Facebook Pixel H αξέχαστη ομιλία του Αλκέτα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2012-06-19 09:45:00

H αξέχαστη ομιλία του Αλκέτα (ΒΙΝΤΕΟ)

H αξέχαστη ομιλία του Αλκέτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο μεγάλος Αλκέτας Παναγούλιας έφυγε από τη ζωή και ο σκύλος θυμάται με βίντεο την ιστορική ομιλία του Έλληνα τεχνικού στα αποδυτήρια της Εθνικής στο Μουντιάλ του 1994.

Ο Αλκέτας Παναγούλιας ήταν άνθρωπος που ξεχείλιζε από ενέργεια. Πάντα περίμενες να εκραγεί με γέλια ή με φωνές. Έτσι ήταν και ως προπονητής. Το 1994 ήταν αυτός που οδήγησε για πρώτη φορά την Ελλάδα σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι εμφανίσεις της Εθνικής, όμως, ήταν αποκαρδιωτικές. Γνώρισε ισάριθμες ήττες από Αργεντινή, Βουλγαρία και Νιγηρία με 10 γκολ παθητικό και 0 ενεργητικό...

Η απόδοση των διεθνών είχε κάνει έξαλλο τον Αλκέτα Παναγούλια, ο οποίος σε μια αξέχαστη ομιλία στη διάρκεια του ημιχρόνου στα αποδυτήρια της Ελλάδας φώναζε στους ποδοσφαιριστές του ζητώντας τους να πετύχουν ένα γκολ και να πάρουν ένα βαθμό.

Με τρόπο απλό και παραστατικό έλεγε στους παίκτες (και συγκεκριμένα στον Μαχλά) να αφήσουν τις ντρίμπλες και να κάνουν ένα σουτ. Το βίντεο είναι ερασιτεχνικό και τότε είχε κάνει το γύρο του κόσμου προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

Εμείς, πάντως, ένα σχόλιο έχουμε να κάνουμε για τον μοναδικό Αλκέτα. Απλά απολαυστικός...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags