Facebook Pixel «Ποία διαιτησία; Το στυλ μετράει...!»
| 2011-02-19 23:58:00

«Ποία διαιτησία; Το στυλ μετράει...!»

«Ποία διαιτησία; Το στυλ μετράει...!»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θέλησε να πάρει θέση για την διαιτησία του Καλόπουλου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τόνισε πως ανεξάρτητα αν η διαιτησία είναι υπέρ ή εναντίον μίας ομάδας, εμείς θα πρέπει να ασχολούμαστε με το στυλ του ποδοσφαίρου…

Συγκεκριμένα, ο προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε σε ερωτήσεις για:

Το αν είναι δίκαιη η νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού: «Ναι γιατί να μην είναι;»

Την «καθίζηση» της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο: «Είναι αλήθεια πως στο πρώτο ήμασταν οι κυρίαρχοι, αλλά όταν μας ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός περάσαμε 10-15 λεπτά που δεν ήμασταν καλοί, γιατί ο Παναθηναϊκός είχε πάρει το κέντρο. Μετά εκείνη είχαν μια πολύ καθαρή ευκαιρία με τον Σισέ και στην συνέχεια εμείς. Το παιχνίδι πήγαινε για την ισοπαλία, αλλά είχαμε την τύχη να σκοράρουμε στο τελευταίο λεπτό».

Τα όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα: «Δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που έγινε. Δεν μας αρέσει όταν συμβαίνει εμάς και για αυτό δεν θέλουμε να συμβαίνει αυτό στους αντιπάλους μας. Δεν είναι καλό για εμάς, για τον Παναθηναϊκό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει αντιπαλότητα, αλλά είναι ένα παιχνίδι, που όταν κερδίζεις κερδίζεις και όταν χάνεις χάνεις και δεν πρέπει να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Καταλαβαίνω την αντιπαλότητα, αλλά δεν πρέπει να γίνονται αυτά».

Την στάση του Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Ο καθένας το βλέπει από την δική του οπτική γωνιά. Ο κάθε προπονητής βλέπει τα καλά που έχει καταφέρει η ομάδα του. Εκείνος βλέπει τα καλά της ομάδας του και εμείς τα δικά μας. Εμείς προσπαθήσαμε να πάρουμε τη νίκη από το πρώτο λεπτό. Εκείνοι μας ισοφάρισαν σε μία φάση που δεν ήταν σουτ για γκολ, ήταν εκτέλεση φάουλ. Σε τέτοια παιχνίδια, σε ντέρμπι, ίσως να κριθεί το παιχνίδι από μακρινές μπαλιές και για εμάς κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό».

Το αν θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα, ακόμα και με την εικόνα του πρωταθλήματος με τα επεισόδια στο τέλος του γηπέδου: «Είναι μια προσωπική ερώτηση. Δεν θέλω να σχολιάσω. Το ποδόσφαιρο το ελληνικό είναι έτσι όπως είναι και πρέπει να το δεχθώ».

Το αν φοβήθηκε ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να χάσει το ντέρμπι: «Ναι όταν μας ισοφάρισαν, φοβηθήκαμε ότι δεν θα μπορούσε να βγούμε μπροστά. Θεωρούσαμε ότι θα ολοκληρωθεί ισοπαλία. Δεν πιστεύαμε ότι θα χάναμε. Αλλά αυτές οι σκέπεις δεν λένε τίποτα γιατί στο παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν είχε περάσει από το μυαλό μου. Στα τελευταία δέκα λεπτά, κάναμε ευκαιρίες και πιέζαμε και πιστεύαμε ότι θα παίρναμε τη νίκη».

Το αν το +10 δείχνει την εικόνα της αναμέτρησης: «Σήμερα ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ δυνατός. Η διαφορά δεν δείχνει τι έγινε σε ένα παιχνίδι, αλλά τι έχει γίνει στο πρωτάθλημα».

Τις φάσεις που διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός: «Σε τι αναφέρεστε ακριβώς; Εδώ είμαστε πολύ εξαρτημένοι πάντα στο τι συμβαίνει σε μερικές φάσεις. Αντί να ασχολούμαστε αν μια ομάδα πήγε να κερδίσει και το αγωνιστικό στυλ, στεκόμαστε σε φάσεις. Δεν γνωρίζω αν ήταν πέναλτι, αν ήταν πραγματικό γκολ του Παναθηναϊκού ή του Μιραλάς, αλλά θα πρέπει να συμβιβαστώ με τις αποφάσεις του διαιτητή. Άλλες φορές είναι καλές και άλλες όχι. Ασχολούμαι μόνο αν η ομάδα μου παίζει καλά κα δεν είμαι πάνω από την τηλεόραση να δω τις φάσεις. Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσάς».

Την παρουσία του Ιμπαγάσα, που δεν ήταν ανάλογη με τις προηγούμενες εμφανίσεις: «Τέτοιου είδους παιχνίδια έχουν πολλές φάσεις και δύσκολα το ελέγχεις. Και σε αυτό το σημείο ο Ιμπαγάσα είναι σημαντικός στον συνδυασμό. Όμως με την ένταση που υπάρχει στο παιχνίδι, τις φωνές, τα βεγγαλικά, χαλάνε το ρυθμό του αγώνα και κάνουν τους παίκτες να παίζουν με την καρδιά τους και όχι με την λογική. Αυτό πιστεύω πως έγινε σήμερα. Μας απέβαλαν έναν παίκτη μας σε μία αστεία φάση. Οι παίκτες εκείνη την στιγμή χάνουν τον έλεγχο».

Το αν έχει κατακτήσει η ομάδα του το πρωτάθλημα: «Όχι. Πρωταθλητής είσαι όταν καταφέρνεις να πάρεις τον τίτλο. Αυτός είναι ο κίνδυνος γιατί ο κόσμος θεωρεί ότι έχουμε πάρει το πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags