Facebook Pixel Μετά το ντέρμπι, το χάος!
| 2011-01-31 11:58:00

Μετά το ντέρμπι, το χάος!

Μετά το ντέρμπι, το χάος!

Τι κι αν ο Ολυμπιακός νίκησε μέσα στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό στις 12 Ιανουαρίου; Από τότε και μετά ...μόνο μπάσκετ δεν παίζει, προκαλώντας ανησυχία, τόσο στη διοίκηση όσο και στον κόσμο!

Δεν έχουν συμπληρωθεί καν 20 μέρες από τον θρίαμβο των Πειραιωτών στο ντέρμπι του μπάσκετ και η εικόνα της ομάδας είναι χειρότερη από κάθε άλλη φορά, σε τέτοιο βαθμό που ο κόσμος ανησυχεί για την συνέχεια πιο πολύ από κάθε άλλη φορά.

Μια ματιά να ρίξετε στα ερυθρόλευκα blog και θα αντιληφθείτε πως τόση γκρίνια δεν υπήρχε ούτε επί εποχής Γιαννάκη. Τότε που κανείς δεν ήταν ευχαριστημένος με τίποτα.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη, γιατί στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει 15 στα 15. Στην Ευρωλίγκα η ήττα από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έφερε τα πάνω - κάτω. Το όνειρο του φάιναλ φορ απομακρύνεται, όχι τόσο γιατί δεν ανατρέπεται η κατάσταση, αλλά γιατί οι Τούρκοι και η Βαλένθια δείχνουν πως διαθέτουν καλύτερες ομάδες.

Ο Ολυμπιακός δεν πείθει με την απόδοση του και αμέσως μετά το ματς στο ΟΑΚΑ, υπέστη καθίζηση. Η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν βρίσκει τις λύσεις.

Το μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός είναι προβλέψιμο, στηρίζεται στις ατομικές ενέργειες και στις διαθέσεις των Σπανούλη και Τεοντόσιτς. Όμως ο Σέρβος δεν είναι σε καλή κατάσταση κι αυτό κοστίζει. Ο Τεόντοσιτς προέρχεται από δύο γεμάτες σεζόν με τον Ολυμπιακό και την Εθνική Σερβίας κι αυτό τον έχει κουράσει.

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο υπολογίζουν πως θα φορμαριστεί μέσα στο Φεβρουάριο και θα μπορέσει να σηκώσει στις πλάτες του την ομάδα. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Κυρίως στην Ευρώπη, που μπορεί να χαθεί το τρένο ακόμα και την Τετάρτη, οπότε ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Βαλένθια. Αν δεν έρθει η νίκη, τότε θα μείνει πολύ πίσω και η κατάσταση δεν θα είναι αναστρέψιμη.

Άλλο ένα πρόβλημα για τους Πειραιώτες είναι η ιδιοσυγκρασία των παικτών. Ακόμα και ο Ίβκοβιτς δεν μπορεί να σταματήσει την γκρίνια των παικτών για το χρόνο συμμετοχής τους και σε πολλές περιπτώσεις έχει μιλήσει σε σκληρή γλώσσα. Δίνει χρόνο στους παίκτες του να διορθωθούν, έστω κι αν ακόμα δεν έχει πετύχει πολλά. Αν δεν αλλάξει αυτό ως το τέλος της χρονιάς, θα αλλάξουν και πολλά στον Ολυμπιακό. Εξάλλου, πολλά συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι και ο Ίβκοβιτς δεν θα κοιτάξει ονόματα.

Ολα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος φυσικά. Αλλά στον μπασκετικό Ολυμπιακό δεν υπάρχει υπομονή. Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν χρόνο μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Όχι και την εμπιστοσύνη του κόσμου. Η συνέχεια θα τα καθορίσει όλα...
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags