Facebook Pixel «Πέταξαν» βαθμούς ΟΦΗ και Διαγόρας
| 2011-02-20 18:10:00

«Πέταξαν» βαθμούς ΟΦΗ και Διαγόρας

«Πέταξαν» βαθμούς ΟΦΗ και Διαγόρας

Ο ΟΦΗ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τα Τρίκαλα στο Ηράκλειο στο σημαντικότερο ματς της Κυριακής για την 23η αγωνιστική της Football League.

Βαθμούς πέταξε και ο Διαγόρας στην Κομοτηνή κόντρα στον Πανθρακικό (0-0), ενώ σημαντικές νίκες πήραν Αναγέννηση Καρδίτσας και Ιωνικός.

Αναλυτικά:

Τα Τρίκαλα δεν ηττήθηκαν ούτε στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ και δείχνουν ότι διαθέτουν την ποιότητα, για να διεκδικήσουν την άνοδό τους στην Σούπερ Λιγκ μέσω των πλέι οφ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση, όταν από λάθος γύρισμα του Κιάσου, ο Κοντογουλίδης έγινε κάτοχος της μπάλας, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βεζυρίδη. Οι Κρητικοί κατάφεραν να προηγηθούν στο 38' με κεφαλιά του Αγρίτη έπειτα από σέντρα του Γαλανόπουλου, όμως οι Θεσσαλοί έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 44' με ωραία κεφαλιά του Μίνγκα. Στο δεύτερο ημίχρονο τίποτα δεν άλλαξε και οι Τρικαλινοί διατηρούν προβάδισμα έναντι της Δόξας Δράμας για την τελευταία θέση που οδηγεί στα πλέι οφ, ενώ ο ΟΦΗ έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στη δεύτερη θέση σε περίπτωση που ο Παναιτωλικός χάσει βαθμούς απέναντι στον πρωτοπόρο ΠΑΣ.

Εύκολα η Δόξα

Στη Δράμα η Δόξα υποδέχθηκε τον Θρασύβουλο σε ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Μόλις στο 9' χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Δραμινούς, καθώς το σουτ του Μαρκόφσκι κατέληξε στο δοκάρι του Κωστάκη, ενώ κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 21', όταν ο Αλεξάντροβιτς εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Κωστάκου. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Φρίμπονγκ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 35' και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Στο δεύτερο μέρος καμία ομάδα δεν είχε όρεξη για ποδόσφαιρο και η... μονοτονία έσπασε στο 65', όταν ο Μαρκόφσκι βρέθηκε σε θέση βολής και δεν αστόχησε κάνοντας το 2-0. Στο 85' αποκαταστάθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς ο Μπαξεβανίδης αντίκρισε επίσης δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Σημεία ζωής Καρδίτσα και Ιωνικός

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Αναγέννηση στην Καρδίτσα επί του Αγροτικού Αστέρα με 1-0. Το παιχνίδι δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες ευκαιρίες, τις περισσότερες στο δεύτερο μέρος. Χρειάστηκε να περάσει στο παιχνίδι ο Σωκράτης Μπουντούρης, ο οποίος ταλαιπωρούνταν από ίωση, στο 52' στη θέση του Σίλβα και 3' αργότερα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Κουτρομάνος έκανε καλή προσπάθεια από τα δεξιά, ο αρχηγός των γηπεδούχων βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Λαμπάκη για το 1-0, ενώ το σκορ έκλεισε στο 3' των καθυστερήσεων ο Ροντρίγκο, δίνοντας στους Καρδιτσιώτες μεγάλη βαθμολογική ανάσα και αναπτέρωσε τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία.

Στο κενό για ακόμη μία φορά γήπεδο της Νίκαιας, καθώς λόγω των οικονομικών προβλημάτων των γηπεδούχων δεν σφραγίστηκαν εισιτήρια ούτε τώρα, ο Ιωνικός πήρε πολύ σημαντική νίκη επί του Εθνικού στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην Football League. Ο Άλβες με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 14' πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, καθώς οι Νικαιώτες διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Στο δεύτερο μέρος, μάλιστα, οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, όμως δεν τα κατάφεραν. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, όμως δεν μπόρεσαν να φτάσουν κοντά στην εστία Θεοδωρόπουλου. Το τελικό αποτέλεσμα αναπτερώνει τις ελπίδες των γηπεδούχων για παραμονή στην κατηγορία.

Μόνο το γκολ έλειψε στην Κομοτηνή

Μόνο το γκολ έλειψε από την αναμέτρηση του Πανθρακικού με τον Διαγόρα στην Κομοτηνή. Πολύ καλός ο ρυθμός στο παιχνίδι, με αμφότερες τις ομάδες να μην κλείνονται και να προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Αποτέλεσμα ήταν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν ένα πολύ καλό παιχνίδι, στο οποίο οι γηπεδούχοι ήταν ελαφρώς καλύτεροι και είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες, όμως οι Ροδίτες ήταν εκείνοι που έχασαν την κλασικότερη στο 42', όταν ο Σκόνδρας με κεφαλιά από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ανδριόλα, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 57' οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία, ενώ όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε, με το τελικό αποτέλεσμα να αδικεί τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Καταδίκη για Καλλιθέα

Πολύ καλό το παιχνίδι στην Καλλιθέα, όπου η τοπική ομάδα υποδέχθηκε την Ηλιούπολη, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες. Ο Λεοντίου με εντυπωσιακό τρόπο άνοιξε το σκορ στο 31', όταν εκτέλεσε φάουλ από πολύ μακριά, η μπάλα πήρε παράξενη τροχιά, αιφνιδίασε τον Τακίδη και κατέληξε στα δίχτυα του. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο με εύστοχη εκτέλεσε πέναλτι του Μαρουκάκη στο 56'. Παρά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων στη συνέχεια για τη νίκη, το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος, βυθίζοντας την Καλλιθέα ακόμη περισσότερο στον πάτο της βαθμολογίας...

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Σάββατο (19/02)

Βέροια – Πιερικός 1-0
(44' Κουτσοσπύρος)

Κυριακή (20/02)

Δόξα Δράμας – Θρασύβουλος 2-0
(21' Αλεξάντροβιτς, 65' Μαρκόφσκι)

Αναγέννηση Καρδίτσας – Αγροτικός Αστέρας 2-0
(55' Μπουντούρης, 90+3' Ροντρίγκο)

ΟΦΗ – Τρίκαλα 1-1
(38' Αγρίτης - 44' Μίνγκας)

Καλλιθέα – Ηλιούπολη 1-1
(56' πεν. Μαρουκάκης - 31' Λεοντίου)

Πανθρακικός – Διαγόρας 0-0

Ιωνικός – Εθνικός 1-0
(14' Άλβες)

Δευτέρα (21/02)

Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα (15:00)
Εθνικός Αστέρας – Λεβαδειακός (18:00)

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags