Facebook Pixel Αντί για μπάσκετ, παίζει με τη φωτιά!
| 2011-01-29 22:40:00

Αντί για μπάσκετ, παίζει με τη φωτιά!

Αντί για μπάσκετ, παίζει με τη φωτιά!

Δεν βάζουν μυαλό στον Ολυμπιακό. Νέα κακή εμφάνιση και νέα αγχωτική νίκη με τρίποντο Σπανούλη στο τέλος. Μετά τη Ζαλγκίρις, ο Ντούντα είδε και τη φτωχή ΑΕΚ να ζορίζει την ομάδα του μέχρι το φινάλε, πριν το τελικό 79-74 στη Ζωφριά.
 

Μάλιστα, ένα λεπτό πριν τη λήξη η Ένωση του Άγγελου Κορωνιού με τρίποντο του Χαρτ μείωσε σε 71-73. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ψύχραιμοι στην επίθεση και με τρίποντο του Σπανούλη «καθάρισαν» το ματς. Ο Ολυμπιακός με την σημερινή του νίκη διατήρησε το αήττητο σερί του στην Α1 μπάσκετ των Ανδρών, ενώ ο «Δικέφαλος» σημείωσε στην πέμπτη διαδοχική ήττα του, στο ντεμπούτο του Άγγελου Κορωνιού στην τεχνική ηγεσία των «κιτρινόμαυρων». Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν συνεχώς ένα ισχνό προβάδισμα στην αναμέτρηση, ωστόσο σε κανένα σημείο δεν κατάφερα να πάρουν μία σημαντική διαφορά.

Το παιχνίδι πάντως δεν ξεκίνησε και με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς τρία λεπτά μετά το τζάμπολ υπήρξε διακοπή, εξαιτίας φωτοβολίδας που έπεσε στο παρκέ. Μετά από περίπου δέκα λεπτά το ματς ξανάρχισε και οι παίκτες των δύο ομάδων βρήκαν και πάλι ρυθμό. Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με 28-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Κοχαντάρεβιτς, Χαρτ και Ντικούδης έβαζαν τη μπάλα στο καλάθι για την Ένωση και έτσι δεν άφηναν τους Πειραιώτες να… τρέξουν. Αν μάλιστα δεν ήταν σε καλή μέρα ο Μπορούσης, η διαφορά του ημιχρόνου (40-46) ίσως να ήταν και μικρότερη.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Άγγελου Κορωνιού, μπήκαν ακόμα πιο δυνατά και ένα τρίποντο του ασταμάτητου Κοχαντάρεβιτς έφερε την Ένωση στο -2 (48-46), ενώ λίγο αργότερα ένα τρίποντο του Καστλ διαμόρφωσε το 54-54. Τέσσερις γρήγοροι πόντοι από Σπανούλη και Μπουρούση «ξεκόλλησαν» τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι 58-60.

Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα ντέρμπι και αυτόν κράτησε μέχρι το τέλος. Στο 34’ η ΑΕΚ πέρασε μάλιστα και μπροστά στο σκορ με 64-63 με καλάθι του Χαρτ! Στο 35’ το σκορ ήταν 66-66 αλλά δύο λεπτά αργότερα (37’) έγινε 66-73 με τον Ολυμπιακό να ξυπνά και να τρέχει ένα σερί 7-0. Αν και κάπου εκεί όλοι νόμισαν πως το ματς τέλειωσε, η Ένωση έκανε την αντεπίθεσή της και με τρίποντο του Χαρτ μείωσε σε 71-73. Κάπου εκεί όμως έλαβε δράση ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τους «ερυθρόλευκους», Βασίλης Σπανούλης και με τρίποντο 42’’ πριν την εκπνοή έδωσε στην ομάδα του προβάδισμα με πέντε πόντους (71-76) και «καθάρισε» τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-28, 40-46, 58-60, 74-79

ΑΕΚ (Άγγελος Κορωνιός): Καστλ 17, Κοχαντάρεβιτς 15, Νικολαΐδης, Παπανικολάου 6, Χαρτ 20, Ντικούδης 11, Δορκοφίκης, Αντωνάκης, Καλλινικίδης 3, Κάρι 2

Ολυμπιακός(Ντούσαν Ίβκοβιτς): Σπανούλης 5, Μπουρούσης 19, Κέσελ 3, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 9, Χαλπερίν 9, Γλυνιαδάκης, Νίλσεν 7, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 14, Τεόντοσιτς 11

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags