Facebook Pixel Ένα κιτρινόμαυρο αστέρι λάμπει (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2012-06-14 21:14:00

Ένα κιτρινόμαυρο αστέρι λάμπει (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα κιτρινόμαυρο αστέρι λάμπει (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αντώνης Κυριαζής γεννήθηκε 14 Απρίλιου 1997, διπλά στο γήπεδο της ακαδημίας του Μίμη Δομάζου στην Κηφισιά όπου βρισκόταν και το σπίτι του.  Τα γονίδια παίζουν σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξη κάθε ανθρώπου. Έτσι λοιπόν, έπαιξαν τον ρόλο τους και στην εξέλιξη του Αντώνη. Από πολύ μικρή ηλικία φαινόταν τι θα γίνει όταν μεγαλώσει.

Ακολουθώντας τα βήματα του μπαμπά Μάνου, στα εννιά του χρόνια, τον ... "στρατολόγησε" η ΑΕΚ στην οποία βρίσκεται ως σήμερα. Ο Αντώνης αγωνίστηκε την σεζόν που πέρασε με την ομάδα Κ15 της Ένωσης.
Σε ηλικία τεσσάρων ετών ο «στρατηγός» - Δομάζος δούλεψε με το μικρό Αντώνη έντονα και του έμπνευσε την «μαγεία της μπάλας». Τον έπλασε ποδοσφαιρικά μαθαίνοντάς του να είναι εργατικός και έχει την νοοτροπία του νικητή. Ο μικρός έμαθε να βλέπει γήπεδο, να παίρνει σωστή θέση στο γήπεδο και να έχει μοναδική άνεση στο σκοράρισμα, τόσο με τα δυο πόδια, όσο και με το κεφάλι.


Σίγα-σιγά κτίστηκε μια έντονη προσωπικότητα, που ο μικρός στράικερ δεν ήθελε να φεύγει ποτέ ηττημένος από το γήπεδο.
Η ποδοσφαιρική ευφυΐα, η μαχητικότητα, η διείσδυση μαζί με το ομαδικό πνεύμα, το διάβασμα και το τελείωμα της φάσης, είναι στοιχεία που συνθέτουν τον σύγχρονο επιθετικό. Τα στοιχεία αυτά, μαζί με το πείσμα και την νοοτροπία του νικητή, δίνουν στον Κυριαζή junior το κάτι παραπάνω, που τον κάνει να ξεχωρίζει.
Είναι κατά την άποψη παρά πολλών, για την ηλικία του, ο πληρέστερος παίκτης στην τριπλέτα, κυρίως ως σέντερ φορ. Κατά καιρούς ωστόσο αρκετοί έχουν μιλήσει για τις ικανότητες του Αντώνη Κυριαζή. Όλες τις δηλώσεις αυτές τις μάζεψε ο πατέρας Μάνος και τις δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Αντώνη.


Ο Μίμης Δομάζος είπε:«Το παιδί το έχει ... Είναι τεράστιο ταλέντο. Τον έμαθα να αγωνίζεται, να βλέπει γήπεδο και να παίρνει σωστές θέσεις. Να αγωνίζεται και να προσπαθεί να είναι ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ και ΝΙΚΗΤΗΣ.
Έμαθε και γνωρίζει πολύ καλά ότι όσο είναι δουλευταράς μέσα στα γήπεδα (προπόνηση - αγώνες) θα είναι στην κορυφή !»

Δείτε τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Αντώνη Κυριαζή στο νέο του βίντεο, με highlights από τους αγώνες του με την ομάδα της ΑΕΚ.

 

Ο Νίκος Καρούλιας (Renti Soccer Club)είπε: «Το δυσκολότερο παιδί που είχα ποτέ! Μεγάλη προσωπικότητα. Είχε άποψη για το πώς θα γυρίσουμε το παιχνίδι και το πώς μπορούμε να νικήσουμε. Μεγάλο ταλέντο.
Όσο είναι φοβερό σέντερ φορ, άλλο τόσο μπορεί να είναι και αμυντικός. Κέρδιζε παιχνίδια με την ευφυία, την μαχητικότητα και με το καταπληκτικό τελείωμα της φάσης. Πάνω από όλα τον ξεχωρίζει η ομαδικότητα»

Ο Muhren (AFC AJAX) είπε: «Αρχοντικό παιχνίδι με πείσμα, μεσογειακό ταπεραμέντο. Δεν έβγαινε από τον αγώνα εάν δεν ήταν νικητής. Έκλαιγε στις ήττες. Δεν του άρεσαν οι παρατηρήσεις και γι' αυτό το λόγο ήταν εκπληκτικός στις προπονήσεις και τους αγώνες. Τον γύρισα σεντερ φορ. Αμέσως είδα ένα κορυφαίο παίχτη με παρόν και μέλλον.
Όλοι μας στον AFC Ajax τον βαθμολογήσαμε με 4,7 με άριστα το 5,00.»

Ο Άρης Τζεφεράκος (Μικτή ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ) είπε: «Κάνει την διαφορά στην Μικτή (ΕΠΣΑ)»

Ο μπαμπάς Μάνος, ο οποίος κρατά όλα τα στατιστικά στοιχεία του Αντώνη δήλωσε στο football-academies.gr : «Ο Αντώνης είναι αυτή την στιγμή ο πρώτος σκόρερ του παιδικού ποδοσφαίρου, από 2002-2012, με 547 τέρματα, τα οποία σημείωσε σε 554 παιχνίδια, στο παιδικό πρωτάθλημα. Αγωνίστηκε στη Μεικτή Αθηνών (ΕΠΣΑ) και σε 147 συναντήσεις από το 2006 έως το 2012 σκόραρε για λογαριασμό της, 112 φόρες. Είναι ένας εξαιρετικός ικανός νέος ποδοσφαιριστής, τόσο για την ΑΕΚ, όσο και για τη Μεικτή Αθηνών (ΕΠΣΑ). Δεν είναι συμπτωματικό ότι είναι πρώτος σκόρερ επί εννέα συνεχόμενα έτη και πέντε φόρες του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του MVP. Ο Αντώνης δεν διστάζει να κυνηγά την επίτευξη τερμάτων βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα… αρκεί η ομάδα να νικήσει! Η φανέλα θα πρέπει να ιδρώνει, να εμπνέεις τους συμπαίκτες σου, για να είναι οι καλύτεροι, αλλά εσύ να είσαι ο πρώτος… αυτά και του μάθαινε ο «στρατηγός» - Δομάζος, που τα έχει βάλει βαθειά μέσα του και τα βελτιώνει σε κάθε του παιχνίδι.».

ΠΗΓΗ: Football-academies.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags