Facebook Pixel Μένει στο Μάνστεστερ η κούπα
| 2012-08-18 11:02:00

Μένει στο Μάνστεστερ η κούπα

Μένει στο Μάνστεστερ η κούπα

Το ζήτημα είναι αν θα μείνει στο "Σίτι όφ Μάντσεστερ" ή θα κινηθεί προς τη "φυσική του έδρα" το "Ολντ Τράφορντ". Γράφει ο Άκης Τσόπελας.

Το φινάλε-θρίλερ της περσινής σεζόν άφησε ανοικτούς λογαριασμούς εντός των τοιχών του Μάντσεστερ και μερικούς μήνες αργότερα στο ξεκίνημα της νέας σεζόν στην Αγγλία, τίποτα δεν προμηνύει ότι ο τίτλος θα φύγει από την πόλη που έχει εγκατασταθεί το τρόπαιο της Πρέμιερ Λιγκ στα 13 από τα 20 τελευταία χρόνια.

Το ζήτημα ήταν αν θα μείνει στο "Σίτι όφ Μάντσεστερ" ή κινηθεί προς την "φυσική του έδρα" το "Ολντ Τράφορντ" εκεί που πήγε στις 12 από τις 20 διοργανώσεις της Πρέμιερ.

Αγωνιστικά η Γιουνάιτεντ φαίνεται ενισχυμένη με την προσθήκη κυρίως του Φαν Πέρσι. με την Σίτι από την πλευρά της να διατηρεί τον ίδιο κορμό και να εμφανίζεται πάνω κάτω η ίδια.

Ίδια σε ότι αφορά το ρόστερ και μόνο αυτό, καθώς τίποτα πλέον δεν θα θυμίζει την ομάδα που ξέραμε και είχαμε δει από την Αραβική εισβολή και μετά.

Παρά την γκρίνια του Μαντσίνι για την αποχή από το μεταγραφικό παζάρι, η ομάδα του παραμένει εξόχως ανταγωνιστική και με την εμπειρία της περσινής σεζόν βασικό σύμμαχο στην υπεράσπιση του τίτλου της πρωταθλήτριας.

Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει στον ορίζοντα τρίτη ομάδα αν και είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα προκύψει κάποια. Το ζήτημα αν θα παραμείνει έως το τέλος ικανή να στερήσει από το Μάντσεστερ τον τίτλο.

Ποιά μπορεί να είναι αυτή; Δεν έχουμε παρά να αρχίσουμε να...αφαιρούμε. Βγάζουμε πρώτα από την εξίσωση την Άρσεναλ για προφανείς λόγους. Το ίδιο μάλλον θα γίνει και για την Λίβερπουλ.

Μένει η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι στην πρώτη της χρονιά χωρίς τον φυσικό της ηγέτη, τον Ντιντιέ Ντρογμπά. Οι "μπλέ" χωρίς τον Ιβοριανό ήταν έτσι και αλλιώς άλλη ομάδα και είναι αμφίβολο το πως θα εμφανιστούν έστω και αν δείχνουν ενισχυμένοι σε πρώτη ανάγνωση. Για την Τότεναμ διατηρώ εξαιρετικές επιφυλάξεις παρά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται.

Εκεί σταματάμε, το ψάξιμο...

Όπως και να έχει πάντως το ζήτημα, το Λονδίνο δύσκολα θα αμφισβητήσει το Μάντσεστερ.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags