Facebook Pixel «Απογοήτευση, αποτροπιασμό και λύπη…»
| 2011-02-06 00:51:00

«Απογοήτευση, αποτροπιασμό και λύπη…»

«Απογοήτευση, αποτροπιασμό και λύπη…»

Τον μηδενισμό του ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της Πυλαίας, βάσει του άρθρου 31 του Πειθαρχικού Κανονισμού, ζητάει η ΚΑΕ Αρης με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «κίτρινων»:

«Το Δ.Σ. της ΚΑΕ ΑΡΗΣ –παρά την πάγια τακτική της να αποφεύγει ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες– είναι υποχρεωμένο, σε σχέση με όσα απαράδεκτα έλαβαν χώρα κατά το σημερινό εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο την ομάδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και προξένησαν την οργή ή την θυμηδία κάθε αντικειμενικού παρατηρητή:

1) Να καταγγείλει την καταρράκωση του άρθρου 31 του Πειθαρχικού Κανονισμού από την γηπεδούχο ομάδα και τους εντεταλμένους παρατηρητές του αγώνα. Κι αυτό καθώς:

α) Στο στάδιο εισήλθαν χωρίς οποιοδήποτε έλεγχο και παρευρίσκονταν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τουλάχιστον τετρακόσιοι (400) φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας, ενώ δικαίωμα εισόδου είχαν τριάντα τρεις (33) μόνο φίλαθλοι, αφού στο σύνολο των πενήντα (50) ατόμων που προβλέπει το παραπάνω άρθρο συμπεριλαμβάνονται και οι δώδεκα (12) καλαθοσφαιριστές, οι τρεις (3) προπονητές, ο γυμναστής, ο φυσιοθεραπευτής και ο «μάνατζερ» της ομάδας 

β) Στο στάδιο εισήλθε και αγωνίστηκε και ο καλαθοσφαιριστής Λάζαρος Παπαδόπουλος, χωρίς να έχει καν δηλωθεί στον σχετικό κατάλογο των πενήντα ατόμων που γνωστοποιήθηκε στον ΕΣΑΚΕ, όπως η παραπάνω διάταξη με σαφήνεια ορίζει

2) Να εκφράσει την απογοήτευση, τον αποτροπιασμό και τη λύπη της για τις εξόφθαλμες διαιτητικές αυθαιρεσίες, την κατά συρροή παραβίαση των Κανονισμών Διαιτησίας και την εν γένει προκλητική εις βάρος της ομάδας μας διαιτησία, που αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε: 

α) Την μη αποβολή από τον αγώνα του καλαθοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας Λ. Παπαδόπουλου («ντισκαλιφιέ»), μετά το άγριο γρονθοκόπημα στην βουβωνική χώρα του καλαθοσφαιριστή μας  Ντέγιαν Μπορόβνιακ, όταν σε πρόσφατο αγώνα καλαθοσφαιριστής μας δικαίως αποβλήθηκε για πολύ ελαφρότερη εκτροπή του 

β) Την αποβολή του καλαθοσφαιριστή μας Ν. Χατζηβρέττας με τέσσερα (4) φάουλ (!!!) από τους διαιτητές, σε συνεργασία με την Γραμματεία του αγώνα

3) Να καλέσει τον κομισάριο και τους παρατηρητές του αγώνα να ανταποκριθούν στο νόμιμο καθήκον τους και να υποβάλουν άμεσα στον Αθλητικό Δικαστή την οριζόμενη στο άρθρο 31 αναφορά μετά την τέλεση του αγώνα, ώστε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές (του μηδενισμού της γηπεδούχου ομάδας και επιβολής προστίμου 5.000 ευρώ). Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνει ότι επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της κατ’ αυτών.

4) Να καλέσει τον ΕΣΑΚΕ –μέλη του Δ.Σ. του οποίου παρευρέθηκαν στον αγώνα– να γνωστοποιήσει στον Αθλητικό Δικαστή ότι ο «κεκλεισμένων των θυρών» αγώνας τελέστηκε τελικά με την παρουσία θεατών της γηπεδούχου ομάδας.

5) Να καλέσει τον Αθλητικό Δικαστή, ενεργώντας ακόμη και αυτεπαγγέλτως, αν οι παρατηρητές παραβούν σκοπίμως το καθήκον τους, να εφαρμόσει τον Πειθαρχικό Κανονισμό και να επιβάλει τις παραπάνω ποινές».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags