Facebook Pixel «Λεμπρόν εναντίον Kόμπε Χριστουγεννιάτικα;»
| 2010-12-22 18:07:00

«Λεμπρόν εναντίον Kόμπε Χριστουγεννιάτικα;»

«Λεμπρόν εναντίον Kόμπε Χριστουγεννιάτικα;»

Ο γνωστός για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, Φιλ Τζάκσον, επικαλείται το πνεύμα των Χριστουγέννων λίγο πριν την ύψιστη κόντρα ανάμεσα στον Λεμπρόν Τζέιμς και στον Κόμπε Μπράιαντ.

Άγιες οι μέρες που έρχονται, το εμπόριο όμως στο ΝΒΑ δεν σταματά. Ανήμερα των Χριστουγέννων, έχει προγραμματιστεί ο αγώνας που όλοι οι φίλοι του «μαγικού κόσμου» αναμένουν, ανάμεσα στους Λος Άντζελες Λέικερς και τους Μαϊάμι Χιτ, ο Φιλ Τζάκσον όμως, προέταξε τα στήθη του επικαλούμενος κυρίως τις ηθικές και πνευματικές παραμέτρους του θέματος.

Κι όμως, είναι ο Κόμπε εναντίον του Λεμπρόν, αυτή είναι η μάχη των κορυφαίων.

Γι' αυτό και ο Ντέιβιντ Στερν το όρισε την ημέρα που όλοι οι άλλοι γιορτάζουν. Ο Τζάκσον, όμως, ανέκρουσε πρύμναν: «Είναι σαν να μη σημαίνει τίποτα γι' αυτούς η γιορτή των Χριστουγέννων πλέον. Απλά βγείτε έξω και διασκεδάστε τον κόσμο που βλέπει TV. Είναι πραγματικά παράξενο, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Πρέπει να πάμε για δουλειά και να το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο».

Ο Τζάκσον είναι γιος παπά και έχει γίνει επιπλέον διάσημος για το βιβλίο που έγραψε, στο οποίο συσχέτιζε την πνευματική του ανάπτυξη με το μπάσκετ. Παρ' όλα αυτά, οι Λέικερς ως το μεγαλύτερο brand name του ΝΒΑ, έχουν αγωνιστεί αυθημερόν Χριστούγεννα σερί από το 1999 μέχρι και τώρα, συμπεριλαμβανομένων τριών διαδοχικών ετών που έπαιξαν κόντρα στο Μαϊάμι όταν ο Σακίλ Ο' Νιλ πήγε εκεί μετά το ΛΑ. Ο Κόμπε Μπράιαντ, από την άλλη, έχει αγωνιστεί ανήμερα Χριστούγεννα τις 13 από τις 15 χρονιές που έχει στο ΝΒΑ, και μάλιστα, η μία από τις δύο χρονιές που δεν έχει παίξει ήταν το 1998-99 όταν υπήρχε λοκ άουτ!

Ο Τζάκσον, όμως, ο πιο πετυχημένος προπονητής της λίγκας, το προχώρησε ακόμη περισσότερο, καθώς το ΝΒΑ έχει προγραμματίσει πέντε αγώνες για το Σάββατο: «Θα είναι Χριστούγεννα και θα έχουμε τα παιδιά να βάζουν μπαταρίες στα παιχνίδια τους και να τα μαζεύουν όλα μπροστά τους, για να φύγουμε από αυτήν την τρέλα και να πάμε στο γήπεδο, όπου πρέπει να αφοσιωθούμε για να κάνουμε τη δουλειά. Ξέρω πως ο Στερν θα ακούσει τα σχόλιά μου. Όταν ήμουν στο CBA, είχαμε έναν κομισάριο που έβαζε αγώνες την παραμονή των Χριστουγέννων. Έπρεπε να του τηλεφωνήσω και να του πω, “ε, αυτές είναι άγιες ώρες”. Οφείλεις να προγραμματίσεις τους αγώνες για μια άλλη ημέρα».

Κι, όμως, το μεσημέρι του Σαββάτου, το τζάμπολ θα γίνει στις 14:00, ο Φιλ Τζάκσον θα κοουτσάρει και ο Μπράιαντ με τον Τζέιμς θα δώσουν το σόου τους. Γιατί το ΝΒΑ αυτό είναι, ένα σόου στο οποίο πρωταγωνιστούν και άνθρωποι...

Πηγή: Contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags