Facebook Pixel Με +26 πάει για τα έξι!
Μπάσκετ
| 2011-01-28 00:28:00

Με +26 πάει για τα έξι!

Με +26 πάει για τα έξι!

Με εκπληκτική εμφάνιση ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τη Μάλαγα με 82-56 και με το 2/2 στο TOP16 πάει «φουλ» για το Final4 της Βαρκελώνης! Κορυφαίοι Τσαρτσαρής, Μπατίστ και Περπέρογλου.
 

Χωρίς να δυσκολευτεί καθόλου ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μάλαγα στο ΟΑΚΑ με 82-56 για την τρίτη αγωνιστική του TOP16 της Ευρωλίγκα και όντας αήττητος, έγινε το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου. Οι «πράσινοι» ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του ματς από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, ενώ εξαιρετική απόδοση είχαν οι Τσαρτσαρής (14 πόντους), Μπατίστ (12 π.) και Περπέρογλου (10π.)

Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, οι «πράσινοι» μπήκαν αποφασισμένοι στο γήπεδο και από τα πρώτα λεπτά επέβαλαν τον ρυθμό τους. Ο Μπατίστ έκανε… πάρτι στη ρακέτα και με επτά πόντους οδήγησε το «τριφύλλι» στο σκοράρισμα. Το «τριφύλλι» μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα (7-8) βελτίωσε την άμυνά του, αξιοποίησε τα επιθετικά του όπλα και κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο όντας μπροστά στο σκορ με 26-13.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η άμυνα του Παναθηναϊκού άφησε… εκτός ματς του Ισπανούς, με αποτέλεσμα να πετύχουν καλάθι μετά από τέσσερα λεπτά. Αυτό βοήθησε το «τριφύλλι» να ανοίξει τη διαφορά στο +13 (28-15) και τον Ομπράντοβιτς να δώσει ανάσες σε βασικούς του παίκτες. Παρά τις αλλαγές και την είσοδο παικτών που θεωρητικά ήταν «κρύοι», ο ΠΑΟ συνέχισε να δουλεύει άψογα, με αποτέλεσμα το σκορ στο ημίχρονο να είναι 45-25.

Παρά το +20 οι παίκτες του Ομπράνοβιτς δεν χαλάρωσαν καθόλου. Και στην τρίτη περίοδο παρέμειναν προσηλωμένοι στο παιχνίδι και δεν έδωσαν κανένα δικαίωμα στην Ουνικάχα. Με «οδηγούς» του Σάτο και Περπέρογλου στην επίθεση και την άμυνα σταθερά αποτελεσματική, οι «πράσινοι» όχι μόνο συντήρησαν τη διαφορά, αλλά έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με τη μεγαλύτερη απόσταση από την Ουνικάχα, 68-39.

Από την τέταρτη και τελευταία περίοδο, δεν έχουμε να θυμόμαστε πολλά. Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε σοβαρός, έπαιξε καλή άμυνα παρά τις αλλαγές και κατάφερε εύκολα να φτάσει στη νίκη. Οι περίπου 7.000 οπαδοί του έμειναν ικανοποιημένοι από το θέαμα που παρακολούθησαν, ενώ το σύνθημα που δονούσε το ΟΑΚΑ στο φινάλε, αφορούσε το «έκτο ευρωπαϊκό στην Βαρκελώνη».

Δεκάλεπτα:26-13, 45-25, 68-39, 82-56

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 4, Περπέρογλου 10 (4 ριμπ.), Μπατίστ 12 (5 ριμπ.), Φώτσης 8, Σάτο 9 (6 ριμπ.), Νίκολας 9, Τσαρτσαρής 14 (8 ριμπ.), Διαμαντίδης 4, Βουγιούκας 6, Καλάθης 6, Μπόγρης, Ζούμπος.

Ουνικάχα Μάλαγα (Τσους Ματέο): Ροντρίγκεθ 5, Φρέιρε, Πρίντεζης 7 (4 λάθη, 3 ριμπ.), Αλμαθάν 5, Χιμένεθ 7, Μπλάκνεϊ 10, Σινάνοβιτς 5, Ρούμπιο 4, Φρίλαντ 11, Γκαρθία, Μπλάνκο 2 (εκτός δωδεκάδας έμεινε την τελευταία στιγμή ο ΜακΙντάιρ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags