21/02/11 - 02:45

«Αν τα έβλεπε αυτά η UEFA κι η FIFA;»

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έχει… συνέλθει ακόμα από αυτά που έζησε το Σάββατο στο «Καραϊσκάκη». «Ήταν περιβάλλον τρόμου», είπε μεταξύ άλλων στην πορτογαλική εφημερίδα «A Bola».

«Αν τα έβλεπε αυτά η UEFA κι η FIFA;»
49.043views 0shares

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν έβλεπαν όλα όσα έγιναν η UEFA κι η FIFA, ενώ μίλησε για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο και τα διαιτητικά λάθη του Καλόπουλου.

«Παίξαμε σε ένα κλίμα μόνιμου εκφοβισμού, καθώς και μετά το ματς υπήρξε εισβολή των οπαδών και επιθέσεις εναντίον των παικτών μας.

Οι βασικοί κανόνες δεν τηρήθηκαν, το παιχνίδι άργησε να αρχίσει 10 λεπτά, ήταν κόλαση, ενώ και κατά τη διάρκεια του ματς έπεφταν κροτίδες και φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο. Τι θα γινόταν αν αυτά τα έβλεπε η UEFA η ή FIFA. Αλλά αυτό που συνέβη είναι απερίγραπτο: ένα κλίμα φόβου, ώστε να πάρει ο Ολυμπιακός από την αρχή τον έλεγχο», τόνισε ο Φερέιρα και πρόσθεσε για τη διαιτησία του Καλόπουλου και των βοηθών του.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει το 2-1, ο Κατσουράνης καλύπτόταν από τρεις παίκτες του Ολυμπιακού. Είναι... εκπληκτικό πως ακυρώνεται ένα τέτοιο γκολ, ενώ αργότερα θα μετρήσει ένα γκολ που ο επιθετικός ήταν οφσάιντ, ενώ υπάρχει και χέρι. Η UEFA θα πρέπει να λαμβάνει περισσότερο προσοχή και να έχει μεγαλύτερη παρουσία, είναι ανεξήγητο το πώς αυτά τα πράγματα συμβαίνουν χωρίς πειθαρχικές συνέπειες. Ήθελα να δω κάτι τέτοιο σε ευρωπαϊκούς αγώνες ...».

Ο Φερέιρα μίλησε ακόμη και για την υποδοχή των φίλων του Παναθηναϊκού στην Παιανία μετά το ματς: «Πάνω από 1000 οπαδοί του Παναθηναϊκού που περίμεναν να μας ευχαριστήσουν για το ματς που κάναμε. Ήταν μια παρηγοριά, τουλάχιστον, αλλά δεν αρκεί για να αντισταθμίσει τη θλίψη της ομάδας μου που συστηματικά υπονομεύεται. Ήταν περιβάλλον του τρόμου.. Στα τελευταία 16 χρόνια ο Πανθηναϊκός έχει δυο τίτλους, δεν είναι φυσιολογικό...».
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ