Facebook Pixel Οι εκλεκτοί του Βαλβέρδε
| 2010-12-25 10:37:00

Οι εκλεκτοί του Βαλβέρδε

 Οι εκλεκτοί του Βαλβέρδε

H αξιόλογηση των ποδοσφαιριστών που έχει εμπιστευτεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ανακηρύσσοντας την ιδανική «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει χρησιμοποιήσει 23 ποδοσφαιριστές σε Superleague και Κύπελλο Ελλάδας, 11 από αυτούς όμως έχουν ξεχωρίσει και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βάσκου τεχνικού. Το gazzetta.gr αξιολογεί την ιδανική ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων»...

1) Ούρκο Πάρντο

Ο Ισπανός τερματοφύλακας πήρε την θέση του Αντώνη Νικοπολίδη και αποδεικνύει σε κάθε αγωνιστική ότι βελτιώνεται συνεχώς. Τα τελευταία ρεπορτάζ μάλιστα αναφέρουν ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα κάνουν κινήσεις για να τον αποκτήσουνε με κανονική μεταγραφή από την Ραπίντ Βουκουρεστίου.

Αριθμεί 946' συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ενώ ήταν βασικός και στους αγώνες Κυπέλλου με Ηλιούπολη και Αστέρα Τρίπολης.

2) Όλοφ Μέλμπεργκ

Ο Σουηδός είναι σταθερή αξία στα μετόπισθεν των «ερυθρόλευκων» και προσδίδει εμπειρία αλλά και σιγουριά στην αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού. Έχει πάρει τα «πάνω» του σε σχέση με πέρυσι και είναι εμφανώς καλύτερος. Έχει σκοράρει 1 φορά, ενώ από δική του ενέργεια προήλθε και το γκολ της ομάδας του μέσα στο «AEL FC Arena» επί της Λάρισας.

3) Αβράαμ Παπαδόπουλος

Ο Έλληνας αμυντικός εμφανίζεται αρκετά πιο ώριμος στις τοποθετήσεις του, ενώ η παρουσία του Μέλμπεργκ στο πλάι του, τον έχει απελευθερώσει σημαντικά και οι δυό τους, συνθέτουν το ιδανικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού.

4) Βασίλης Τοροσίδης

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει το... κεφάλι του ήσυχο αναφορικά με την δεξιά πλευρά της άμυνας, αφού ο Έλληνας πολυσύνθετος αμυντικός εμφανίζεται κάθε χρόνο και καλύτερος, ενώ όπως συνηθίζει, συνεισφέρει και στο επιθετικό κομμάτι των Πειραιωτών με 3 τέρματα σε 13 παιχνίδια. Ανακηρύχθηκε καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής στην πρόσφατη βράβευση του ΠΣΑΠ.

5) Ραούλ Μπράβο

Ο Ισπανός προτιμήθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας αν και ο Χοσέ Χολέμπας έχει ανέβει το τελευταίο διάστημα και αποτελεί μία αρκετά αξιόπιστη λύση για τον Βαλβέρδε. Ο Ραούλ Μπράβο όμως είναι ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής και πιο έμπειρος, όποτε έχει το προβάδισμα έναντι του συμπαίκτη του. Έλειψε από αρκετά ματς λόγω τραυματισμού αλλά επανήλθε στο ματς της 15ης αγωνιστικής με την Λάρισα.

6) Ντουντού Σεαρένσε

Ο Βραζιλιάνος στην αρχή της χρονιάς θύμισε τον πολυσύνθετο μέσο που είχε κάνει την εμφάνιση του στο Λιμάνι την πρώτη του σεζόν στην μετακόμιση του στο Λιμάνι αλλά στην συνέχεια... ξεφούσκωσε. Μπαίνει στο top 11, αφού δεν υπάρχει κάποιος άλλος να τον κοντράρει μιας και ο Μοϊσές Ουρτάδο και ο Γιάννης Παπαδόπουλος δεν έχουν αγωνιστεί σε πολλά ματς και δεν έχουν δείξει όλες τους τις δυνατότητες. Ο Ντουντού είναι μεν αναντικατάστατος αλλά πρέπει να «ανέβει» γιατί αν αποκτηθεί ποιοτικός χαφ τον Ιανουάριο η θέση του στην ενδεκάδα δεν είναι εγγυημένη.

7) Άριελ Ιμπαγάσα

Ο «Κάνιο» έχει κλείσει τα στόματα όσων έλεγαν πως ήρθε για τα τελευταία ένσημα και στα 34 του είναι ο ηγέτης των Πειραιωτών, αφού η ποιότητα του και η εμπειρία του φαίνονται από μακριά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποκτηθεί ένας ακόμα αμυντικός χαφ, ώστε ο Αργεντινός να προωθηθεί και να παίξει στην φυσική του θέση, όπου στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί με τις ενέργειες του να «καθαρίσει» μόνος τα ματς! Αγωνίζεται δίπλα στον Ντουντού και έχει στο ενεργητικό του 916' και 12 ματς. Συν τα 2 στο Κύπελλο Ελλάδας.

8) Άλμπερτ Ριέρα

Ο Ισπανός άσος αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Λίβερπουλ αντί πολλών εκατομμύριων ευρώ. Έχει σκοράρει 4 φορές, έχει δώσει 5 ασίστ αλλά η αλήθεια είναι ότι στο Λιμάνι περιμένουν να τον δουν να «ρολάρει» και να θυμίσει τον ποδοσφαιριστή που έκανε θαύματα στην Εσπανιόλ, επί ημερών Ερνέστο Βαλβέρδε. Η ποιότητα του και η εμπειρία του αριστερού μεσοεπιθετικού έτσι κι αλλιώς φτάνει και... περισσεύει για την ελληνική Superleague.

9) Γιάννης Φετφατζίδης

Προκάλεσε ντελίριο... ενθουσιασμού στους φίλους του Ολυμπιακού με τις μαγικές επινοήσεις του αλλά κάπου στην πορεία χάθηκε, κάτι που όμως είναι απολύτως αναμενόμενο για ένα παιδί που έκλεισε πριν λίγες μέρες τα 20 του χρόνια. Μπαίνει στην top ενδεκάδα, αφού όλο το μέλλον του ανήκει και θα αποτελέσει «κεφάλαιο» για τον Ολυμπιακό. Έχει πολλά περιθώρια να βελτιωθεί και με τα (υγιή) μυαλά που κουβαλάει ο μικρός, άπαντες είναι σίγουροι ότι θα το πραγματοποιήσει. Aγωνίζεται στην δεξιά πτέρυγα του Ολυμπιακού και ο Βαλβέρδε του δείχνει την προτίμηση του έναντι των Ρόμενταλ και Ζαϊρί.

10) Νταβίντ Φουστέρ

Ο Ισπανός είναι προσωπική επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε και δεν θα μπορούσε να λείψει από την ιδανική ενδεκάδα μιας και είναι ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής (1237) στο φετινό πρωτάθλημα. Αγωνίζεται συνήθως πίσω από τον Μιραλάς και δείχνει ότι είναι το παιδί του προπονητή, πάντα πρόθυμος να κάνει την δουλειά που του αναθέτει ο Βάσκος τεχνικός.

Έχει προκληθεί πολύς ντόρος για το αν πρέπει να παίζει συνεχώς, η αλήθεια όμως είναι ότι ο 28χρονος μεσοεπιθετικός είναι ένας αρκετά χρήσιμος ποδοσφαιριστής, σίγουρα όχι ο καλύτερος του κόσμου αλλά πάντα θα παίξει αυτό που μπορεί και θα πρεσάρει σε πολλά τετραγωνικά μέτρα για την ομάδα του.

11) Κέβιν Μιραλάς

Ο Βέλγος είναι η αποκάλυψη του φετινού Ολυμπιακού και η παραμονή του στο Λιμάνι έχει γίνει λαϊκή απαίτηση των φίλων των Πειραιωτών! Δικαίως! Έχει πετύχει 8 πολύ όμορφα τέρματα σε 14 ματς, ξέρει πολλή μπάλα και ξεσηκώνει το «Γ. Καραϊσκάκης» με τις ενέργειες του, τις οποίες αξίζει να πληρώσει κάποιος το αντίτιμο του εισιτηρίου (ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς) για να δει. Ο MVP του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής, σε πολύ καλό δρόμο οι συζητήσεις για την παραμονή του στον σύλλογο.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags