Facebook Pixel Πρώτος και στα ...εγκλήματα! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2011-02-19 22:40:00

Πρώτος και στα ...εγκλήματα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώτος και στα ...εγκλήματα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ολυμπιακός, με γκολ του Τζιμπούρ στις καθυστερήσεις, νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό και τελείωσε το πρωτάθλημα. Οι πράσινοι διαμαρτύρονται για ένα καθαρό γκολ που ακυρώθηκε και ένα πέναλτι!

Το σίγουρο είναι πως αντί να γίνει το 1-2 στο 82΄ (με το καθαρό γκολ του Κατσουράνη), έγινε το 2-1 στο 91΄ και το πρωτάθλημα βγήκε ...οφσάιντ. Μπορεί συνολικά ο Ολυμπιακός να το παίρνει δίκαια, αλλά το κρίσιμο παιχνίδι το πήρε με τα φάλτσα του Καλόπουλου.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν είδαμε πολλά πράγματα. Λίγο καλύτερος ο Ολυμπιακός, υποτονικός και κομπλαρισμένος ο Παναθηναϊκός. Το 1-0 ήρθε χωρίς ευκαιρία, με τον Ιμπαγάσα και τον Μιραλάς να στήνουν έξυπνη κομπίνα και την πράσινη άμυνα να συλλαμβάνεται κοιμώμενη στο 20΄. Μετά, μέχρι το 40΄, δεν έγιναν πολλά. Και από τότε κι έπειτα, μέχρι να λήξει το ημίχρονο, έγιναν αρκετά. Ο Παναθηναϊκός ξύπνησε, ανέβηκε, άρχισε να αναζητά τις πιθανότητές του, ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε και το "Καραϊσκάκη" άρχισε να αγχώνεται.

Μέσα σε ένα οκτάλεπτο (με τις καθυστερήσεις), ο Πάρντο κατάλαβε πως υπάρχουν κι αντίπαλοι και οι αντίπαλοι στο 45΄ ζήτησαν πέναλτι στη φάση του Τοροσίδη με τον Νίνη (χέρι ζήτησε ο Παναθηναϊκός, επιθετικό φάουλ είδε ο Καλόπουλος).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Με καλό Παναθηναϊκό και μαζεμένο Ολυμπιακό. Το 1-1 από τον Λέτο στο 58΄, μέσα στο παλιό του "σπίτι", τιμώρησε τον Βαλβέρδε, ο οποίος στα ντέρμπι φοβάται και τον ίσκιο του.

Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός είχε πλέον αέρα νικητή. Στο 72΄ άγγιξε το γκολ με το δοκάρι του Σισέ και 10 λεπτά αργότερα το πέτυχε με τον Κατσουράνη, όμως είδε τον βοηθό του Καλόπουλου να σηκώνει - ανεξήγητα - τη σημαία για οφσάιντ.

Και τελικά η νίκη πήγε σε άλλα χέρια στις καθυστερήσεις, με τον Ζαϊρί να εκθέτει την άμυνα του Παναθηναϊκού και τον Τζιμπούρ να εκτελεί, όπως και με την ΑΕΚ, τον Τζόρβα στις καθυστερήσεις. Στη φάση υπάρχουν πάλι αμφιβολίες από την πλευρά του Παναθηναϊκού, τόσο για τη θέση του Τζιμπούρ (επειδή η αμφιβολία είναι υπέρ του επιτιθέμενου, φαίνεται να καλύπτεται οριακά), όσο και για την εμπλοκή του ακάλυπτου Πάντελιτς στη φάση (ο Σέρβος δεν φαίνεται να ακουμπάει την μπάλα).

Μετά το γήπεδο έγινε αρένα. Ο Μητρόπουλος τσακωνόταν με τον Λέτο, ο Τοροσίδης αποβλήθηκε επειδή χτύπησε τον Λέτο, οι οπαδοί κυνηγούσαν τον Σισέ μετά το σφύριγμα της λήξης και τα μεγάφωνα προσπαθούσαν να δώσουν πανηγυρικό τόνο και να ηρεμήσουν το πλήθος...

Για τα υπόλοιπα, μείνετε στον sportdog...

ΛΗΞΗ

90΄+4΄: Κόκκινη στον Τοροσίδη για χτύπημα στον Λέτο, που έπεσε με χρονοκαθυστέρηση. Κίτρινη στον Αργεντίνο.

90΄+1΄ Γκολ: Ο Ζαϊρί σεντράρει από αριστερά, ο Ντουντού γυρίζει την μπάλα προς τον Τζιμπούρ κι αυτός μέσα από τη μικρή περιοχή γράφει το 2-1.

89΄: Πάντελιτς αντί Ριέρα για τις καθυστερήσεις.

82΄: Ο Παναθηναϊκός σκοράρει με τον Κατσουράνη, αλλά το γκολ ακυρώνεται κακώς ως οφσάιντ. Στο κόρνερ του Λέτο, ο Πάρντο αποκρούει προσωρινά, ο Ζιλμπέρτο σουτάρει, ο Πάρντο αποκρούει και πάλι, η μπάλα φτάνει στον Κατσουράνη που την σπρώχνει καλυπτόμενος στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μετράει.

80΄: Σιμάο αντί Καραγκούνη στη δεύτερη αλλαγή του Φερέιρα.

79΄: Σέντρα του Ζαϊρί, "τσαφ" του Ιμπαγάσα, στη μικρή περιοχή ο Τζιμπούρ, καθυστερεί και ο Σαριέγκι σώζει τον Παναθηναϊκό.

78΄: Ζαϊρί αντί Μιραλάς στη δεύτερη αλλαγή του Βαλβέρδε.

72΄: Δοκάρι για τον Παναθηναϊκό. Σέντρα από αριστερά ο Λέτο, κεφαλιά ο Σισέ, αποκρούει ο Πάρντο, η μπάλα βρίσκει στο δοκάρι και φεύγει κόρνερ.

68΄: Μακρινό σουτ του Ριέρα, σε κόρνερ ο Τζόρβας.

68΄: Ο Λέτο βρίσκει στην περιοχή τον Σισέ και η γρήγορη επέμβαση του Πάρντο γλιτώνει τον Ολυμπιακό.

67΄: Πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Γκοβού αντί Νίνη.

66΄: Γρήγορη κόντρα του Παναθηναϊκού, ο Ζιλμπέρτο στον Σισέ, ο Γάλλος σουτάρει διαγώνια, η μπάλα βρίσκει στον Μέλμπεργκ και απομακρύνεται.

63΄: Σουτ του Ριέρα από τη γωνία της περιοχής, αποκρούει σε κόρνερ ο Τζόρβας.

62΄: Πρώτη κίνηση από τον πάγκο ο Βαλβέρδε. Ντουντού αντί Φουστέρ. Έπαιζε στο δεύτερο ημίχρονο ο Φουστέρ;

58΄ Γκολ: Ο Λέτο εκτελεί φάουλ από πλάγια δεξιά, η μπάλα περνάει από όλους, σκάει στη μικρή περιοχή και καταλήγει στο παραθυράκι του Πάρντο για το 1-1!

55΄: Ο Παναθηναϊκός έχει ανέβει αναζητώντας την ισοφάριση. Ο Ολυμπιακός έχει οπισθοχωρήσει, ψάχνοντας την κόντρα για το δεύτερο γκολ.

53΄: Κάθετη πάσα του Νίνη, σουτ του Σισέ με τη μία, άουτ.

51΄: Μακρινό σουτ του Νίνη, άουτ. Πιο "ζεστός" ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο.

46΄: Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Ένταση στη φυσούνα, μεταξύ Βύντρα και Τζιμπούρ.

45΄+3΄: Μακρινό, καλό σουτ του Κατσουράνη, άουτ.

45΄+2΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Καραγκούνη από το ύψος της περιοχής, άουτ.

45΄: Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις

45΄: Φάση που σηκώνει κουβέντα. Ο Τοροσίδης παραπάτησε στην περιοχή υπό την πίεση του Νίνη, η μπάλα μετά το κεφάλι βρήκε στο χέρι του, αλλά ο Καλόπουλος είδε φάουλ του Νίνη!

39΄: Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Ο Ριέρα βρίσκει τον Τζιμπούρ στην περιοχή, αυτός αποφεύγει τον Σαριέγκι και λίγο πριν εκτελέσει τον Τζόρβα, ο Σπυρόπουλος σώζει τον Παναθηναϊκό.

38΄: Σέντρα του Βύντρα, κεφαλιά του Κατσουράνη, μπλοκάρει εύκολα ο Πάρντο.

35΄: Δεν έχει ανάπτυξη ο Παναθηναϊκός. Η μπάλα δεν πάει ούτε με αίτηση στον Σισέ, που - με εξαίρεση τη φάση του 28΄ - είναι θεατής χωρίς εισιτήριο. Χαλαρά κρατάει το 1-0 ο Ολυμπιακός, χωρίς να κινδυνεύει.

28΄: Πρώτη ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια από τον Παναθηναϊκό. Σέντρα του Βύντρα, κεφαλιά του Σισέ, εύκολα ο Πάρντο.

23΄: Το ματς ξανάρχισε μετά από τρίλεπτη διακοπή. Όλο και κάτι βλέπουμε τώρα...

22΄: Πάλι δεν βλέπουμε τίποτα από τα καπνογόνα. Προσωρινή διακοπή, μέχρι να φύγει και αυτό το ντουμάνι.

21΄: Κίτρινη κάρτα στον Μιραλάς επειδή έβγαλε τη φανέλα στους πανηγυρισμούς.

20΄ Γκολ! Στον ύπνο πιάστηκε η άμυνα του Παναθηναϊκού σε εκτέλεση φάουλ από τον Ιμπαγάσα. Όλοι περίμεναν σουτ, ο Ισπανός πάσαρε πίσω από το τείχος, ο Μιραλάς σούταρε διαγώνια και ...1-0 για τον Ολυμπιακό!

15΄: Ο Καντέ κόβει την τελευταία στιγμή την κάθετη πάσα προς τον Τζιμπούρ και στην εξέλιξη της φάσης ο Μιραλάς αστοχεί με διαγώνιο σουτ.

14΄: Πολλά νεύρα, αρκετές κλοτσιές, λίγη μπάλα μέχρι τώρα...

11΄: Καυγαδάκι Νίνη - Ραούλ Μπράβο, τους μάζεψε ο Καλόπουλος.

7΄: Πρώτη τελική προσπάθεια από τον Ολυμπιακό, με άστοχη κεφαλιά του Μέλμπεργκ από το ύψος του πέναλτι, μετά από κόρνερ του Ιμπαγάσα.

3΄: Γκρίνια από τον Τάσο Μητρόπουλο στον Καλόπουλο για ...ένα φάουλ στη σέντρα!

1΄: Τσαμπουκαλεμένος μπήκε ο Ολυμπιακός, που προσπαθεί να πιέσει με τη βοήθεια της καυτής εξέδρας.

19:35: Καπνογόνα και φωτοβολίδες απομακρύνουν τον Τζόρβα από την εστία του. Νέα καθυστέρηση...

19:30: Μικρή καθυστέρηση στη σέντρα. Λίγη υπομονή να φύγει το ...ντουμάνι!

19:25: Χιλιάδες καπνογόνα άναψαν στις εξέδρες κατά την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, καθώς και οι διαιτητές, φορούν μπλουζάκια των συλλόγων γονέων παιδιών πασχόντων από κακοήθη νοσήματα και από νεοπλασματικές ασθένειες "ΛΑΜΨΗ" και "ΦΛΟΓΑ", με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.

Η εξέλιξη του ματς και όλα τα παραλειπόμενα από τον sportdog. ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε τι έγινε πριν τη σέντρα και να δείτε σχετικές φωτογραφίες.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Πάρντο, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ριέρα, Μιραλάς, Φουστέρ, Τζιμπούρ

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης, Λέτο, Σισέ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags