Facebook Pixel «Να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα χωρίς ακρότητες»
| 2011-02-22 22:10:00

«Να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα χωρίς ακρότητες»

«Να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα χωρίς ακρότητες»

Ο Γιώργος Νικητιάδης εξέφρασε την επιθυμία της Πολιτείας για ολοκλήρωση του πρωταθλήματος χωρίς ακρότητες, ενώ παράλληλα αποκάλυψε και το θέμα συζήτησης της αυριανής του συνάντησης με τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Δημήτρη Γόντικα.
 

Ο υφυπουργός Πολιτισμού μίλησε στο «Κανάλι 9» και μεταξύ άλλων ανέφερε:

Το θέμα της συζήτησης της αυριανής συνάντησης: «Σκοπός μας είναι να εξαφανίσουμε το… μπαρούτι. Να βάλουμε όλοι ένα χεράκι για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα χωρίς βιαιότητες. Μπορούν να συνδράμουν και οι δύο που ηγούνται των δύο σωματείων».

Για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις:«Θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης. Θα μπορούν να τοποθετηθούν και οι δύο. Κυρίως όμως, αύριο το ενδιαφέρον το εστιάζω στο ότι θέλουμε να ολοκληρωθεί ομαλά το πρωτάθλημα χωρίς ακρότητες. Έχω συνεννοηθεί με τον κ. Γερουλάνο και θα τους καταστήσω υπεύθυνους και θα τους ζητήσω να αναλάβουν την ευθύνη τους. 

Θα ζητήσουμε από τον ΟΠΑΠ να ενεργοποιήσει τη ρήτρα βίας. Είναι έτοιμος στο ΔΣ του να θέσει το ζήτημα. Είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Στα επόμενα συμβόλαια θα είναι πολύ πιο αυστηρά. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η στρόφιγγα θα κλείσει κάποια στιγμή».
 

Γιατί δεν θα γίνει την ίδια ώρα η συζήτηση με τους Γόντικα-Μαρινάκη:  «Είχαν διαφορετικό διαθέσιμο χρόνο. Δεν μου ετέθη όρος ότι εγώ δεν βρίσκομαι. 

Για τους νόμους που δεν εφαρμόζονται: «Εμείς βάζουμε θέματα που δεν υπήρχαν στην παλιότερη νομοθεσία. Το πώς θα λειτουργήσει ένας σύνδεσμος φιλάθλων. Για παράδειγμα, τα μέλη του θα πρέπει να υποβάλλουν πιστοποιητικό ποινικού μητρώου να έχουν βιβλία εσόδων-εξόδων και ό,τι άλλο τους ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Φυσικά να έχουν και τη σύμφωνη γνώμη της ομάδας για να έχει αυτή μέρος της ευθύνης. Άλλο μέτρο. Οι εταιρείες σεκιούριτι. Βλέπουμε ανθρώπους που υποτίθεται είναι στο γήπεδο για να προστατεύσουν, τελικά να διευκολύνουν τους οπαδούς. 
Η περιγραφή της κατάστασης δεν απαλλάσσει τους πολιτικούς. Δεν φταίει ο κόσμος. Δυστυχώς εμείς οι πολιτικοί επιτρέψαμε να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση. Δεν είναι επανάσταση να λειτουργήσει το κράτος. Είναι αυτονόητο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags