Facebook Pixel «Καμία πιθανότητα η Βαλένθια… Δε θα είχε αν»
Μπάσκετ
| 2011-02-02 14:09:00

«Καμία πιθανότητα η Βαλένθια… Δε θα είχε αν»

«Καμία πιθανότητα η Βαλένθια… Δε θα είχε αν»

Για την ψυχολογική κατάσταση του Ολυμπιακού μετά την ήττα από την Φενέρ εντός έδρας και την αλλαγή που επιφέρει στις ισορροπίες ενόψει του αγώνα με τη Βαλένθια και τον Σβέτισλαβ Πέσιτς μίλησε στον Sentra 103,3 ο Μάνος Μανουσέλης…  

 «Αν το παιχνίδι γινόταν πριν δύο εβδομάδες και μιλούσαμε για το ματς του Ολυμπιακού με τη  Βαλένθια στο ΣΕΦ, οι πιθανότητες που θα δίναμε στην ισπανική ομάδα θα ήταν πολύ λιγότερες απ' ότι σήμερα, επειδή έχει μεσολαβήσει η ήττα από τη Φενέρ. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είναι ένα ματς που ο Ολυμπιακός θα ελέγξει» είπε ο ομοσπονδιακός κόουτς και πρόσθεσε…

«Στο ματς που κέρδισε η Βαλένθια μέσα στο ΟΑΚΑ ήταν τυχερή γιατί ο Παναθηναϊκός τους αντιμετώπισε όταν είχε γίνει η αλλαγή προπονητή. Τα πράγματα στη Βαλένθια δεν είναι τόσο ρόδινα, υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μπορεί να κάνει καλά. Εχει παίκτες όπως τον Κουκ που μπορεί να τρέξει την ομάδα, τον Σαβάνοβιτς, ένα παιδί με ικανότητες, μπορεί να παίξει μέσα στο καλάθι και να πάρει σωστές αποφάσεις την κρίσιμη στιγμή.

Εχει παίξει καλά ο Κλαβέρ, ο οποίος δεν είναι κάτι το τρομερό, αλλά τους έχει βοηθήσει πολύ, έχει το καλύτερο ράνκινγκ. Γενικότερα είναι μια ομάδα που σέβεται τους κανόνες του μπάσκετ, ψάχνει τον ελεύθερο παίκτη στην επίθεση, παίζει δυνατά στην άμυνα, χωρίς να έχει τη στόφα της μεγάλης ομάδας, που να μπορεί να προχωρήσει και να μπει στους “8”. 

Αντίθετα ο Ολυμπιακός έχει όλα τα στοιχεία και  ξεχωρίζει ως ομάδα στον τομέα της δημιουργίας περισσότερο από οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρωλίγκα. Το θέμα είναι να βγάλει την ενέργεια που πρέπει. Αν μπει συγκεντρωμένος και με κίνητρο στο παιχνίδι, δεν υπάρχει πιθανότητα από την πλευρά των Ισπανών να ματσάρουν».

Οσο για τον Πέσιτς… «Είναι σκληρός προπονητής, δεν είναι εύκολη η συνεργασία μαζί του από τότε που έφυγε από την Μπαρτσελόνα, όχι ότι έκανε κακές ομάδες, αλλά ήταν δύσκολο για τους υπόλοιπους να τον παρακολουθήσουν.

Είναι και στοιχεία πως εξελίσσεται το μπάσκετ. Πλέον, οι παίκτες δεν είναι εύκολο να είναι στρατιωτάκια. Κάνει δυνατή προπόνηση, το καλύτερο για τους παίκτες είναι οι αγώνες, η βδομάδα περνάει δύσκολα. Ξέρει τι θα συμβεί στο ΣΕΦ σήμερα, ότι ο Ολυμπιακός  είναι φανατισμένος και δυνατός, αλλά δεν έχει τα γκαρντ που θα αντέξουν για 40 λεπτά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags