Facebook Pixel Ελληνική... αστραπή
Μπάσκετ
| 2012-05-17 17:38:00

Ελληνική... αστραπή

Ελληνική... αστραπή

Μεγάλη η... χάρη του Γιώργου Πρίντεζη, αφού η New York Post του αφιέρωσε μία ολόκληρη σελίδα στο σημερινό της φύλο!
 

Η Νεοϋορκέζικη εφημερίδα εξετάζει κατά πόσο είναι εφικτό ο Πρίντεζης να φορέσει τη φανέλα των Knicks, που έχουν τα δικαιώματά του.

Με τίτλο «Ελληνική Αστραπή» και μία φωτογραφία του Πρίντεζη από το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης, όπου και σημείωσε το νικητήριο καλάθι στον τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, η New York Post συμπεραίνει πως ίσως οι Knicks να βρήκαν κελεπούρι. Το καλάθι του Πρίντεζη, απέναντι στον Andrei Kirilenko, χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πλέον «εικονικά» στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η ομάδα της Νέας Υόρκης απέκτησε τον Tyson Chandler από το Ντάλας, διά της μεθόδου της «υπογραφής και ανταλλαγής», πήρε και τα δικαιώματα του φόργουορντ του Ολυμπιακού, που είναι ελεύθερος το καλοκαίρι. Θυμίζουμε ότι ο Πρίντεζης επιλέχθηκε στο Νο.58 του ντραφτ του 2007, από το Τορόντο.

Στο εν λόγω άρθρο φιλοξενούνται ανώνυμες δηλώσεις στελέχους ομάδας του ΝΒΑ, που λέει για τον Πρίντεζη: «Έχουν ένα συμπαθητικό περιουσιακό στοιχείο τώρα. Ο κόσμος πλέον γνωρίζει ποιος είναι (σ.σ ο Πρίντεζης). Παίζει το καλύτερο μπάσκετ της ζωής του. Το ΝΒΑ υπήρχε πάντα στο μυαλό του, αλλά θα επιθυμούσε μακροπρόθεσμη δέσμευση (από πλευράς Νέας Υόρκης). Δεν θα ερχόταν μόνο για ένα χρόνο»

Επίσης υπάρχει δήλωση –πάλι ανώνυμη- ενός σκάουτερ του ΝΒΑ, που θεωρεί πως ο Πρίντεζης έχει θέση στην άλλη άκρη του Ατλαντικού: «Νομίζω ότι θα πήγαινε καλά σαν ρεζέρβα στο «4». Παλιότερα ήταν πιο επιθετικός προς το καλάθι, σε σχέση με τώρα. Πλέον παίζει περισσότερο στην περιφέρεια. Είναι ένας σκληρός παίκτης που θα δώσει στην ομάδα του χαμένες μπαλιές, ριμπάουντ, κλεψίματα και καλές αμυντικές τοποθετήσεις».


Την ίδια στιγμή, στο κομμάτι αναγνωρίζονται οι δυσκολίες που υπάρχουν από πλευράς Knicks, για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Πρίντεζη. Η βασικότερη είναι το οικονομικό. Αρχικά αναφέρει πως ίσως ο Πρίντεζης με τις φετινές του εμφανίσεις να κέρδισε ένα μεγάλο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, ο οποίος χαρακτηρίζεται στο άρθρο ως μία ομάδα με τις πλέον... βαθειές τσέπες στην Ευρώπη. Οι Knicks θα ήταν διατεθειμένοι να δώσουν το μίνιμουμ για συμβόλαιο rookie, ένα ποσό της τάξεως των 500.000 δολαρίων και όχι να ρισκάρουν μέρος της εξαίρεσης των 5.000.000 δολαρίων.

Οι Knicks θα ήθελαν να τον καλέσουν στο Summer League του Λας Βέγκας, αλλά τον Ιούλιο ο Πρίντεζης θα έχει υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα, για το Προολυμπιακό τουρνουά στη Βενεζουέλα και αν με το καλό προκριθεί η Εθνική μας, θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τον ίδιο μήνα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags