Facebook Pixel Το ανεκπλήρωτο όραμα του Οικονομάκη
| 2011-10-21 17:29:00

Το ανεκπλήρωτο όραμα του Οικονομάκη

Το ανεκπλήρωτο όραμα του Οικονομάκη

Είναι το μπασκετικό πρόσωπο των ημερών, καθώς η απομάκρυνση του από το τιμόνι της ΑΕΚ αντιμετωπίστηκε ποικιλοτρόπως. Ο Κώστας Οικονομάκης, ο οποίος για πρώτη φορά στη δωδεκάχρονη καριέρα του βιώνει την απόλυση μίλησε για το όραμα που είχε και έμεινε ανεκπλήρωτο, καθώς τον "πρόλαβαν οι εξελίξεις" αλλά και για τους ρόλους που προσπάθησε να μοιράσει στην ομάδα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

Για τη συνεργασία του με την ΑΕΚ, η οποία αποδείχτηκε ολιγόμηνη
"Η ΑΕΚ με την τεράστια ιστορία που έχει δίνει στον οποιοδήποτε τρομερές εμπειρίες. Στην ΑΕΚ κανείς δεν μπορεί να μείνει μόνο στο αγωνιστικό γιατί υπάρχουν παράπλευρα πράγματα που ο προπονητής πρέπει να τα σκέφτεται και να τα σέβεται. Η μεγαλύτερη εμπειρία που μπορείς να αποκομίσεις όντας στο τιμόνι της ομάδας είναι να μάθεις ως προπονητής να ζεις με την πίεση του κόσμου, όχι μόνο των αποτελεσμάτων. Αυτό στο δικό μου κουτί εμπειρίας ήταν το καλύτερο που μπορούσα να βάλω".

Για το όραμα που είχε και δεν πρόλαβε να το εκπληρώσει
"Μας πρόλαβαν οι εξελίξεις. Το όραμα που είχα για την ομάδα ήταν να φτιάξουμε ένα σύνολο, το οποίο θα ήταν ανταγωνιστικό για τη φετινή χρονιά και παράλληλα θα είχε εμπειρία. Θέλαμε να στήσουμε μία καλή μπασκετική φιλοσοφία, γιατί αυτό είναι που λείπει, κι αν πετυχαίναμε το στόχο της ανόδου τότε να είχαμε έναν κορμό πολύ καλών Ελλήνων παικτών, ο οποίος με την προσθήκη αξιόλογων ξένων θα ξεκίναγε με σωστά βήματα στην Α1. Με αυτό το πλάνο είχε συμφωνήσει ο κύριος Γεωργαντζόγλου και το διοικητικό συμβούλιο, όμως μας πρόλαβαν οι εξελίξεις. Δεν ξέρω αν πλέον αυτό το όραμα μπορεί να γίνει πραγματικότητα γιατί κάθε προπονητής βλέπει διαφορετικά τους παίκτες. Αυτά είναι προσωπικές επιλογές και φιλοσοφίες που διαμορφώνονται κι αλλάζουν ανάλογα με τον εκάστοτε προπονητή".

Για τους παίκτες που συνεργάστηκε
"Τα παιδιά που επέλεξα τα πήρα για συγκεκριμένους ρόλους. Οι προπονητές είναι σαν τους ζωγράφους που διαλέγουν τα χρώματα για να απεικονίσουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους πάνω στον καμβά. Όταν αλλάξεις τον ζωγράφο και μείνουν τα ίδια χρώματα μπορεί να μην βγει η ίδια ζωγραφιά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι επιλογές των Βασιλόπουλου και Φαλέκα έγιναν με συγκεκριμένο κριτήριο. Ο Φώτης λειτουργεί με το ένστικτο, είναι γρήγορος και καλός σκόρερ. Αυτά τα στοιχεία τα πλαισιώσαμε με τον Αλέξη ο οποίος δεν χρειάζεται συστάσεις. Έχει τεράστια καριέρα, πολλές παραστάσεις και είναι σε πολύ καλό επίπεδο αθλητικά. Στη διαχείριση μέσα στο παρκέ είχαμε δύο παίκτες που μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται κι έτσι η ομάδα είναι δυνατή σε όλες τις καταστάσεις που μπορεί να συναντήσει μέσα στο παρκέ. Ο Αλέξης μας έδινε ηρεμία στην επίθεση και βρίσκαμε λύσεις λόγω της εμπειρίας του σε οτιδήποτε μας έπαιζαν αμυντικά οι αντίπαλοι.
Στους πλαϊνούς οι επιλογές των Μάντζαρη και Κούρτη θεωρώ ότι είναι αρκετά καλές. Ο Αντώνης είναι μαχητικός στην άμυνα με πολύ καλό σουτ στην επίθεση και ξέρει να διαβάζει καλά στα pick and roll. Ο Νίκος είναι επίσης αμυντικογενής παίκτης με έφεση στα ριμπάουντ και πολύ καλός σουτέρ.

Όσον αφορά τα "4άρια" οι Σκλάβος και Νοέας δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο Βαγγέλης βάζει την εμπειρία του κοντά στο καλάθι και είναι καθηγητής στα pick and pop. Ο Νοέας είναι αθλητής με πολλά προσόντα, καλός στο ψηλό παιχνίδι, ενώ μπορεί να παίζει με πρόσωπο. Στα τρία παιχνίδια που παίξαμε ήταν καλός στα ριμπάουντ και διαχειρίστηκε καλά τη θέση αυτή στα συστήματα, όμως είναι λίγο πίσω σε φυσική κατάσταση.

Οι επιλογές στο "5" των Σιαμανδούρα και Δέσπου θεωρώ ότι επίσης ήταν πολύ καλές. Είναι παίκτες που έχουν εμπειρία και είναι μαχητικοί κάτι που είναι η ταυτότητα για ένα σέντερ. Στην άμυνα έχουν την ικανότητα να διαβάσουν πολύ γρήγορα και μπορούσαμε να έχουμε καλά αποτελέσματα. Για τον Δημήτρη δεν χρειάζεται να πω εγώ κάτι, όλοι ξέρουν την αξία του. Αν και συνεργαστήκαμε λίγο ήταν φανερό ότι έχει τεράστια εμπειρία και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότερες ομάδες στην κατηγορία θα τον ήθελαν στο ρόστερ τους.

Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ και στους νεότερους τον Τζόλο και τον Μαγκώνη. Τα παιδιά έχουν μπασκετικό άνοιγμα αρκεί η ΑΕΚ να δουλέψει και να ποντάρει πάνω τους. Μόνο έτσι θα μπορέσει κάποια στιγμή η ομάδα να πλαισιώνεται από παιδιά που είναι κοντά της από μικρά. Και τα δύο αν δουλέψουν συνειδητά δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίξουν σε καλό επίπεδο.

Καταλήγοντας θα ήθελα να τονίσω ότι με τα λεφτά που διαχειρίστηκα μπόρεσα και πήρα 8 αξιόλογους παίκτες κι αυτοί καλώς ή κακώς θα φοράνε μέχρι το τέλος της σεζόν τη φανέλα της ΑΕΚ και θα πρέπει να στηριχθούν από το κόσμο. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν τη δουλειά τους καλά γιατί έχουν ταλέντο και παραστάσεις".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags