Facebook Pixel Πού ήταν ο Παναθηναϊκός;
| 2011-02-28 01:34:00

Πού ήταν ο Παναθηναϊκός;

Πού ήταν ο Παναθηναϊκός;

Όπως πολύ σωστά διάβασε ο «σκύλος» σε κάποια επιδρομή του στο internet, ο Μαρινάκης κατάφερε να δώσει αιώνιο άλλοθι στον Παναθηναϊκό για ένα πρωτάθλημα που το είχε χαμένο.

Μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κι έξω από αυτόν! Μία εβδομάδα μετά το ντέρμπι της ντροπής στο Καραϊσκάκη, ο «σκύλος» επιχειρεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Διότι ναι μεν οι Καλόπουλοι με συνεργό τον Μαρινάκη έγραψαν μία από τις πιο μαύρες σελίδες του ποδοσφαίρου την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά για μισό λεπτό. Από πού κι ως που ο Παναθηναϊκός να θεωρεί ότι έχασε το πρωτάθλημα σε ένα ματς, όταν ο μαραθώνιος έχει 30 σταθμούς και μέχρι να προσεγγίσει τον Πειραιά είχε μείνει από λάστιχο σε καμπόσους από αυτούς με αποτέλεσμα να επισκεφθεί το άντρο του Ολυμπιακού με διαφορά 7 βαθμών; Κι επειδή πρέπει να αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

1) Που ήταν ο Παναθηναϊκός... το καλοκαίρι όταν ο Μαρινάκης σχεδόν παρακαλούσε τον Κόκκαλη να του παραχωρήσει το σύνολο των μετοχών της ΠΑΕ, αποφασισμένος να ξοδέψει αμέτρητα λεφτά για να τον ξανακάνει πρωταθλητή;

Απάντηση: Ο Παναθηναϊκός, ο ενιαίος κι αδιαίρετος (μόνο ως ανέκδοτο ακουγόταν), ήταν έρμαιο προσωπικών συμφερόντων και εγωισμών. Ο ένας μεγαλομέτοχος δεν ήθελε να βλέπει τον άλλον, οι τοποθετήσεις κατακραυγής ήταν δημόσιες και το διχαστικό κλίμα δεν είχε προηγούμενο. Τέσσερις επιχειρηματίες και κάποιοι άλλοι μικρότεροι, που όλοι μαζί μπορούν να εξοφλήσουν το συνολικό χρέος της χώρας, τρώγονταν σαν τα κοκόρια, στην πλάτη των υγειών φίλων του Παναθηναϊκού.

2) Που ήταν ο Παναθηναϊκός... και τι έκανε όταν ο Μαρινάκης τους έπαιζε κομπολόι με κινήσεις στρατηγικής που είναι ηθικές και νόμιμες όσο και ο Βουλγαράκης; Που ήταν και τι έκανε ο Παναθηναϊκός όταν ο Μαρινάκης, ευφυώς σκεπτόμενος μοίραζε παίκτες, προπονητές και υποσχέσεις σε όλες τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, μετατρέποντας σε περιπάτους τις θεωρητικά δύσκολες εξόδους της ομάδας του; Προφανώς οι μεγαλομέτοχοι είχαν πιο σοβαρά θέματα να λύσουν τότε με τη μάχη εξουσίας που έδιναν μεταξύ τους, αφήνοντας την ομάδα στο έλεος του Θεού! Και του .Μαρινάκη βεβαίως!

 3) Που ήταν ο Παναθηναϊκός... όταν ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι είναι ικανός να πάρει φέτος το πρωτάθλημα και μάλιστα με μεγάλη άνεση; Όχι μόνο ελέω Μαρινάκη, αλλά και λόγω της αγωνιστικής εικόνας του. Διότι, καλές (κι αποδεκτές) είναι οι δικαιολογίες και τα άλλοθι που βλακωδώς πρόσφερε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού την προηγούμενη εβδομάδα στους πράσινους, αλλά μέχρι να αρχίσει η μάχη του Καραϊσκάκη, δε φανταζόμαστε να πίστευε κανείς ότι ο Παναθηναϊκός, συνολικά, ως ομάδα, έβγαζε καλύτερη εικόνα στο γήπεδο από τους ερυθρόλευκους. Αυτοί που δεν είναι τυφλωμένοι από το μίσος μπορούν να θυμηθούν.

4) Που ήταν ο Παναθηναϊκός... όταν υποχρέωσε τους οπαδούς του να καταδιώξουν τους παίκτες μετά την ήττα με τον Ολυμπιακό Βόλου μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο; Τότε η ομάδα ήταν για κυνήγι και ξαφνικά, μέσα σε ένα 90λεπτο, έγινε ομάδα πρωταθλήτρια;

5) Που ήταν ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Ξάνθη, την Καβάλα, τη Λάρισα, την Τρίπολη, το Βόλο, τον Πανιώνιο; Και βέβαια που ήταν κόντρα στην ΑΕΚ, την ομάδα που αν υπάρχει σήμερα το οφείλει στα πάρτι που έκανε σε πρωτάθλημα και κύπελλο απέναντι στους πράσινους; Φυσικά και δεν μπορεί να κερδίσει σε όλα τα ματς κατά τη διάρκεια ενός πρωταθλήματος, αλλά όταν φτάνεις σε σημείο να είσαι 7 βαθμούς πίσω, σημαίνει ότι δε μπορείς, που έλεγε και ο Αγγελος Αναστασιάδης.

6) Που ήταν ο Παναθηναϊκός... που έκανε δύο σερί γκέλες, πετώντας συνολικά πέντε βαθμούς μέσα σε μία εβδομάδα, με Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό Βόλου, δίνοντας το περιθώριο στην ομάδα του Μαρινάκη να πάρει μεγάλη ανάσα στη βαθμολογία; Και τέλος.

7) Που ήταν ο Παναθηναϊκός... εναντίον του Ατρομήτου. Δε θα μιλήσουμε για .γύρο του Θριάμβου. Ο κόσμος κάλεσε τους παίκτες και αυτοί ανταποκρίθηκαν. Αποδεκτό είναι αυτό! Τι έκαναν όμως για να αποζημιώσουν τους 40 χιλιάδες ανθρώπους που παρά το πολικό ψύχος ανέβηκαν μέχρι το ΟΑΚΑ για να τιμήσουν την προσπάθεια που έκαναν στο Καραϊσκάκη; Κατάφεραν να παραχωρήσουν ακόμα μία ισοπαλία εντός έδρας. Δικαιολογίες μπορεί να υπάρχουν πολλές, αλλά σε αυτό το ματς ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕ να κερδίσει! Αν απέτυχε λόγω αδιαφορίας, είναι ασέβεια προς τον κόσμο. Αν απέτυχε λόγω ανικανότητας, απλά δικαιώνει την συνολική φετινή εικόνα του... Το σίγουρο είναι ότι ΑΠΕΤΥΧΕ!

Αν τώρα ο κόσμος έφυγε ικανοποιημένος είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Εχει κι αυτός τις ευθύνες του. Εφτασε στο σημείο να αποθεώσει μία ομάδα, επειδή κέρδισε (διότι κακά τα ψέματα κέρδισε ο Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη) τον Ολυμπιακό, όταν πριν από ενάμισι μήνα ο ίδιος κόσμος, ανάγκαζε τους παίκτες σε άτακτη υποχώρηση.

Παραγράφηκαν μονομιάς τα παράπονα για τη μη ενίσχυση στη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, για τους παίκτες-περιπατητές, για τους προπονητές που αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, για τα κενά σε όλες σχεδόν τις γραμμές της ενδεκάδας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags