Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Φάουλ" Μπαρτζώκα που ενόχλησε στο ΣΕΦ!
| 2021-11-23 10:00:00

"Φάουλ" Μπαρτζώκα που ενόχλησε - Κίνδυνος να γίνει... Σπανούλης ο Παπαπέτρου - Νέα μεταγραφή!

του Νίκου Στεργίου
"Φάουλ" Μπαρτζώκα που ενόχλησε - Κίνδυνος να γίνει... Σπανούλης ο Παπαπέτρου - Νέα μεταγραφή!

Η αντίδραση του κόουτς και η απόφαση Αλβέρτη-Διαμαντίδη. Γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε βαθμό κάτω από τη βάση στο ντέρμπι και η ατάκα του στη συνέντευξη Τύπου που δεν... χτύπησε καλά στον κόσμο. Το μεγάλο λάθος του Ιωάννη στο ΣΕΦ και οι αλλαγές στο πράσινο ρόστερ.
 

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μία τεράστια νίκη, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά πανηγύρισε το βράδυ της Δευτέρας ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι πήγαν στο ΣΕΦ ως το απόλυτο αουσάιντερ, βρέθηκαν να χάνουν με 14 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο και κατάφεραν να γυρίσουν στο ΟΑΚΑ θριαμβευτές και να αποθεωθούν από 1500 οπαδούς τους, που τους περίμεναν μέσα στη βροχή.

Προφανώς, η νίκη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην συγκλονιστική εμφάνιση του Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος οδήγησε το Τριφύλλι στην επική ανατροπή στα τελευταία πέντε λεπτά, σημειώνοντας μεγάλα τρίποντα. Ο Σέρβος ήταν καθοριστικός, πήρε την ομάδα από το χέρι και την οδήγησε σε μία μεγάλη νίκη, τόσο για βαθμολογικούς λόγους (σχετικά με το πλεονέκτημα έδρας) όσο και ψυχολογικούς μετά τα συνεχόμενα στραπάτσα στην Ευρωλίγκα.

Ο Νέντοβιτς είχε άξιους συμπαραστάτες τον Σαν Ρος (ευστόχησε επίσης σε ένα καθοριστικό τρίποντο στο τέλος), τον Κασελάκη που τελείωσε με 11 πόντους, αλλά και τον Παπαπέτρου, αν και στο δεύτερο ημίχρονο σχεδόν… εξαφανίστηκε επιθετικό. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν πολύ καλός στο πρώτο, ωστόσο κάπου έχασε το μυαλό του. Μετά τον πανηγυρισμό στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου σε ένα τρίποντο και την χειρονομία προς την εξέδρα (κούνησε τα χέρια δείχνοντας… φωνάξτε) παρασύρθηκε. Όλο το γήπεδο άρχισε να τον βρίζει και ο ίδιος «χάλασε» το μυαλό του. Την… πάτησε ακριβώς όπως και ο Βασίλης Σπανούλης στα πρώτα του χρόνια που πήγαινε ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ και ασχολούνταν περισσότερο με την εξέδρα παρά με το παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, στους μεγάλους νικητές της βραδιάς ήταν σαφέστατα και ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος παρότι έκανε λάθη, κατάφερε να πάρει το πρώτο… παράσημό του ως προπονητής του Τριφυλλιού. Ο Έλληνας κόουτς «άκουσε» πολλά για την επιλογή του να παίξει ζώνη σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, ωστόσο εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε. Αναγνωρίζοντας προφανώς πως η ομάδα του υστερεί σε κάποιους τομείς, ακολούθησε την ίδια τακτική με τη Βαυαρία (τότε έχασε στα… σημεία από τη Μπάγερν) και τελικά πανηγύρισε το διπλό.

Βέβαια και ο ίδιος αναγνωρίζει πως ακόμα χρειάζεται δουλειά και φυσικά νίκες και στην Ευρωλίγκα για να μπορεί να έχει… ηρεμία στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες το ρεπορτάζ αναφέρει πως θα συζητήσει με τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Φραγκίσκο Αλβέρτη για τις αλλαγές που θα γίνουν στο ρόστερ. Φλόιντ και Φέρελ βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, ενώ οι πληροφορίες του sportdog.gr αναφέρουν, πως οι Πράσινοι με τα χρήματα που θα εξοικονομήσουν, θα κάνουν μία ακόμα μεταγραφή, κυρίως για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τους ηττημένους της χθεσινής βραδιάς, ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε απότομα μετά την εμφάνιση… ΝΒΑ με τη Μακάμπι και τα αποθεωτικά κείμενα, αντικαταστάθηκαν από τη γκρίνια. Προφανώς και δεν χάθηκε τίποτα με μία ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο ήταν μία ήττα που… πόνεσε. Τόσο επειδή ήρθε από τον Παναθηναϊκό (που βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση) μετά την επιστροφή στη Basket League όσο και από τον τρόπο που ήρθε. Οι Ερυθρόλευκοι έδειχναν έξι λεπτά πριν το φινάλε να έχουνε… τελειώσει το ματς, όμως παρασύρθηκαν όλοι από το πάρτι της εξέδρας.

Ο Μπαρτζώκας δεν αντέδρασε στο σερί του Παναθηναϊκού, δεν πήρε τάιμ άουτ όταν έπρεπε για να σπάσει τον ρυθμό ούτε κι φρέσκαρε την πεντάδα του. Επέμενε στους ίδιους παίκτες που είχε στο παρκέ, που ήταν φανερό πως δεν έχουν καθαρό μυαλό και το πλήρωσε ακριβά. Μάλιστα, φάνηκε ξεκάθαρα πως ούτε ο ίδιος (για ακόμα ένα ντέρμπι) είχε καθαρό μυαλό, καθώς οι αντιδράσεις του και οι φωνές για τη διαιτησία σε ακόμα ένα ντέρμπι, δεν βοήθησαν την ομάδα. Επιπλέον και η δήλωσή του μετά το ματς, δεν ήχησε καλά. Όχι στους διοικητικούς παράγοντες και στους δημοσιογράφους, αλλά στον κόσμο. Η ατάκα «Αν ο προπονητής φταίει πάντα για τις ήττες, οκ, φταίω εγώ», δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ψύχραιμη τοποθέτηση από έναν κορυφαίο προπονητή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλοι Ολυμπιακοί! "Μπαρτζώκα... καληνύχτα - Πάρε και Σλούκα μαζί - Μια ζωή κόμπλεξ με ΠΑΟ"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags