26/02/11 - 14:19

Τους τέλειωσε και τους πέντε!

Στο «ψυγείο» έβαλε τους διαιτητές του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός η ΕΠΟ, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο, αναγνωρίζοντας τα λάθη που έγιναν στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Τους τέλειωσε και τους πέντε!
21.427views 0shares

Η ποινή πρόκειται για τον διαιτητή, Δημήτρη Καλόπουλο, τους βοηθούς, Δημήτρη Σαραϊδάρη και Σπυρίδωνα Τρύφωνα, τον τέταρτο διαιτητή, Αλέξανδρο Καλόπουλο και τον παρατηρητή διαιτησίας, Δημήτρη Νταμπώση.

Το διαιτητικό τρίο ευθύνεται για το ακυρωθέν γκολ του Κώστα Κατσουράνη, για τον μην καταλογισμό πέναλτι στο χέρι του Βασίλη Τοροσίδη και για την μέτρηση του γκολ του Ραφίκ Τζιμπούρ, παρότι ήταν οφσάιντ.

Στον τέταρτο διαιτητή καταλογίζεται η ανεπιτυχώς αποβολή του Τάσου Μητρόπουλου από τον πάγκο του Ολυμπιακού αλλά και για την μη καταγραφή των υβριστικών ή ρατσιστικών ιαχών στον Τζιμπρίλ Σισέ και καταγγέλλει ο ίδιος ο παίκτης.

Όσο για τον παρατηρητή διαιτησίας, τιμωρείται από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία επειδή δεν κατάγραψε όλες τις παραλήψεις των διαιτητών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ύστερα από συνάντηση της ΚΕΔ/ΕΠΟ και της ΔΑΔ/ΕΠΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, έπειτα από την εκπλήρωση διεθνών υποχρεώσεων των κυρίων Μπριάκου (παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα Champions League Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης), Βασάρα (παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα Europa League Βιγιαρεάλ-Νάπολι), από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ανακοινώνονται τα εξής:

Όλοι οι ασχολούμενοι με το ποδόσφαιρο (φίλαθλοι, παράγοντες, ομάδες κ.λπ.) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ελληνική διαιτησία λειτουργεί σύμφωνα με την Σύμβαση Διαιτησίας της UEFA, την οποία έχει αποδεχθεί και συνυπογράψει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκδίδοντας και τον αντίστοιχο Ελληνικό Κανονισμό Διαιτησίας.

Μέχρι σήμερα η ΚΕΔ/ΕΠΟ τηρώντας τις αντίστοιχες οδηγίες και την εφαρμοζόμενη πρακτική της UEFA δεν δημοσιοποίησε ποινές διαιτητών για αγωνιστικά παραπτώματα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Όμως η ΚΕΔ/ΕΠΟ, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία και τα σχετικά έγγραφα (video αγώνα, Φύλλο Αγώνα, έκθεση παρατηρητή αγώνα και διαιτησίας κ.λπ.) του αγώνα μεταξύ των Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΟ (Σάββατο 19.2.2011), επιβάλλει στους αξιωματούχους της διαιτησίας του αγώνα, τις δέουσες ποινές για κάθε αγωνιστικό παράπτωμά τους και λόγω της σοβαρότητας και της δημιουργηθείσας κατάστασης στο ποδόσφαιρο, ανακοινώνει κατ’ ελάχιστον τη μη χρησιμοποίηση τους έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ