Facebook Pixel Η επόμενη ημέρα του εξάστερου!
Μπάσκετ
| 2011-12-25 23:31:00

Η επόμενη ημέρα του εξάστερου!

Η επόμενη ημέρα του εξάστερου!

Το 2012 έρχεται. Θα είναι η τελευταία σεζόν δυναστείας του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Ο σκύλος μυρίστηκε ψητό και το μοιράζεται μαζί σας...

Και τώρα τι θ΄ απογίνουμε χωρίς Γιαννακοπουλαίους; Ο κολλητός μου, εκείνο καθαρόαιμο labrador που συχνάζει στο ΟΑΚΑ, έχει πιάσει παρέες με τους παίκτες και τους υπαλλήλους του Παναθηναϊκού και μου γάβγισε ότι τα... παιδιά με τα πράσινα ήδη έχουν αρχίσει να σκέφτονται την επόμενη μέρα.

Είναι δεδομένο ότι η φετινή σεζόν είναι οριακή σε πολλά επίπεδα. Είναι οριακή για την Ελλάδα, για την Ευρώπη, για το ευρώ, για την παγκόσμια οικονομία, για το ελληνικό μπάσκετ και -μέσα σ' όλα- για τον Παναθηναϊκό. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου, αυτοί οι καλοί άνθρωποι που έχουν μοιράσει κόκαλα σε όλα τα... αδέσποτα και τα καθαρόαιμα της περιοχής, μοιάζουν να μην αντέχουν άλλο. Ο Παύλος μεγάλωσε, ο Θανάσης κουράστηκε, ο Κώστας δεν θέλει να βγει στο προσκήνιο, ενώ ο γιος του Παύλου έχει γαβγίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τα κοινά του μπασκετικού τμήματος. Και τώρα τι κάνουμε;

Το labrador που σας έλεγα, αποφάσισε φέτος να αράζει όλη μέρα στο ΟΑΚΑ, γιατί πιστεύει ότι η χρονιά είναι ιστορική, καθώς ίσως ζούμε τις τελευταίες μέρες και νύχτες της μεγαλύτερης ομάδας στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. «Μα είναι δυνατόν να αφεθεί στην τύχη της μια ομάδα που σε 16 χρόνια έχει κατακτήσει 6 ευρωπαϊκά, 13 πρωταθλήματα και 7 κύπελλα;», αναρωτιόταν ο σκύλος, αλλά δυστυχώς έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα όλα είναι πιθανά.

Οι μοναδικοί παίκτες που έχουν συμβόλαιο με την ομάδα, είναι ο Διαμαντίδης και ο Σάτο, όμως και οι δύο ξέρουν ότι κάτι τέτοιες οψιόν (2+1) δεν έχουν καμία τυπική αξία, όταν το σύμπαν γκρεμίζεται. Ο Ομπράντοβιτς από την άλλη, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, μιλάει για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό και στην Ελλάδα και έχει καταστήσει σαφές ότι ο πρώτος του στόχος είναι να μείνει. Bingo! Αυτό άκουσε ο σκύλος και κουνούσε την ουρά του για τρεις μέρες. «Αν μείνει ο Ζοτς όλα γίνονται», σκέφτηκε!

Το ίδιο σκέφτηκαν και μερικοί καλοί κύριοι μέσα στην ομάδα, που αναλύουν την κατάσταση και σκέφτονται τρόπους διάσωσης της «πράσινης αυτοκρατορίας». Τα έσοδα από το marketing έφτασαν για πρώτη φορά τα 8 εκατομμύρια ευρώ (και λίγα είναι, για μια ομάδα με το brand name του Παναθηναϊκού), ενώ το μπάτζετ μειώθηκε 7 εκατομμύρια σε σχέση με την περσινή σεζόν. Αν επιτευχθεί μια νέα γενναία μείωση, η ομάδα μπορεί να λειτουργήσει άνετα με ένα συνολικό μπάτζετ (παίκτες, προπονητές, ιατρικό προσωπικό, διοίκηση, μετακινήσεις) της τάξης των 12-13 εκατομμυρίων ευρώ, το μισό δηλαδή σε σχέση με τα 26 εκατομμύρια, που κόστιζε ο Παναθηναϊκός το 2009. Το ψαλίδι είναι μεγάλο, αλλά εξίσου μεγάλη είναι η επιθυμία να μείνει ζωντανός ο Παναθηναϊκός.

Με τον Ομπράντοβιτς μπροστάρη, είναι δεδομένο ότι θα ανανεώσουν οι περισσότεροι παίκτες, ενώ θα γίνουν μετεγγραφές τύπου Σμιθ (ούτε 200.000 ευρώ δεν είναι το συμβόλαιό του), έτσι ώστε να συμπληρωθούν τα κενά που ενδεχομένως θα προκύψουν. Οι εποχές που τα εκατομμύρια χόρευαν γύρω από το ΟΑΚΑ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, όμως όλοι φαίνεται να έχουν αποδεχτεί την επιβεβλημένη αλλαγή, ενώ στα πεταχτά ο σκύλος άκουσε μερικά ψηλά παλικάρια να λένε μεταξύ τους: «Αν μείνει ο Ζοτς, θα μείνουμε κι εμείς. Μαζί αρχίσαμε, μαζί θα τελειώσουμε».

Το θέμα που τίθεται, δεν είναι τόσο ποιος θα ηγηθεί διοικητικά του νέου σχήματος, όσο η εξασφάλιση ενός μπάτζετ της τάξης των 13 εκατομμυρίων ευρώ (8 από τα έσοδα + 5 από του Γιαννακόπουλους), έτσι ώστε η ομάδα να παραμείνει στην ελίτ της Ευρώπης. Αν η οικογένεια, δεσμευτεί για το ποσό, είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν οι άνθρωποι που θα τρέξουν την ομάδα τα επόμενα χρόνια. Η εμπειρία εξάλλου, δεν λείπει στον Παναθηναϊκό...

Όπως έμαθε ο σκύλος, ο πρώτος που μοιάζει να δίνει τη συγκατάθεσή του σε ένα τέτοιο σενάριο, ήταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλους, που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να δει τον Παναθηναϊκό στην ίδια... σειρά με τη Ρεάλ, ως οι μοναδικές ομάδες με 8 ευρωπαϊκά τρόπαια στη συλλογή τους

Σαν θέλει ο Ζοτς, ο Θανάσης και πεισθεί και ο τύπος με το 13 στην πλάτη (άλλο που δεν θέλει, καθώς ετοιμάζεται για γάμους και οικογένεια και όχι για... αλλαγή φανέλας και περιβάλλοντος), όλα γίνονται.

Το labrador, πάντως, είχε μήνες να φάει τόσα κόκαλα μαζεμένα...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags