Facebook Pixel Α ρε Εθνικάρα... (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2013-10-12 22:32:00

Α ρε Εθνικάρα... (ΒΙΝΤΕΟ)

Α ρε Εθνικάρα... (ΒΙΝΤΕΟ)

Όχι, δεν γράφουμε για την Εθνική, αλλά για... τον Εθνικό, ο οποίος στις 12 Οκτωβρίου 1985 νίκησε 2-0 τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.

Ο αφανισμός του Εθνικού από τις εθνικές κατηγορίες έχει κάνει τους νεότερους φιλάθλους να πιστεύουν ότι ήταν άλλη μία μικρή ομάδα του Λεκανοπεδίου, η οποία απλά είχε συμμετάσχει στην Α' Εθνική. Κάτι που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Διότι μέχρι το 1990, ο Εθνικός ήταν μία από τις επτά ομάδες με ανελλιπή παρουσία στη μεγάλη κατηγορία, καλές πορείες και σημαντικές νίκες επί των «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου μας.

Θύμα του Εθνικού ήταν αρκετά συχνά και ο ισχυρός συμπολίτης του, ο Ολυμπιακός. Η νίκη, ωστόσο, που πέτυχαν σαν σήμερα το 1985 με σκορ 2-0, έμελλε να είναι η τελευταία σε επίπεδο πρωταθλήματος. Τα επόμενα χρόνια άρχισε η παρακμή, η οποία κορυφώθηκε το 1990 με τον πρώτο υποβιβασμό στη Β' Εθνική, την πορεία-ασανσέρ τα επόμενα χρόνια, μέχρι την πλήρη απαξίωση από το 2000 και μετά.

Το παιχνίδι είχε διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, μια και το στάδιο Καραϊσκάκη, το οποίο ήταν η παραδοσιακή έδρα και των δύο ομάδων, είχε κλείσει για να πραγματοποιηθούν έργα. Στο γήπεδο εκείνη τη μέρα βρέθηκαν περισσότεροι από 25.000 φίλαθλοι (τα εισιτήρια ήταν 24.644), πολλοί εκ των οποίων ήταν οπαδοί του Εθνικού, όπως θα διαπιστώσετε από τους πανηγυρισμούς τους στα γκολ του Πεππέ και του Μπατσινίλα.

Εθνικός - Ολυμπιακός 2-0
(31' Πεππές, 76' Μπατσινίλας)

Εθνικός (Ρίτσαρντ Μπάρκερ): Κάραλιτς, Π. Κατσικογιάννης, Αντωνόπουλος, Καμπόλης, Φ. Παπαδόπουλος, Πεππές, Γεωργάρας, Ιλούνγκα (83' Γ. Κατσικογιάννης), Μπατσινίλας, Κοτίδης (86' Δημητρόπουλος), Ιωακειμίδης.

Ολυμπιακός (Αντώνης Γεωργιάδης): Μουκέας, Ξανθόπουλος, Αποστολάκης, Κασδοβασίλης, Μίχος, Σεμερτζίδης (46' Παπαγγέλης), Σέστιτς, Μπάριος (46' Τόγιας), Αναστόπουλος, Μητρόπουλος, Κοκολάκης.
 

ΠΗΓΗ: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags