Facebook Pixel Ρίτα, Ριτάκι
Μπάσκετ
| 2011-01-29 05:29:00

Ρίτα, Ριτάκι

Ρίτα, Ριτάκι

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τη φετινή έκπληξη της Ευρωλίγκα την Λιετούβος Ρίτας.

Να λοιπόν που η φάση των "16"της Ευρωλίγκας επιβεβαιώνει τη φήμη της, ότι δηλαδή αποκαλύπτει μία διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που συνήθως παρουσιάζει η πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Η πιο μεγάλη ανατροπή συντελείτε μέχρι στιγμής στον Ε' όμιλο, όπου η Λιέτουβος Ρίτας αν και μπήκε την τελευταία στιγμή στους "16", έκοψε τον αέρα της Κάχα Λαμποράλ και ταυτόχρονα διεκδικεί πρόκριση στα πλέι όφ!

Τις δυνατότητες της, τις είχε δείξει και στον πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό η λιθουανική ομάδα, αλλά στη συνέχεια ο τραυματισμός του Γκετσεβίτσιους την άφησε με ένα γκαρντ (!) γεγονός που δεν της επέτρεψε να αντέξει την ασφυκτική αμυντική πίεση που άσκησαν οι "πράσινοι".

Όμως στη Βιτόρια η Ρίτας ενισχυμένη με τον νεοαποκτηθέντα Αμερικανό γκαρντ Στρόμπερι και παρά την απουσία του Γκετσεβίτσιους, έκανε ένα εκπληκτικό επιθετικό παιχνίδι και με ηγέτη τον 100% εύστοχο Ελ Αμήν, έφθασε στη νίκη-βόμβα επί της Κάχα Λαμποράλ!

Τώρα όλα δείχνουν ότι οι Ισπανοί για να προκύψουν θα πρέπει να νικήσουν μέσα στο Βιλίνιους ή δύο φορές τον Παναθηναϊκό! Και με την προϋπόθεση βέβαια ότι η Ρίτας δεν θα επαναλάβει το πρόσφατο κατόρθωμα της με αντίπαλο τη Μάλαγα...

Το ξεγύμνωμα της Ρόμα στο Τελ Αβίβ επιβεβαιώνει την άποψη ότι η ιταλική ομάδα δεν έχει καμία τύχη σ' αυτή τη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας. Αντίθετα οι Τούρκοι με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες πάνε να βάλουν και τις δύο ομάδες τους στα πλέι οφ, γεγονός που ίσως να μην είναι και τελείως άσχετο με το ότι μέγας χορηγός της διοργάνωσης είναι οι τουρκικές Αεροπορικές Γραμμές!

Φυσικά την ισχυρότερη (αριθμητικά) παρουσία στα πλέι οφ αναμένεται να έχει η Ισπανία με σχεδόν σίγουρες από τώρα τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και αρκετά πιθανές τις Βαλένθια, Κάχα Λαμποράλ. Ένα ειδικό σχόλιο επιβάλλεται πάντως για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελόνα η οποία παρά τις δύο νίκες της δεν έχει πείσει ότι ξαναβρήκε οριστικά το δρόμο της. Γιατί αυτή την στιγμή παίζει περισσότερο ως η ομάδα του ανεπανάληπτου Ναβάρο, παρά η ομάδα-μοντέλο που γνωρίσαμε πέρυσι.

Και οι δικές μας; Για τον Παναθηναϊκό θα έλεγε κανείς ότι σε αντίθεση με πέρυσι τέτοια εποχή, όλα του πάνε δεξιά. Όχι γιατί δεν έχει προβλήματα, αλλά γιατί φαίνεται ότι συνήθισε να τα ξεπερνάει και γιατί επίσης τα "θηρία" του ομίλου του, δεν έχουν τόσο δυνατά νύχια και δόντια. Ετσι όπως είναι τα πράγματα μπορεί να τερματίσει πρώτος ακόμα και με δύο ήττες στα τέσσερα ματς που του απομένουν!

Για τον Ολυμπιακό τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα. Όχι μόνο γιατί κουβαλάει τη βαριά εντός έδρας ήττα από τη Φενέρ, αλλά και γιατί αφ' ενός η παρουσία της Βαλένθια, έκανε τον όμιλο του πάρα πολύ σκληρό και αφ' ετέρου η δική του αγωνιστική συμπεριφορά προκαλεί χίλιες δύο αμφιβολίες.

Οι προβλέψεις για τα ζευγάρια των πλέι οφ είναι οι εξής: Παναθηναίκός-Μακάμπι (ή Ολιμπια Λ.), Μπαρτσελόνα-Λιέτουβος Ρίτας (ή Κάχα Λαμποράλ), Ρεάλ - Βαλένθια (ή Ολυμπιακός), Φενέρ Μπαχτσέ –Εφές Πίλσεν.


ΠΗΓΗ: www.novasports.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags