούς του να μιλάνε για την “κατάρα του 90’”.

Για όσους αναρωτιούνται, τέλος, αν ο Μανόλο Χιμένεθ βρισκόταν στην ενδεκάδα της Σεβίλλης, η απάντηση είναι “όχι”. Ο μέχρι πρότινος τεχνικός της ΑΕΚ ήταν τραυματίας, επανήλθε όμως στη ρεβάνς του Σταδίου Καραϊσκάκη.

Σεβίλλη - Ολυμπιακός 1-0

(90’ Χουανίτο)

Σεβίλλη (Χουάν Κάρλος Αλβάρεθ): Ουνθούε, Μαρταγόν, Πέδρο, Πριέτο, Ντιέγο, Μοασίρ, Φερέρας, Μόγια (70' Μάρκος), Σούκερ, Πέισε (35' Χουανίτο), Κάρλος (61' Μοντσού).

Ολυμπιακός (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Ράντος, Χαντζίδης (71' Γκώνιας), Καραταΐδης, Καλαντζής, Νταμπίζας, Μαρινάκης, Αμανατίδης, Πασσαλής, Γιουσκόβιακ (70' Σαπάνης), Καραπιάλης, Ίβιτς.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags