Facebook Pixel Πόσο θα στοιχίσει το "δώρο";
| 2012-06-19 18:30:00

Πόσο θα στοιχίσει το "δώρο";

Πόσο θα στοιχίσει το "δώρο";

Σας το γράφαμε εδώ και δυο βδομάδες σχεδόν ότι ο Μπιέλσα θα τον ...σουτάρει τον Ορμπάιθ από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και πλέον οι Ισπανοί επιβεβαιώνουν το γεγονός. Πού θα πάει, όμως, ο Βάσκος και με τι όρους;

Το σίγουρο είναι πως ο ιδιόρρυθμος Αργεντίνος δεν τον πάει μία τον 35χρονο χαφ, κυρίως λόγω της φιλοσοφίας του περί ηλικιών. Έτσι, οι πιθανότητες είναι δύο. Ή να παραχωρηθεί και πάλι δανεικός ο Ορμπάιθ, όπως δόθηκε πέρυσι στον Ολυμπιακό, ή να βρεθεί μια φόρμουλα και να μείνει ελεύθερος.

Στην πρώτη περίπτωση, η ομάδα που θα τον αποκτήσει, θα πρέπει να καλύψει το συμβόλαιό του. Πόσα του έδωσε πέρυσι ο Ολυμπιακός; Περίπου 800 χιλιάρικα. Πολλά λεφτά για έναν 35χρονο χαφ τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, ωστόσο το βέβαιο είναι πως ...δεν τα κλαίνε οι ερυθρόλευκοι, καθώς ο Βάσκος έκανε πολύ καλή χρονιά στο λιμάνι.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο Ορμπάιθ θα διαπραγματευτεί νέο συμβόλαιο. Μάλιστα, όπως λέγεται από Ισπανία μεριά, ήδη βρίσκεται σε συνεννοήσεις με τη διοίκηση της Αθλέτικ, αφού δεν υπολογίζεται από τον Μπιέλσα, να λύσει το συμβόλαιό του και να διαπραγματευτεί μόνος, ως ελεύθερος, τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι ο προηγούμενος!

Να επιστρέψει, δηλαδή, στον Ολυμπιακό, που έχει εκτιμήσει την προσφορά του και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Αν ο Ορμπάιθ μείνει ελεύθερος, κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει κρούση προς τον μάνατζέρ του, τον περίφημο Ινιάκι Ιμπάνιεθ. Κι αν τα βρούνε στα λεφτά, ο Βάσκος θα συνεχίσει στο λιμάνι και μάλλον όχι με μονοετές συμβόλαιο. Εμπιστοσύνη στα πόδια του υπάρχει.

Το θέμα, λοιπόν, θα είναι τα λεφτά. Πόσα είναι διατεθειμένος να προτείνει ο Ολυμπιακός, που σύμφωνά με τον πρόεδρό του, θα κινηθεί πιο συνετά και δεν θα ξοδέψει άσκοπα λεφτά; Κάποιες πληροφορίες λένε όχι περισσότερα από 500 χιλιάρικα το χρόνο. Μια χαρά για 35χρονο παίκτη, δεν νομίζετε; Το θέμα, φυσικά, είναι τι νομίζει ο ίδιος και τι ο παμπόνηρος Ιμπάνιεθ, που δύσκολα θα δεχθεί "ψαλίδι" 300 χιλιάδων για τον παίκτη του. Γι΄ αυτό, όμως, έχουν ανακαλυφθεί τα πριμ και τα μπόνους...

Θυμηθείτε και τι λέγαμε στις 7 Ιουνίου για τον Ορμπάιθ και το "δώρο" του Μπιέλσα...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags