Facebook Pixel Κληρώνει για Ευρωμπάσκετ την Κυριακή
| 2011-01-29 17:24:00

Κληρώνει για Ευρωμπάσκετ την Κυριακή

Κληρώνει για Ευρωμπάσκετ την Κυριακή

Tην Κυριακή (30/1) στο Βίλνιους η κλήρωση για το Ευρωμπάσκετ του 2011, που θα διεξαχθεί στη Λιθουανία μεταξύ 31 Αυγούστου και 18 Σεπτεμβρίου.

Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν 24 ομάδες και η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Συνολικά οι χώρες έχουν χωριστεί σε έξι γκρουπ δυναμικότητας βάσει των αποτελεσμάτων τους στην διοργάνωση του 2009 στην Πολωνία.

Από την κλήρωση προκύπτουν τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων. Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στη δεύτερη φάση, όπου σχηματίζονται δύο νέα γκρουπ, των έξι ομάδων.

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες καθενός εξ αυτών προκρίνονται στα προημιτελικά, όπου ακολουθούν οι χιαστί νοκ άουτ αγώνες (πρώτος του ενός ομίλου εναντίον τέταρτου του άλλου και δεύτερος του ενός ομίλου εναντίον τέταρτου).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε έξι διαφορετικές πόλεις, με τη δεύτερη φάση να φιλοξενείται στη «Siemens Arena» (έδρα της Λιέτουβος Ρίτας) του Βίλνιους και τους προημιτελικούς, τους ημιτελικούς και τους τελικούς στο υπό κατασκευή γήπεδο του Κάουνας.

Τα γκρουπ δυναμικότητας είναι τα εξής:

Α’ Γκρουπ: Ισπανία, Σερβία, Ελλάδα, Σλοβενία.

Β’ Γκρουπ: Γαλλία, Κροατία, Ρωσία, Τουρκία.

Γ’ Γκρουπ: Λιθουανία, Γερμανία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο.

Δ’ Γκρουπ: Μεγάλη Βρετανία, ΠΓΔΜ, Ισραήλ, Γεωργία.

Ε’ Γκρουπ: Ιταλία, Βουλγαρία, Πολωνία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Στ’ Γκρουπ: Ουκρανία, Λετονία και δύο ομάδες από τα προκριματικά του Αυγούστου*.

* Η Πορτογαλία, η Ουγγαρία και η Φινλανδία διεκδικούν τις θέσεις αυτές σε αγώνες που θα διεξαχθούν από τις 9 μέχρι τις 24 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags