Facebook Pixel Στο ντέρμπι με Μπατίστ
| 2010-12-22 14:07:00

Στο ντέρμπι με Μπατίστ

Στο ντέρμπι με Μπατίστ

Χθες ο Ντούσαν Ίβκοβιτς σχολίασε ότι θέλει δυνατό τον Παναθηναϊκό, στο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» και η ευχή του πραγματοποιήθηκε.

Δείτε τι δήλωσε στο blog του στο gazzetta.gr ο Μάικ Μπατίστ για την επιστροφή του στα παρκέ…

Γεια σας φίλοι!

Σας θυμίζω πως αύριο έχουμε έναν πάρα πολύ σημαντικό αγώνα: αυτόν με την Αρμάνι που έρχεται στο ΟΑΚΑ, με μόνο σκεπτικό να νικήσει για να προκριθεί στο ΤΟΡ-16. Μόνο που έχουμε και εμείς ένα τεράστιο κίνητρο να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πανηγυρίσουμε τη νίκη: την πρωτιά του ομίλου! Αυτός είναι άλλωστε ο αρχικός στόχος σε ό,τι αφορά την Ευρωλίγκα.

Εξυπακούεται πως σε αυτήν την προσπάθεια σας χρειαζόμαστε κοντά μας, έτσι; Ελάτε να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα που μόνο εσείς γνωρίζετε και να μας δώσετε την ώθηση για την κορυφή!

Σε όσους με ρωτούν για την υγεία μου, έχω να πω ότι είμαι καλύτερα. Θα επισημάνω, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να βιαστώ να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση. Μίλησα με τον κόουτς, ο οποίος με ρωτά καθημερινά πώς νιώθω, και ήμουν ειλικρινής. Του είπα πως θέλω να παίξω τη νέα χρόνια, όταν μας περιμένει σειρά σημαντικών παιχνιδιών, με πρώτο αυτό εναντίον του Ολυμπιακού, ενώ φυσικά υπάρχουν και τα ματς για το ΤΟΡ-16.

Θέλω, λοιπόν, να είμαι 1000% βέβαιος πως έχω ξεπεράσει τη θλάση πριν ξαναπατήσω παρκέ. Όχι 100%, αλλά 1000%, γιατί αυτό το πρόβλημα το είχα και πέρυσι, όταν βιάστηκα να γυρίσω στις υποχρεώσεις και το πλήρωσα με έναν ακόμα μήνα εκτός αγωνιστικών χώρων.
Το καλό με τον Ζοτς είναι ότι δεν πιέζει κανέναν να γυρίσει πριν να έλθει η ώρα. Πάντα θέλει να είμαστε απολύτως καλά πριν μας ξαναδεί στο ρόστερ.

Σας βεβαιώνω ωστόσο πως δεν είναι και... πολύ εύκολο να παρακολουθείς τα παιχνίδια από τον πάγκο. Να βλέπεις τι γίνεται στο παρκέ και να σκέφτεσαι όσα θα μπορούσες να κάνεις για να βοηθήσεις την κατάσταση. Χρειάζεται πολλή υπομονή όλη αυτή η διαδικασία και για να είμαι ειλικρινής μαζί σας,... τα αποθέματά μου κοντεύουν να στερέψουν ;)

Ξέρω όμως ποιο είναι το καλό για μένα αλλά και για την ομάδα, οπότε συνεχίζω τις θεραπείες μου με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε κατ' ευχήν και θα είμαι έτοιμος να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό στα ματς που θα κρίνουν πράγματα.

Πάντως, στο ματς με την Εφες Πίλσεν κόντεψα να τρελαθώ! Ήμουν σπίτι μου και... ήθελα να μπω στην τηλεόραση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όταν ήμασταν πολύ κακοί. Στο δεύτερο ήμασταν εξαιρετικοί και στο τέλος φτάσαμε σε μια κατάσταση που όπως χάσαμε, θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει. Για να σας πω όλη την αλήθεια... δεν είδα την τελευταία φάση, γιατί καθόταν ο γιος μου στα γόνατά μου και ήθελε να παίξουμε. Όταν κατάφερα να τον πείσω... να κάνει λίγη υπομονή και να καθίσει, είδα τον Τουντσερί να κάνει λέι απ και έμεινα με την απορία... του τι είχε γίνει και πώς «έσπασε» η άμυνά μας.

Στο τέλος της ημέρας, ισχύει πάντα ότι κάθε νίκη και κάθε ήττα σε κάνουν πιο έξυπνο. Σου διδάσκουν πράγματα. Αυτό το ματς μάς θύμισε τη σημασία τού να παίζεις καλά από την εκκίνηση και του να είσαι συγκεντρωμένος καθ' όλη τη διάρκεια του ματς.

Μας είπαν πως μετατέθηκε η αγωνιστική από τις 2/1, είδηση που... δέχθηκαν όλοι οι αθλητές με χαρά! Γιατί τώρα θα μπορέσουμε να διασκεδάσουμε την Πρωτοχρονιά με τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, να μείνουμε ξύπνιοι λίγο παραπάνω και να φάμε... κατιτίς περισσότερο. Προσωπικά θα μείνω με την οικογένειά μου στην Αθήνα.

Επειδή βρισκόμαστε σε εορταστική περίοδο, λέω... να σας αφήσω στην ησυχία σας και για αυτό θέλω να σας ευχηθώ από τώρα να έχετε καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά. Πάνω απ' όλα να έχουμε όλοι υγεία και κουράγιο. Εύχομαι στην ομάδα μου τα καλύτερα... που θα έλθουν, διότι με το νέο χρόνο και ο Άλεξ και εγώ θα επιστρέψουμε για να κάνουμε τον Παναθηναϊκό ακόμα καλύτερο και να ολοκληρώσουμε με τον πλέον επιτυχημένο τρόπο τη σεζόν!

Αυτό που κρατώ από το 2010 είναι όλες οι καλές στιγμές που είχε να μου προσφέρει, σε κάθε επίπεδο και δη οικογενειακό - και αυτό που δίχως δεύτερη σκέψη θα αφήσω πίσω είναι η ενέργεια που έκανα στη Λιουμπλιάνα. Δεν εννοώ πως στο εξής θα συμπεριφέρομαι σαν να μην την έκανα ποτέ αυτήν την κίνηση. Σας βεβαιώνω ότι θα τη θυμάμαι για όλη μου τη ζωή, θα μετανιώνω για όλη μου τη ζωή, εντούτοις έχω την υποχρέωση να συνεχίσω τη ζωή μου και να προσπαθώ να γίνομαι ο καλύτερος άνθρωπος -και παίκτης- που μπορώ.

Χρόνια καλά και θα τα ξαναπούμε πολύ σύντομα!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags