22/02/11 - 15:45

Ποινές της πλάκας, Ποδόσφαιρο Ελλάδας

Γιατί μας κοροϊδεύετε; Γιατί παίζετε στις πλάτες όλων αυτών που αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό; Γιατί αδιαφορείτε για τα γεγονότα που οπλίζουν τα χέρια των κάφρων, στους οποίους προσφέρετε απλόχερα την αίσθηση της ατιμωρησίας;

Ποινές της πλάκας, Ποδόσφαιρο Ελλάδας
30.044views 0shares

Αφού έτσι το θέλετε μη βγαίνετε στις τηλεόρασεις και τα ραδιόφωνα να πουλάτε παπάτζες. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, μας φτύνουν κι εμείς νομίζουμε ότι βρέχει. Το αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο του ποδοσφαίρου, προβλέπει «τρομακτικές» ποινές για τα ντροπιαστικά κι εξευτελιστικά γεγονότα του ντέρμπι… «Ευρείας κλίμακας» λέει η έκθεση του εισαγγελέα ότι ήταν τα επεισόδια του ντέρμπι κι όχι εκτεταμένα, άρα ο Ολυμπιακός θα φάει την βαρύτατη καμπάνα των …δύο αγωνιστικών.. Αντε και λίγο περισσότερο. Παίζουμε με τις λέξεις… Σώθηκε η Ελλάδα, η επόμενη μέρα μας βρίσκει πιο …απαισιόδοξους. Σχετικά με το γεγονός ότι στη μπανανία μας ποτέ και τίποτα δε θα αλλάξει.

Δεν έχει σημασία, αν αυτή τη φορά ήταν ο Ολυμπιακός, ή την προηγούμενη ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ. Σημασία έχει ότι αυτές οι ποινές χαϊδεύουν τα κεφαλάκια αυτών που λυμαίνονται το χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου.  Και χασκογελάνε εις βάρος μας…

Ούτε οι εκθέσεις, ούτε οι λέξεις που χρησιμοποιούν οι εισαγγελείς διαμορφώνουν το κοινό αίσθημα… Αυτό το διαμορφώνουν οι εικόνες. Αυτές που ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Για αυτές τις εικόνες, που σήμερα αφορούν στο Καραϊσκάκη, αύριο στο ΟΑΚΑ, μεθαύριο στο ΣΕΦ κ.ο.κ. η τιμωρία είναι δύο αγωνιστικές… Αντε και λίγο περισσότερο…

Οσο για τον Μαρινάκη, τον οποίο η έκθεση του εισαγγελέα διασύρει με τις αναφορές της, αντε μπορεί και να του απαγορευτεί η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους για ένα ένα ή δύο μήνες… Μάλιστα… Τι έκανε ακριβώς η φοράδα στο αλώνι;

Αλήθεια, αν γίνονταν τα ίδια στο Τσάμπιονς Λίγκ, τι θα γινόταν; Σιγά μην τολμούσαν!

Πιλάβιε, ωραίο κανονισμό έχει και τολμάς να βγαίνεις στις τηλεοράσεις μιλώντας για αυστηροποίηση των ποινών… Πράγματι, δεν έγιναν ευρείας κλίμακας επεισόδια… Δε τραυματίστηκε κάποιος παίκτης από τις μπουνιές ή τις κλωτσιές που δέχτηκε… Ντροπή σας ρε!

Διαβάστε πάλι το κείμενα του εισαγγελέα και πως τεκμηριώνει τις διώξεις σε Μαρινάκη και Μητρόπουλο…

 

Η δίωξη κατά Μαρινάκη:

«Εγκαλούνται πειθαρχικά, διότι, στον Πειραιά, στις 19-2-2011, ο πρώτος τούτων, Ευάγγελος Μαρινάκης πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, αφενός μεν, δεν ετήρησε τους κανόνες του φιλάθλου πνεύματος και δεν συμμορφώθηκε με το καταστατικό, τους κανονισμούς, τις οδηγίες και εγκυκλίους της ΕΠΟ, αφετέρου δε, δεν επροστάτευσε το κύρος και την αξιοπιστία του αθλήματος του ποδοσφαίρου, ως είχε υποχρέωση, αλλά το εδυσφήμησε με ενέργειες και πράξεις που δημιουργούν στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφήςπρος το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα.

Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, μετά τη λήξη του αγώνα της εγκαλουμένης ομάδας (της οποίας είναι πρόεδρος) με την ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, στο στάδιο Καραϊσκάκη, αφενός μεν, μετέβη στον χώρο των αποδυτηρίων και συνεπικουρούμενος από φίλα προσκείμενα προς αυτόν άτομα, επετέθη φραστικώς και υβριστικώς, και με απειλητικές διαθέσεις κατά ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και ιδιαίτερα κατά των Σωτ. Νίνη, τον οποίον έσπρωξε βιαίως, του Σισέ και του Τζόρβα, στον οποίον μάλιστα είπε «Τζόρβα, φύγε από εδώ, εμείς απόψε σας γαμήσαμε», αφετέρου δε, δημόσια, δηλ. παρουσία πολλών τρίτων προσώπων, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφων, που δημοσίευσαν τις σχετικές δηλώσεις, απευθυνόμενος στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Τζιμπρίλ Σισέ του είπε:

«Δεν πειράζει Τζιμπρίλ. Θα τα πούμε του χρόνου πάλι. Σήμερα σας πηδήξαμε, σας γαμήσαμε…». Προς δε, με δηλώσεις που έκανε στον τύπο και τις οποίες εδημοσίευσαν οι εφημερίδες, αναφερόμενος κατά τρόπο ειρωνικό και προσβλητικό για τον ως άνω ποδοσφαιριστή Τζιμπρίλ Σισέ εδήλωσε και τα εξής: «Αν θέλει να φύγει ο κ. Σισέ χωρίς φούστες και μπλούζες μπορεί να το κάνει». Οι πράξεις δε αυτές του εγκαλουμένου ενέχουν ιδιαίτερη απαξία, δοθέντος ότι ούτος τυγχάνει και πρόεδρος της Super League.

Οι παραπάνω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 5, 13, 14 παρ. 2, 3 και 4 εδ. ζ’ και άρθρο 26 παρ. 1, 2, 3 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.»

Η δίωξη κατά Μητρόπουλου

Ο κ. Αντωνακάκης, αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος των Μαρινάκη και Μητρόπουλου για τη συμπεριφορά τους στο παιχνίδι εναντίον του Παναθηναϊκού, ενώ το ίδιο συνέβη και με την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ως συνυπεύθυνης για δυσφήμηση του αθλήματος.

«Εγκαλούνται πειθαρχικά, διότι, στον Πειραιά, στις 19-2-2011, ο πρώτος τοιούτων Τ. Μητρόπουλος, τυγχάνων αξιωματούχος και δη γενικός αρχηγός της εγκαλουμένης «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και παρευρισκόμενος ως εκπρόσωπός της στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη, κατά τη διάρκεια του αγώνα της εγκαλουμένης με την ομάδα της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ», αφενός μεν, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα εξύβριζε με διάφορες φράσεις τον ποδοσφαιριστή της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» Σωτήρη Νίνη και μετά την επίτευξη του δευτέρου τέρματος της ομάδας του αποπειράθηκε να βιαιοπραγήσει κατά του ποδοσφαιριστή της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» Σεμπαστιάν Λέτο, στον οποίο επιτέθηκε και τον έσυρε από τη φανέλα, με αποτέλεσμα να διατάξει ο διαιτητής του αγώνα την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο, πλην όμως, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του διαιτητή δεν απομακρύνθηκε.

Επιπροσθέτως δε, την ίδια υβριστική και απειλητική συμπεριφορά επέδειξε και προς τους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ κατά την αποχώρησή τους με πούλμαν από το γήπεδο.Οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 10 παρ. 1 εδ. β’ και 11 παρ. 1,2,3 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.».

Η δίωξη κατά της ΠΑΕ:

«Εγκαλείται πειθαρχικά, διότι, στον Πειραιά, στις 19-2-2011, φίλαθλοί της εδημιούργησαν στον εν γένει χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη ευρείας κλίμακας επεισόδια, για την καταστολή των οποίων η αστυνομία αναγκάστηκε να λάβει μέτρα πέραν των συνηθισμένων τοιούτων.

Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της με την ομάδα της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ», χίλιοι (1.000) περίπου φίλαθλοί της, αφού υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα των κερκίδων, μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα και μανία κατά των ποδοσφαιριστών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και ιδιαίτερα κατά των Σιμάο, Σισέ, Καντέ, Τζόρβα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαριέγκι, Νίνη και Γκοβού, ενώ αυτοί κατευθύνονταν προς τη φυσούνα των αποδυτηρίων, τους οποίους εξυλοκόπησαν και ετραυμάτισαν, η δε αστυνομική αρχή αναγκάστηκε να επιστρατεύσει και να επέμβει με τα ΜΑΤ για την καταστολή των επεισοδίων.

Η παραπάνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 15 παρ. 5 κεφ. Α και Β και παρ. 6 εδ. α’ του ίδιου άρθρου, σε συνδ. με άρθρο 31 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ