Facebook Pixel Τα ''ερυθρόλευκα μωρά'' έγιναν άνδρες!
| 2012-05-16 13:42:00

Τα ''ερυθρόλευκα μωρά'' έγιναν άνδρες!

Τα ''ερυθρόλευκα μωρά'' έγιναν άνδρες!

Μάντζαρης, Σλούκας, Παπανικολάου και Κέσελ έκαναν το μεγάλο …άλμα, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Ο Παναθηναϊκός είχε δείξει φιλολογικό ενδιαφέρον το περασμένο καλοκαίρι, αλλά μέχρι εκεί. Ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε και ενέταξε στο δυναμικό του τον 22χρονο γκαρντ, ο οποίος είχε κάνει εξαιρετική σεζόν με το Περιστέρι. Εβαλε το κεφάλι κάτω και δούλεψε και δουλεύει καθημερινά για να βελτιωθεί. Παιδί χαμηλών τόνων και με «καθαρό» μυαλό, άρχιζε να δείχνει την παρουσία του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όταν είχε περιορίσει αμυντικά τον Διαμαντίδη, ενώ αποκτούσε αυτοπεποίθηση στο επιθετικό κομμάτι. Στο φάιναλ φορ ο Μάντζαρης τα πήγε περίφημα πάνω στον Ναβάρο, ενώ στον τελικό ανέλαβε τους Τεόντοσιτς και Σβεντ.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εχει περισσότερες αγωνιστικές εικόνες από αυτή την τετράδα των... πιτσιρικάδων, καθώς από την περσινή αγωνιστική σεζόν ο 22χρονος φόργουορντ είχε κερδίσει αρκετό χρόνο συμμετοχής, ενώ καθημερινά έδειχνε τη βελτίωσή του. Μάλιστα ο Κώστας Παπανικολάου κέρδισε και μια θέση στο ρόστερ της Εθνικής ομάδας. Ο «Παπ» είναι βασικό «τριάρι» του Ολυμπιακού, ενώ πέραν των αμυντικών ικανοτήτων, έχει βελτιωθεί αρκετά στον επιθετικό τομέα. Οσον αφορά την παρουσία του στο φάιναλ φορ, ο Κώστας Παπανικολάου είχε εξαιρετική αμυντική παρουσία στον Πιτ Μάικλ της Μπαρτσελόνα και στον Αντρέι Κιριλένκο της ΤΣΣΚΑ, ενώ στον τελικό είχε 18 πόντους.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ

Ηταν ένα από τα στοιχήματα των Αγγελόπουλων. Η επιμονή τους για την παραμονή του «παραγκωνισμένου» Κώστα Σλούκα στην ομάδα απέδωσε καρπούς. Πέρυσι ο 22χρονος γκαρντ είχε δοθεί δανεικός στον Αρη, αλλά φέτος ήταν η χρονιά του. Ο Κεϊλίν Λούκας αποκτήθηκε για να βοηθήσει στη θέση του πλέι μέικερ, αλλά τελικά δεν έπεισε και έτσι τη θέση του πήρε ο Κώστας Σλούκας και έκτοτε έκανε... πράματα και θάματα. Μάλιστα μετά τον τραυματισμό του Κατσίβελη, κέρδισε μια μόνιμη θέση στη δωδεκάδα της ομάδας, ενώ άρχιζε να παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής.

ΜΑΡΚΟ ΚΕΣΕΛ

Αποκτήθηκε την περσινή χρονιά κατόπιν εισηγήσεως του Ντούσαν Ιβκοβιτς, ως ένα από τα ταλέντα του σερβικού μπάσκετ. Ηλικιακά είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τους άλλους τρεις, καθώς έχει γεννηθεί το 1988. Η παρουσία του Μάρκο Κέσελ με την ερυθρόλευκη φανέλα δεν είχε στο ξεκίνημα ευχάριστες αναμνήσεις, καθώς είχε ασταθή παρουσία. Μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός ήθελε να τον δώσει δανεικό, αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Οπως δεν υπήρξε αποτέλεσμα και στο ενδεχόμενο να δοθεί δανεικός στη Λιέτουβος Ρίτας σε αντάλλαγμα με τον Ράσιτς. Ο Σέρβος φόργουορντ άρχιζε να παίρνει χρόνο συμμετοχής σε ματς «αδιάφορα», ενώ ανέβασε στροφές στη φάση του Top16. Η αμυντική του παρουσία κόντρα στον Κιριλένκο ήταν... όλα τα λεφτά.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags