Facebook Pixel Ο «κατάσκοπος» που γυρίζει στο κρύο
Ποδόσφαιρο
| 2010-12-17 16:30:00

Ο «κατάσκοπος» που γυρίζει στο κρύο

Ο «κατάσκοπος» που γυρίζει στο κρύο

Μετά το παγωμένο Ζάγκρεμπ, ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε βαθμούς υπό το μηδέν στην Ευρώπη, καθώς για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ καλείται να ταξιδέψει στη Ρωσία, όπου και θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ξεχώρισε το 2005

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συμπληρώνει το 2011 τα 100 χρόνια από την ίδρυση της, όπου από τότε έχει καταφέρει να πανηγυρίσει αρκετούς τίτλους, με τον σπουδαιότερο την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2005, νικώντας στον τελικό την Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 3-1.

Ήταν η πρώτη ρωσική ομάδα που κέρδισε ευρωπαϊκό τίτλο και μάλιστα έκανε το τρεμπλ, αφού την ίδια σεζόν πήρε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Επίσης, κατά τη σοβιετική περίοδο η ποδοσφαιρική ομάδα είχε κατακτήσει 7 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα, ενώ κατά τη ρωσική έχει κερδίσει 3 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 3 Σούπερ Καπ.

Περίοδος προετοιμασίας

Την περίοδο που θα αντιμετωπίσει τον «δικέφαλο του βορρά», η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας για το πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάρτιο, αφού η σεζόν ολοκληρώθηκε για τους Ρώσους στις 28 Νοεμβρίου.

Το 2010 κρίθηκε επιτυχημένο, αφού κατέλαβαν την δεύτερη θέση (πρώτη η Ζενίτ) στο ρωσικό πρωτάθλημα, με απολογισμό 18 νίκες, 8 ισοπαλίες και 4 ήττες (51-22 γκολ) και εξασφάλισαν την απευθείας είσοδό τους στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα αστέρια

Δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις έναν παίκτη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αφού όλοι κάνουν τη διαφορά. Ξεχωρίζουν ο τερματοφύλακας Ιγκόρ Ακινφέεφ, ο διεθνής αμυντικός Σεργκέι Ιγκνάσεβιτς, ο Χιλιανός αριστερός εξτρέμ Μαρκ Γκονζάλες, ο Βραζιλιάνος φορ Βάγκνερ Λοβ και ο Τσέχος στράικερ Τόμας Νέσιντ.

Η πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξεκίνησε την πορεία της στο Γιουρόπα Λιγκ από τα πλέι-οφ, ξεπερνώντας εύκολα το εμπόδιο της Ανόρθωσης (4-0 στη Ρωσία, 2-1 στην Κύπρο). Στη φάση των ομίλων, όπου συμμετείχε στο έκτο γκρουπ με αντιπάλους τις Σπάρτα Πράγας, Παλέρμο και Λωζάνη, είχε πέντε νίκες και μία ισοπαλία (στην Πράγα).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags