Facebook Pixel Ο νέος Σαμπόνις και ο Ολυμπιακός (BINTEO)
Μπάσκετ
| 2011-02-05 00:10:00

Ο νέος Σαμπόνις και ο Ολυμπιακός (BINTEO)

Ο νέος Σαμπόνις και ο Ολυμπιακός (BINTEO)

Το νέο μεγάλο ταλέντο της Λιθουανίας, Γιόνας Βαλαντσιούνας, μεγαλώνει και «ψάχνεται» για το μέλλον του. Το NBA, η… σφήνα του Ολυμπιακού και ο Ίβκοβιτς.

Σε λίγες μέρες - για την ακρίβεια την 1η Μαρτίου - ο Γιόνας Βαλαντσιούνας γίνεται 19 ετών, αλλά όλος ο κόσμος του μπάσκετ ασχολείται μαζί του.

Το νέο μεγάλο ταλέντο του μπάσκετ στη Λιθουανία - σύγχρονη έκδοση του Αρβιντας Σαμπόνις - κλέβει την παράσταση στη φετινή Ευρωλίγκα και στο ΝΒΑ τον περιμένουν εν όψει του ντραφτ. Εκτός κι αν τους προλάβει όλους ο Ολυμπιακός!

Το όνομα του νεαρού Λιθουανού σέντερ, έχει ύψος 2.10, ακούστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο. Οταν ο τζένεραλ μάνατζερ της Λιέτουβος Ρίτας Jonas Vainauskas, είχε δείξει μαντικές ικανότητες ή μάλλον ήξερε πολλά. Τότε, είχε αποκαλύψει πως νέος προπονητής του Ολυμπιακού θα είναι ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, ότι ο Βασίλης Σπανούλης θα φορέσει τα ερυθρόλευκα, μαζί με τον Γιόνας Βαλαντσιούνας.

Για τον Ιβκοβιτς και τον Σπανούλη υπήρχαν πολλοί υποψιασμένοι, όμως τον Βαλαντσιούνας τον ήξεραν μόνο οι μυημένοι στις μικρές κατηγορίες του μπάσκετ. Κάτι μέρες μετά, ο νεαρός τα σάρωσε όλα στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων που έγινε στη Λιθουανία και όλοι κατάλαβαν για το τι πρόκειται.

Ο Λιθουανός έχει σημειωθεί στο καρνέ του Ιβκοβιτς και μην εκπλαγείτε αν σύντομα ακούσετε νέα περί Ολυμπιακού. Η Λιέτουβος Ρίτας ξέρει πως σύντομα θα τον χάσει και το ΝΒΑ δεν είναι σίγουρο ότι θα τον απασχολήσει άμεσα. Ας μην λησμονούμε και το επερχόμενο λοκ άουτ.

Ο Ντούντα είχε μιλήσει από πέρυσι με τον μικρό, που προτιμά να μετακομίσει για την άλλη άκρη του Ατλαντικού μετά τα 22 του.
 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags