Facebook Pixel O Μαρινάκης έκανε αυτοκριτική. Ο οπαδικός Τύπος;
| 2011-02-22 19:24:00

O Μαρινάκης έκανε αυτοκριτική. Ο οπαδικός Τύπος;

O Μαρινάκης έκανε αυτοκριτική. Ο οπαδικός Τύπος;

Όλοι είπαν, έγραψαν, έβγαλαν απωθημένα (δικαίως ή αδίκως, αφού όλοι σχεδόν έχουν ράμματα για τη γούνα τους), αυτήν την κατάσταση, όμως, με μερίδα του αθλητικού Τύπου ποιος θα την κρίνει;

Έχει και πλάκα η ιστορία μέσα στην μαυρίλα της. Σαν μια σκιτσογραφία φανταστείτε έναν Ρωμαίο Καίσαρα που τη μία μέρα κάνει τσαμπουκάδες στην αρχαία Ρώμη, ασχημονεί, κάνει το μαύρο- άσπρο υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κόσμου, αλλά οι δουλοπάροικοι από κάτω τον χειροκροτούν με ενθουσιώδη παλαμάκια και φωνάζουν (γράφουν) «ναι, ναι, Καίσαρα, μπράβο, καλά τους τα είπες τους μπήξε, τους δείξε»!

Την άλλη μέρα όμως ο Καίσαρας σαν να προβληματίζεται λίγο από τις αντιδράσεις της μεγάλης μάζας των πολιτών- πράσινων, κίτρινων, μαύρων ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ- και αρχίζει να αναδιπλώνεται. Τότε οι δουλοπάροικοι κάπως αμήχανα- αλλά με θέρμη πάλι τελικά- ακολουθούν και φωνασκούν «ναι, ναι, έχεις δίκαιο Καίσαρα, καλά τα λες πάλι, αντρίκειο, αντρίκειο»!

Το δράμα των δουλοπαροίκων όμως δεν έχει τελειώσει. Σαν να τους κάνει πλάκα ο Καίσαρας, την τρίτη μέρα (είτε ειλικρινώς προς τιμήν του, είτε για λόγους τακτικής- αλλά και πάλι μπράβο του) αναδιπλώνεται με στροφή 180 μοιρών και γράφει με κεφαλαία γράμματα «ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ»!

Τότε οι δουλοπάροικοι τσιμπιούνται για να δουν αν ονειρεύονται ή ζουν κάτι αληθινό, αλλά και πάλι βγαίνουν δυναμικά και φωνασκούν «ναι, ναι, ναι, ιστορική αναγνώριση, έκανε λάθος, έκανε λάθος και το αναγνωρίζει, μπράβο Καίσαρα, μπράβο»!

Και το ερώτημα είναι: Αφού έκανε λάθος ο Καίσαρας, εσείς δεν κάνατε λάθος; Αφού λέτε μπράβο που αναγνωρίζει το λάθος του, εσείς γιατί δεν αναγνωρίζετε τα λάθη σας της πρώτης μέρας; Του λέγατε μπράβο την πρώτη μέρα και βγαίνατε βασιλικότεροι του βασιλέως. Έκανε λάθος τελικά ή δεν έκανε;

Αν δεν έκανε λάθος, κάνετε εσείς λάθος τώρα που τον εξυμνείτε για την παραδοχή του! Αν όντως έκανε λάθος, πάλι κάνετε λάθος εσείς που δεν αναγνωρίζετε το δικό σας λάθος!

Όμως στο μυαλό του σκιτσογράφου υπάρχει και... τέταρτη μέρα: Ο Καίσαρας παθαίνει κρίση και λέει δημόσια «έχω σιχαθεί και τους δουλοπάροικους». Οι δουλοπάροικοι την άλλη μέρα βγαίνουν και λένε «ναι, ναι, Καίσαρα, στην πυρά κι εμείς, στην πυρά, έχουμε σιχαθεί τους εαυτούς μας»! Και διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα πρωτοδοκιμάσει πρώτος το φαγητό του Καίσαρα, μην τύχει κι έχει δηλητήριο μέσα και «αυτοκτονήσουνε» κι άλλο.

Υ.Γ.: Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις, δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags