Facebook Pixel O Κόμπε το 'πε και το 'κανε
Μπάσκετ
NBA
| 2012-02-07 12:28:00

O Κόμπε το 'πε και το 'κανε

O Κόμπε το 'πε και το 'κανε

Ο Νίκος Παπαϊωάννου γράφει για το σπουδαίο κατόρθωμα του Kobe Bryant, τον οποίο βάζει στο Top-5 των κορυφαίων όλων των εποχών, αλλά και το Νο6 που κυνηγάει πλέον ο "Black Mamba".

Αποτελεί βεβαιότητα πως όταν ολοκληρωθεί η σεζόν 2013-14 ο Kobe Bryant -αν φυσικά δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα υγείας- θα έχει ξεπεράσει τους Wilt Chamberlain και Michael Jordan στην λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ. Αλλωστε αυτός είναι ο ένας του στόχος μέχρι τότε. Ο άλλος; Να κατακτήσει το 6 πρωτάθλημα της καριέρας του.

Από σήμερα και τυπικά ο Kobe είναι ο σπουδαιότερος παίκτης στην ιστορία των Los Angeles Lakers αφού προσπέρασε τον Shaquille O'Neal και προχώρησε στην 5η θέση των μεγαλύτερων σκόρερ στο ΝΒΑ. Πίσω από έναν άλλο σπουδαίο "Λιμνάνθρωπο", τον Wilt Chamberlain.

Γράφω "τυπικά" γιατί ουσιαστικά η καριέρα του στο Λος Αντζελες είναι τέτοια που δικαιολογεί τον τίτλο αυτό. Αλλωστε το είπε ξεκάθαρα και ο …πατριάρχης των Lakers, ο Magic Johnson, αμέσως μετά το κατόρθωμα του Black Mamba, στην ήττα των Lakers από τους Sixers στη γεννέτειρά του Φιλαδέλφεια:

"Ιστορικά και αναφέρομαι στην ιστορία των Lakers, είναι ο σπουδαιότερος παίκτης τους. Εχει κάνει μερικά σπουδαία πράγματα για την ομάδα, όπως το να κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα. Είναι 33 ετών κι έχω μέσο όρο 30 πόντους και θα γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Το παιχνίδι του λέει ότι είναι ο σπουδαιότερος παίκτης των Lakers. Εχουμε τα ίδια πρωταθλήματα, όμως το να είσαι σε καθημερινή βάση το κεντρικό σημείο συγκέντρωσης των αντιπάλων και να εξακολουθείς να κυριαρχείς στο παιχνίδι είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να του το αναγνωρίσω, Δεν έχω πρόβλημα να κάνω πιο πέρα για να περάσει ο Kobe. Δεν έχω εγωϊστικά προβλήματα. Το μόνο που θέλω από εκείνον είναι να συνεχίσει να κάνει σπουδαίους τους Lakers και θα το κάνει".

Ούτε ο Shaquille O'Neal, που κατέκτησαν μαζί τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα στο Λος Αντζελες, δεν βρήκε λόγο να διαφωνήσει με την άποψη του Magic Johnson: "Θέλω να συγχαρώ τον Kobe για το ότι είναι ο κορυφαίος Laker όλων των εποχών. Το κατόρθωμά του είναι σπουδαίο και το άξιζε και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτόν. Μου είπε όταν ήταν 18 ετών ότι θα γινοταν ο σπουδαιότερος Laker όλων των εποχών κι ένας από τους σπουδαιότερους στο ΝΒΑ. Δεν έλεγε ψέματα".

Είχα την ευκαιρία να καλύψω -διά ζώσης- τον κορυφαίο όλων των εποχών Michael Jordan, στα τρία τελευταία του πρωταθλήματα με τους Bulls αλλά και στην επιστροφή του με τους Wizards και φυσικά τον Kobe Bryant μέχρι και σήμερα.

Ε, λοιπόν ο Kobe, είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει στον Jordan, εντός κι εκτός γηπέδου. Δεν έχει να κάνει μόνο με την -σχεδόν ίδια- κοψιά τους. Αλλά με το γεγονός ότι ο Kobe, όπως και ο Jordan, είναι αποδεδειγμένος νικητής, που όχι απλά δεν φοβήθηκε την ευθύνη του να είναι εκείνος το Α και το Ω της ομάδας, αλλά το επεδίωξε απολαμβάνοντας κάθε στιγμή. Το κερασάκι στη τούρτα του θα είναι το 6ο πρωτάθλημα με τους Lakers. Φαίνεται δύσκολο για την ώρα, αλλά όχι ακατόρθωτο αν οι "Λιμνάνθρωποι" καλύψουν τις ελλείψεις τους.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, η θέση του πλέον είναι παγιωμένη μέσα στους πέντε σπουδαιότερους παίκτες ολων των εποχών στο ΝΒΑ μαζί με το είδωλό του, τον Michael Jordan, τον μέντορά του Magic Johnson, τον επίσης "Λιμνάνθρωπο" Kareem Abdul-Jabbar και τον Larry Bird. Κάποιοι θα συμφωνείτε με την άποψη αυτή και κάποιοι όχι.

Πηγή: nba.sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags