05/02/11 - 18:46

Αλλάζει η ΚΕΔ στο μπάσκετ;

Αλλαγές στην ΚΕΔ ετοιμάζει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και η συνάντηση που έκανε στα μέσα της εβδομάδας με τον Κώστα Ρήγα, μόνο τυχαία δεν ήταν.

Αλλάζει η ΚΕΔ στο μπάσκετ;
21.162views 0shares

Γιατί από εδώ και στο εξής, η μεγάλη μορφή της παγκόσμιας διαιτησίας θα ασχολείται ενεργά και με όσα γίνονται στην Ελλάδα.

Φοβερή αναστάτωση έχει προκαλέσει στο χώρο των διαιτητών το άκουσμα της είδησης της συνάντηση του Βασιλακόπουλου με τον Ρήγα. Οι δυο τους ήταν στα μαχαίρια τον τελευταίο καιρό, για πολλούς και διαφόρους λόγους. Ο Ρήγας ήθελε εδώ και χρόνια να έχε ρόλο και στην Ελλάδα, ο Βασιλακόπουλος τον είχε στην απέξω, με συνέπεια ο υπεύθυνος διαιτησίας της Ευρωλίγκας να γυρίσει την πλάτη στην Ομοσπονδία, όταν αυτή χρειάστηκε βοήθεια. Δηλαδή στο Μοντομπάσκετ της Τουρκίας, που η FIBΑ είχε βάλει στο μάτι την Εθνική Ελλάδας.

Τελικά έγινε το ραντεβού και όπως αναφέρουν τα σημερινά ρεπορτάζ των εφημερίδων, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις. Ομως το ζουμί δεν είναι στη επανασύνδεση, αλλά στην προοπτική. Γιατί ο Βασιλακόπουλος θέλει να δώσει ρόλο και εντός συνόρων στον Ρήγα. Η ΚΕΔ ήταν πάντα το απωθημένο του και είναι πολύ πιθανό από την επόμενη σεζόν, να πάρει πόστο. Οχι για τυπικούς λόγους όπως είχε γίνει παλιότερα, αλλά ουσιαστικούς.

Αυτό συζητάει η πιάτσα των διαιτητών εδώ και δύο μέρες, όταν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία η είδηση της συνάντησης. Ηταν κάτι εντελώς ξαφνικό, αφού κανείς δεν γνώριζε την πρόθεση των δύο πλευρών να συναντηθούν. Λίγοι ξέρουν τι ακριβώς ειπώθηκε, αλλά η ΚΕΔ έπεσε στο τραπέζι. Ας μην λησμονούμε το αίτημα του Ολυμπιακού για αλλαγές στην Επιτροπή από το περασμένο καλοκαίρι. Η ΕΟΚ δεν απάντησε ποτέ, αλλά μπορεί να προχωρήσει σε αλλαγές το καλοκαίρι που έρχεται.
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ