Facebook Pixel Η μέρα που ράγισαν τα τσιμέντα! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2011-12-10 13:40:00

Η μέρα που ράγισαν τα τσιμέντα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η μέρα που ράγισαν τα τσιμέντα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα, ίσως και να μην έχει προηγούμενο... Ποτέ! Ηταν η υποδοχή του Ντέγιαν Μποντίρογκα στο κλειστό του Σπόρτιγκ.

Σήμερα, ο Ντέγιαν είναι πάλι εδώ για τα γενέθλια της Θύρας 13... Αντε βαράτε το play για να μαθαίνουν οι μικροί και να θυμόμαστε εμείς οι μεγάλοι...

Δεν έχει να κάνει με οπαδικό γούστο. Το φαινόμενο Ντέγιαν Μποντίρογκα στον Παναθηναϊκό ξεπερνά τα χρώματα και τις φανέλες. Διότι ναι μεν οι φίλοι του Ολυμπιακού τον μισούσαν, ωστόσο τον αποδέχονταν ως τεράστιο παίκτη και αντράκι.

Σε αυτό το θέμα θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε δεκάδες βίντεο με τα κατορθώματα του Μποντ στους πράσινους. Εμείς επιλέγουμε ένα και μοναδικό. Για να τιμήσουμε την ημέρα, που οι οπαδοί του τριφυλλιού παρέδωσαν μαθήματα αγάπης σε έναν ξένο παίκτη, έσταξαν συναίσθημα και σεβασμό, αποτρελαίνοντας ακόμα και τους συμπαίκτες του Ντέκι στην Μπαρτσελόνα. Αυτούς που δεν πίστευαν και δεν μπορούσαν ποτέ να πιστέψουν ότι θα συναντήσουν κάτι τέτοιο στην επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

Το βίντεο είναι από το σεζόν 2002-2003, στο κλειστό του Σπόρτιγκ, τότε που ο Μπόντ, μετά από τόσα χρόνια στο ΟΑΚΑ, επέστρεψε φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Για πρώτη φορά ως αντίπαλος του αγαπημένου του Παναθηναϊκού.

Οι στιγμές είναι ανεπανάληπτες και όσοι βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στο κλειστό των Πατησίων, θα τη θυμούνται ως την ημέρα που ράγισαν τα τσιμέντα. Οχι κυριολεκτικά βεβαίως, αλλά αν αυτή η έκφραση μπορούσε κάποια στιγμή να έχει κυριολεκτική διάσταση, τότε σίγουρα ήταν τότε.

Σήμερα ο Μποντίριγκα επιστρέφει στην Αθήνα καλεσμένος της "Θύρας 13" για τα 45α γενέθλιά της... Και ο σκύλος του αφιερώνει αυτό το θέμα... Στον παίκτη που μέχρι το 2005 και από πολύ, πάρα πολύ μικρός είχε καταφέρει να συνδυάσει το όνομά του με τίτλους, να χαρακτηριστεί ως ο μεγαλύτερος παίκτης της Ευρώπης και να αποδείξει ότι στο μπάσκετ αρκεί να έχει μυαλό και ποιότητα, έστω κι αν πηδάς ψηλά, ή τρέχεις γρήγορα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags