Facebook Pixel Κούπα η Μπέρμιγχαμ, βραβείο… γκέλας η Άρσεναλ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-27 21:19:00

Κούπα η Μπέρμιγχαμ, βραβείο… γκέλας η Άρσεναλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κούπα η Μπέρμιγχαμ, βραβείο… γκέλας η Άρσεναλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Μπέρμιγχαμ επικράτησε της Άρσεναλ με 2-1 και κατέκτησε το Λιγκ Καπ Αγγλίας. Οι «κανονιέρηδες» δέχθηκαν το γκολ της ήττας στο 89’, ύστερα από τραγικό λάθος της άμυνας. Κουτούλησε ο αμυντικός με τον τερματοφύλακα…

Αυτή ήταν πρώτη κούπα της Μπέρμιγχαμ μετά από 48 χρονιά!

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, η Μπέρμπιγχαμ ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 27΄ετυύχης να προηγηθεί με τον Ζίγκιτς. Οι «μπλε» εκτέλεσαν ένα κόρνερ, ο Γίρανεκ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ζίγκιτς τη δεύτερη για να νικήσει τους πάντες στον αέρα και να ανοίξει το σκορ!

Το γκολ αυτό «ξύπνησε» την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ και η Άρσεναλ κατάφερε πριν το τέλος του πρώτου μέρους να φέρει το ματς στα ίσια. Στο 39’ ο Γουίλσιρ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, και στην επαναφορά ο Αρσάβιν πάσαρε στον Φαν Πέρσι, ο οποίος με γυριστό σουτ ισοφάρισε σε 1-1!

 
Στην επανάληψη οι «κανονιέρηδες» ήταν εμφανώς καλύτεροι, πίεσαν για το γκολ, όμως δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Εκεί λοιπόν που όλοι περίμεναν πως το ματς θα πάει στην παράταση, η Μπέρμιγχαμ σκόραρε και πήρε την κούπα. Ο Ομπαφέμι Μάρτινς εκμεταλλεύτηκε στο 89’ με τον καλύτερο τρόπο το τραγικό λάθος των Κοσιελνί και Σζέσζνι και έκανε το 1-2, που ήταν και το τελικό σκορ.

 


szólj hozzá: ---

 


szólj hozzá: ---

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags